Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dobrý den, prosím o radu. Mám téměř tříměsíční dceru a zatím se držím co se stravy týká.Zajímalo by mne od kdy je možné jíst citrusové ovoce. Zatím se bojí aby se dcera neosypala. A vůbec odkdy je možné přidávat jiné potraviny do mého jídelníčku.
děkuji
Janča ![]()
Ahoj není se čeho bát
doktorka sice nedoporučují podávat,ale moje maličká baštila citrusové plody od 4 měs.sala je ďasinkama a jak se jí to líbilo,když se mi neosypala poprvé tak už jsem jí to dávala často,dnes jí je 16měs.a bagruje na posezení 2 mandarinky
![]()
Heh, ale Jančaf kojí a ptala se, jestli citrusy může jíst ona… A nepředpokládám, že by za měsíc nacpala mandarinku miminu.
K otázce - od narození malé jsem pila kojo a jiné čaje s citronem… Po šestinedělí máte, tak zkus jeden den sníst jeden pomeranč a počkej třeba dva, tři dny - co to udělá a když nic, tak v pohodě bašti=)
To samé s jakýmkoliv dalším jídlem, jen hodně nadýmavé věci bych počkala, až se bude dcerka pořádně hýbat a prdět=)
jé, tak to mě ani nenapadlo řešit
zrovna před týdnem jsem snědla na posezení celé pomelo a půlku ananasu a viktor (včera mu byly 2 měsíce) to přežil bez úhony.
a jen tak mimo mísu, vy holky fakt držíte při kojení nějakou „dietu“? já teda akorát nejím kyselé zelí a zjistila jsem, že vikimu vadí dušený hrášek a čerstvá cibule. Jinak si ale dávám úplně všechno a slabé kafe s kofeinem občas hned po nakojení taky.
ale viki byl zvyklý v bříšku na silné preso.
Já taky přispěji: vysledovala jsem, že se mojí šestitýdenní dcerce po citrusovém ovoci oprudí dupka, takže jsem ho ze svého jídelníčku vyřadila. Synovi (máme taky Viktora
) citrusy nevadily.
No a jídelníček nedodržuji žádný-jím čerstvé pečivo, cibuli, piji rozpustnou kávu. Včera jsem teda zkusila zelí a po něm se malá kroutila, takže ho na nějaký čas zase vynechám.
tak dámy asi jsem cvok, ale nejít skoro nic. Říkala jsem si že to vydržím do 3 měsíců dcery. Potom pomalu začnu něco přidávat do svého jídelníčku. Jen jsem na sebe zvědavá jestli se dokážu uhlídat přes vánoce, ale budu se snažit. držte palce. ![]()
No prostě pomalu zkoušej, nepřidávej jeden den hodně nových věcí, kdyby něco, ať víš, z čeho to je a v klídku přejdi na skoro normální jídlo, není důvod pro nějaké velké omezování, pokud mimino je v pohodě…