Housky - jak uchovat

12.5.10 16:59

housky - jak uchovat

Zdravím všechny emaminky :-) chtěla jsem se zeptat, jak uchováváte housky, aby co nejdéle vydržely čertvé. ráno koupím housky a odpoledne už jsou gumové a nejsou už tak dobré. má známá mi doporučila dát housky na mrazák a druhý den nebo za pár dní je rozpéct, to jsem už zkoušela, ale než se mi dítě ráno probudí tak houska mezitím stačí ztvrdnout. co s tím tedy? nemáte nějaký typ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18651
12.5.10 17:02

nedávej je do pytlíku, jen do chlebovky, nebo látkového sáčku. V igelitáku ti navlhnou a jsou jak guma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
12.5.10 17:02

Já taky házim do mrazáku. Hlavně to chce dát tam pečivo úplně čerství, né až druhý den. A pak je nerozpékám, nechám je jen povolit. Tvrdnutí dělá právě to rozpékání.
A když chci pečivo na ráno, vyndám ho z mrazáku večer, nechám ho v igel. pytlíku. Je krásně měkký, není poznat, že je z mrazáku, ale není úplně křupavý, to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
12.5.10 17:04

jj take davam cerstve pecivo ihned do mrazaku,pak vzdy rano nebo kdykoliv potrebuji vytahnu tak hodku pred konzumaci.
Pecivo je mnam a jako bych ho zrovna donesla z pekarny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10802
12.5.10 17:43

Mrazák, a rozmrazuju v mikrovlnce. Báječné vymoženosti moderní techniky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
12.5.10 18:02

Taky dávám na mrazák a cca hodinu před konzumací vyndám, nerozpékám a jsou ve stavu jako jsem je tam dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
12.5.10 18:03

Záleží o jaké pečivo jde. V supermarketech jsou vodové rohlíky a raženky za 90 hal, ty se dají jíst jen velmi čerstvé, nejlépe ještě teplé. Jedna místní pekárna peče rohlíky jiné, čerstvé jsou hodně křupavé a nadýchané a dají se jíst i druhý den, stojí 2 Kč. My máme raději dobrý chleba, ale když máme chuť na čestvé pečivo, dopékáme „bagety z igelitu“. Na mražení pečiva nemáme kapacity (mražák je obvykle narvaný masem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
12.5.10 19:07

Mrazíme, běžně máme na mrazáku 20 rohlíků. Když je čas nechám povolit přirozeně, když ne tak dám do vlnky tak na 20s.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
12.5.10 22:12
BaraF píše:
Na mražení pečiva nemáme kapacity (mražák je obvykle narvaný masem).
:mrgreen: :potlesk: Provokatérko :mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
13.5.10 07:55
lulje píše:
BaraF píše:
Na mražení pečiva nemáme kapacity (mražák je obvykle narvaný masem).
:mrgreen: :potlesk: Provokatérko :mavam:

No fakt. Naše domácí uzené, zásilky od babi ze Šumavy (králíci, krůty), úlovky známých, krásné maso z akcí, co se nedalo za ty peníze nekoupit… Teď je tam i nějaká zelenina (dokud nebude k mání čerstvá slušná za rozumnou cenu) a jedna krabice naší loňské pažitky (a letošní už jde do květu).
Takže pečivo se opravdu nevejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
13.5.10 14:25

BároF, hlavně jestli máte hodně velký mrazák!!!! :-D Nám se taky rohlíky nevejdou (a housky už vůbec ne - u nás na Moravě totiž housky neznáme :mrgreen: ), ale je to tím, že máme mrazák pod ledničkou a narvu tam stěží moji oblíbenou zmrzlinu, trochu zeleniny a samozřejmě masíčko od babičky! Takže jsme na tom ve finále podobně :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Peťulic
9.5.12 20:09

Mám horkovzdušnou troubu,na kolik ji mám dát na rozpečení rohlíků?

• Citovat
  • Upravit
140240
20.7.14 10:30
@CokeLady píše:
Prosím o radu: Chystám se dělat burgerové housky a bude z toho asi 8 ks, využiju jen polovinu. Tu druhou bych ráda dala do mrazáku. Ale jak? Jen udělat z těsta bulky, posypat sezamem a syrové těsto dát zmrazit? Nebo normálně upéct a pak dát zmrazit? Co z toho bude lepší a jak by se to těsto pak chovalo při pečení po rozmrazení?

dávám do mrazáku již upečené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
20.7.14 10:37

Taky dávám do mrazáku upečené housky, hned, jak zchladnou. Pak vyndavám kus po kusu, když chci jíst a buď nechám povolit na lince, nebo rozmrazím v MW (to častěji, protože málokdy si vzpomenu vyndat „asi tak 1h před hladem“ :mrgreen: ). Syrové těsto by asi taky šlo zmrazit, pak dát do trouby ještě zmrzlé, aby se nerozblemcalo (předpokládám, že v takovémto stavu to mají skladované v supermarketech).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6529
20.7.14 10:43

Sice nemám ráda rozmrazené pečivo ale mrazila bych až po upečení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie