Palačinky a zkyslé mlíko

1769
13.12.10 17:07

palačinky a zkyslé mlíko

ahoj maminy a cekatelky :-) myslite ze muzu ze skyslího mlíka udelat palačinky?? nak mi zkyslo v lednici skoro cely a je mi lito to vyhodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
13.12.10 17:12
market.s.87 píše:
ahoj maminy a cekatelky :-) myslite ze muzu ze skyslího mlíka udelat palačinky?? nak mi zkyslo v lednici skoro cely a je mi lito to vyhodit

a je to krabicák nebo čerstvé. krabicák podle mě klasicky nezkysne, ten bych nepoužila. V každém případě palačinky asi ne, to bych vymyslela něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1769
13.12.10 17:16

jako jestli je od kozy?? :lol: ne to neni :-) je to normalni z krabice, ja tu krabici totiz poradne nezavrela tak asi proto

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
13.12.10 17:19

V krabici mi mlíko nikdy nezkyslo, spíš tak jako shnije, z toho bych nedělala nic :(.

Klasické čerstvé mléko (netrvanlivé) bych zkyslé použila třeba na nějakou omáčku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
13.12.10 17:22

To je blbý, ty krabicáky jsou spíš než kyselý takový nahořklý. Každopádně z kyselýho mlíka dělám výborný lívance: 2 hrnky kyselého mléka, špetka soli,
2 vejce,
1 a 1/2 hrnku hrubé mouky,
tuk na pečení.

Mléko osolíme, přidáme cukr, žloutky a dobře rozkvedláme. Pak přidáme mouku a naposled tuhý sníh.

• Citovat
  • Upravit
81479
13.12.10 17:31
market.s.87 píše:
jako jestli je od kozy?? :lol: ne to neni :-) je to normalni z krabice, ja tu krabici totiz poradne nezavrela tak asi proto

nemyslím od kozy, ale jestli je pasterizované z lahve ( čerstvé mléko) nebo krabicové ošetřené UHT. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
13.12.10 18:31

Ja palacinky ze zkysleho mlika delam, nic jineho co s nim udelat nevim. Citit to neni, akorat ne z toho uplne zkysleho kdyz uz je oddelena ta vrstva syrovatky, to uz je z palacinek citit. A z krabicoveho taky ne :poblion: to je hnus… to neni zkysle ale jakesi hnusne :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
13.12.10 18:47

Já dělám z kyselého mléka palačinky, lívance, knedlíky,těsta.. Ale beru mlíko z automatu, akže je zkyslé klasicky. Krabicák fakt shnije, z toho nevím :nevim: . Ale pokud je cítit jako normálně kyselé, tak bych to riskla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
13.12.10 19:18

Myslím že do palačinek raději opravdu ne :nevim:
Ale jsou recepty přímo na kyšku, tak to by snad šlo. Pamatuju že mamka vždy dělala polévku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3471
13.12.10 20:39

Jako to mlíko není sražené, ale fakt jen zkyslé, aby nedošlo k mýlce :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
14.12.10 09:11

Tak to je na palačinky OK, bych řekla :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii