Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
ahoj maminy a cekatelky
myslite ze muzu ze skyslího mlíka udelat palačinky?? nak mi zkyslo v lednici skoro cely a je mi lito to vyhodit
market.s.87 píše:
ahoj maminy a cekatelkymyslite ze muzu ze skyslího mlíka udelat palačinky?? nak mi zkyslo v lednici skoro cely a je mi lito to vyhodit
a je to krabicák nebo čerstvé. krabicák podle mě klasicky nezkysne, ten bych nepoužila. V každém případě palačinky asi ne, to bych vymyslela něco jiného.
jako jestli je od kozy??
ne to neni
je to normalni z krabice, ja tu krabici totiz poradne nezavrela tak asi proto
V krabici mi mlíko nikdy nezkyslo, spíš tak jako shnije, z toho bych nedělala nic
.
Klasické čerstvé mléko (netrvanlivé) bych zkyslé použila třeba na nějakou omáčku ![]()
To je blbý, ty krabicáky jsou spíš než kyselý takový nahořklý. Každopádně z kyselýho mlíka dělám výborný lívance: 2 hrnky kyselého mléka, špetka soli,
2 vejce,
1 a 1/2 hrnku hrubé mouky,
tuk na pečení.
Mléko osolíme, přidáme cukr, žloutky a dobře rozkvedláme. Pak přidáme mouku a naposled tuhý sníh.
market.s.87 píše:
jako jestli je od kozy??ne to neni
je to normalni z krabice, ja tu krabici totiz poradne nezavrela tak asi proto
nemyslím od kozy, ale jestli je pasterizované z lahve ( čerstvé mléko) nebo krabicové ošetřené UHT. ![]()
Ja palacinky ze zkysleho mlika delam, nic jineho co s nim udelat nevim. Citit to neni, akorat ne z toho uplne zkysleho kdyz uz je oddelena ta vrstva syrovatky, to uz je z palacinek citit. A z krabicoveho taky ne
to je hnus… to neni zkysle ale jakesi hnusne ![]()
Já dělám z kyselého mléka palačinky, lívance, knedlíky,těsta.. Ale beru mlíko z automatu, akže je zkyslé klasicky. Krabicák fakt shnije, z toho nevím
. Ale pokud je cítit jako normálně kyselé, tak bych to riskla ![]()
Myslím že do palačinek raději opravdu ne ![]()
Ale jsou recepty přímo na kyšku, tak to by snad šlo. Pamatuju že mamka vždy dělala polévku ![]()
Jako to mlíko není sražené, ale fakt jen zkyslé, aby nedošlo k mýlce ![]()