Bábovka - proč tvrdne?

8.5.10 16:49

Bábovka - proč tvrdne?

Ahoj holky, potřebuji poradit. Ve čtvrtek jsem upekla výbornou bábovku a dnes ještě čtvrtka zbyla. no a problém je, že bábovka je na okrajích tvrdá. Celou dobu byla přikrytá buď miskou, tak nechápu, proč tak rychle ztvrdla. Mý mamce bábovka vydrží měkká i třeba 4-5 dní. Nevíte čím by to mohlo být? bábovku jsem pekla z polohrubé mouky, mléka, oleje, kypř prášku, cukru, vajec atd.. napadá mě jestli to třeba není tím, že vejce dávám zvlášť bílky (ty udělám jako sníh) a žloutky. moje mamka dává vejce celé, sníh z nich nedělá. tak nevím jestli to není třeba tím. stalo se vám to už někdy? nemátě nějaký nápad? je mi líto ty ztvrdlé okraje pokaždé vyhazovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15674
8.5.10 17:53

Zkoušela jsi dát (po vychladnutí) do igeliťáku? Já teda nechávám bábovku ztvrdnout schválně, páč já to ráda :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
8.5.10 17:59

bábovka

Já dávám na bábovku mokrý ručník nebo utěrku, to potom vydrží hodně dlouho, pokud se hned nesní.
Hezký víkend
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
396
8.5.10 18:05

Ahoj, já dávám bábovku po vychladnutí do igelitové tašky.Nikdy mi tak neztvrdne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.5.10 18:19

Jé já dneska také pekla.. ale já tu tvrdou kůrku ráda.
igelit je to pravé na měkkou bábovku - dává moje mamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
8.5.10 18:19

já dělám tvarohovou a ta vydrží krásně měkká mnohem dýl než olejová. A víc nám chutná, takže je brzo pryč. Obyč olejovka druhej den podle mě není tak dobrá jako když je čerstvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
8.5.10 19:28

Napadá mě, pokud jí s mamkou skladujete stejným způsobem, tak jestli jí oproti mamce nepřepečeš, víc upečená má taky větší sklony tvrdnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.10 20:37
kadlina píše:
Napadá mě, pokud jí s mamkou skladujete stejným způsobem, tak jestli jí oproti mamce nepřepečeš, víc upečená má taky větší sklony tvrdnout.

holky díky za radu :-) je možné, že ji nechávám dýl péct než bych měla, peču ji v elektrické troubě na 180'C 50 min. možná, že bych jí příště měla dát na 170'C a nechat ji tam tak o pět/deset minut míň :nevim:
bábovka je moc dobrá, ale po dvou dnech už začíná tvrdnout a to už pak není ono… ješte vyzkouším dát do igelitového pytlíku. jo a jak píšete to s tou utěrkou, může ta utěrka být i suchá? pod suchou utěrkou jsem ji taky zkoušela uchovat, ale nepomohlo to :-(

jinak všem děkuju moc za rady! bylo by škoda bábovku vyhodit, když už se s tím peču :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
8.5.10 22:26

Nee, má být pořád mokrá- tedy mokrá, hodně vyždímaná.
 Jitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SLAVKA 4O
8.7.10 13:09

bábovka

určitě ji necháváš dlouho péct.stačí při teplotě 180 40až 45minut.vyzkoušej špejlí jestli je upečená .

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii