Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, potřebuji poradit. Ve čtvrtek jsem upekla výbornou bábovku a dnes ještě čtvrtka zbyla. no a problém je, že bábovka je na okrajích tvrdá. Celou dobu byla přikrytá buď miskou, tak nechápu, proč tak rychle ztvrdla. Mý mamce bábovka vydrží měkká i třeba 4-5 dní. Nevíte čím by to mohlo být? bábovku jsem pekla z polohrubé mouky, mléka, oleje, kypř prášku, cukru, vajec atd.. napadá mě jestli to třeba není tím, že vejce dávám zvlášť bílky (ty udělám jako sníh) a žloutky. moje mamka dává vejce celé, sníh z nich nedělá. tak nevím jestli to není třeba tím. stalo se vám to už někdy? nemátě nějaký nápad? je mi líto ty ztvrdlé okraje pokaždé vyhazovat.
Zkoušela jsi dát (po vychladnutí) do igeliťáku? Já teda nechávám bábovku ztvrdnout schválně, páč já to ráda
.
Já dávám na bábovku mokrý ručník nebo utěrku, to potom vydrží hodně dlouho, pokud se hned nesní.
Hezký víkend
Jitka
Ahoj, já dávám bábovku po vychladnutí do igelitové tašky.Nikdy mi tak neztvrdne.
Jé já dneska také pekla.. ale já tu tvrdou kůrku ráda.
igelit je to pravé na měkkou bábovku - dává moje mamka.
já dělám tvarohovou a ta vydrží krásně měkká mnohem dýl než olejová. A víc nám chutná, takže je brzo pryč. Obyč olejovka druhej den podle mě není tak dobrá jako když je čerstvá…
Napadá mě, pokud jí s mamkou skladujete stejným způsobem, tak jestli jí oproti mamce nepřepečeš, víc upečená má taky větší sklony tvrdnout.
kadlina píše:
Napadá mě, pokud jí s mamkou skladujete stejným způsobem, tak jestli jí oproti mamce nepřepečeš, víc upečená má taky větší sklony tvrdnout.
holky díky za radu
je možné, že ji nechávám dýl péct než bych měla, peču ji v elektrické troubě na 180'C 50 min. možná, že bych jí příště měla dát na 170'C a nechat ji tam tak o pět/deset minut míň ![]()
bábovka je moc dobrá, ale po dvou dnech už začíná tvrdnout a to už pak není ono… ješte vyzkouším dát do igelitového pytlíku. jo a jak píšete to s tou utěrkou, může ta utěrka být i suchá? pod suchou utěrkou jsem ji taky zkoušela uchovat, ale nepomohlo to ![]()
jinak všem děkuju moc za rady! bylo by škoda bábovku vyhodit, když už se s tím peču ![]()
určitě ji necháváš dlouho péct.stačí při teplotě 180 40až 45minut.vyzkoušej špejlí jestli je upečená .