Recept: Třešňový džem

Přidat recept
 
Hodnotilo 0 lidí

Chuť léta i v zimě

Postup

Do velikého hrnce dáme cukr a 500ml vody. Za stálého míchání ohříváme, dokud se cukr nerozpustí.
Vanilkový lusk podélně nařízneme a dřeň vyškrábeme.
Dřeň spolu s luskem a abdyánem přidáme do cukrové směsi a při střední teplotě vše spolu povaříme asi 15minut.
Během toho omyjeme třešně a vypeckujeme.

Po dovaření vyndáme badyán a vanilkový lusk. přidáme třešně a med a vše promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu, teplotu snížíme a směs přibližně 1 a půl hodiny jen velmi mírně vaříme. Mícháme, aby se nepřipálila.
První želírovací zkoušku (kápneme na talířek a zjistíme hustotu), provedeme asi po 50minutách, případně vaříme dál.
Pro chuť můžeme přidat trochu kyseliny citrónové.

Horký džem naplníme do čistých sklenic, dobře uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Takto necháme do vychladnutí.

Autor: lucynka25

Ingredience

  • 900g třešní
  • 900g krupicového cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 badyán
  • 2 lžíce medu
  • 500ml vody
  • kys.citrónová
  • 10 sklenic asi 250ml

Chutnalo vám? Okomentujte recept Třešňový džem

Váš příspěvek