Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím všechny emaminky
chtěla jsem se zeptat, jak uchováváte housky, aby co nejdéle vydržely čertvé. ráno koupím housky a odpoledne už jsou gumové a nejsou už tak dobré. má známá mi doporučila dát housky na mrazák a druhý den nebo za pár dní je rozpéct, to jsem už zkoušela, ale než se mi dítě ráno probudí tak houska mezitím stačí ztvrdnout. co s tím tedy? nemáte nějaký typ?
nedávej je do pytlíku, jen do chlebovky, nebo látkového sáčku. V igelitáku ti navlhnou a jsou jak guma
Já taky házim do mrazáku. Hlavně to chce dát tam pečivo úplně čerství, né až druhý den. A pak je nerozpékám, nechám je jen povolit. Tvrdnutí dělá právě to rozpékání.
A když chci pečivo na ráno, vyndám ho z mrazáku večer, nechám ho v igel. pytlíku. Je krásně měkký, není poznat, že je z mrazáku, ale není úplně křupavý, to ne.
jj take davam cerstve pecivo ihned do mrazaku,pak vzdy rano nebo kdykoliv potrebuji vytahnu tak hodku pred konzumaci.
Pecivo je mnam a jako bych ho zrovna donesla z pekarny.
Mrazák, a rozmrazuju v mikrovlnce. Báječné vymoženosti moderní techniky ![]()
Taky dávám na mrazák a cca hodinu před konzumací vyndám, nerozpékám a jsou ve stavu jako jsem je tam dala.
Záleží o jaké pečivo jde. V supermarketech jsou vodové rohlíky a raženky za 90 hal, ty se dají jíst jen velmi čerstvé, nejlépe ještě teplé. Jedna místní pekárna peče rohlíky jiné, čerstvé jsou hodně křupavé a nadýchané a dají se jíst i druhý den, stojí 2 Kč. My máme raději dobrý chleba, ale když máme chuť na čestvé pečivo, dopékáme „bagety z igelitu“. Na mražení pečiva nemáme kapacity (mražák je obvykle narvaný masem).
Mrazíme, běžně máme na mrazáku 20 rohlíků. Když je čas nechám povolit přirozeně, když ne tak dám do vlnky tak na 20s.
BaraF píše:
Na mražení pečiva nemáme kapacity (mražák je obvykle narvaný masem).
lulje píše:BaraF píše:
Na mražení pečiva nemáme kapacity (mražák je obvykle narvaný masem).![]()
Provokatérko
No fakt. Naše domácí uzené, zásilky od babi ze Šumavy (králíci, krůty), úlovky známých, krásné maso z akcí, co se nedalo za ty peníze nekoupit… Teď je tam i nějaká zelenina (dokud nebude k mání čerstvá slušná za rozumnou cenu) a jedna krabice naší loňské pažitky (a letošní už jde do květu).
Takže pečivo se opravdu nevejde.
BároF, hlavně jestli máte hodně velký mrazák!!!!
Nám se taky rohlíky nevejdou (a housky už vůbec ne - u nás na Moravě totiž housky neznáme
), ale je to tím, že máme mrazák pod ledničkou a narvu tam stěží moji oblíbenou zmrzlinu, trochu zeleniny a samozřejmě masíčko od babičky! Takže jsme na tom ve finále podobně ![]()
Mám horkovzdušnou troubu,na kolik ji mám dát na rozpečení rohlíků?
@CokeLady píše:
Prosím o radu: Chystám se dělat burgerové housky a bude z toho asi 8 ks, využiju jen polovinu. Tu druhou bych ráda dala do mrazáku. Ale jak? Jen udělat z těsta bulky, posypat sezamem a syrové těsto dát zmrazit? Nebo normálně upéct a pak dát zmrazit? Co z toho bude lepší a jak by se to těsto pak chovalo při pečení po rozmrazení?
dávám do mrazáku již upečené
Taky dávám do mrazáku upečené housky, hned, jak zchladnou. Pak vyndavám kus po kusu, když chci jíst a buď nechám povolit na lince, nebo rozmrazím v MW (to častěji, protože málokdy si vzpomenu vyndat „asi tak 1h před hladem“
). Syrové těsto by asi taky šlo zmrazit, pak dát do trouby ještě zmrzlé, aby se nerozblemcalo (předpokládám, že v takovémto stavu to mají skladované v supermarketech).
Sice nemám ráda rozmrazené pečivo ale mrazila bych až po upečení