Osvědčený recept na muffiny

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
13503
8.5.10 16:11

Osvědčený recept na muffiny

Ahojte kucharinky
napiste mi jak delate muffiny prosim.
Nevim zda tady uz nejaka takova diskuze je,ale nemam cas to vyhledavat.
Pecu vzdy jen normalni buchty ale chci vyzkouset neco noveho.
Jeste k receptiku pripiste kolik je z toho asi muffinku.
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5021
8.5.10 16:31

Já dostala formy na muffiny k vánocům a musím říct, že jsou u nás fakt populární, pekla jsem je i pro různé návštěvy a vždycky měly úspěch…Véna je zvládne úplně sám, jen mu musím nastrouhat čokoládu.
Zkoušela jsem víc receptů, ale nejlepší jsou čokoládové…tuším, že jich je z celé dávky asi patnáct…

100 g mléčné čokolády (klidně může být i čokoláda na vaření)
280 g polohrubé mouky
1 lžíce kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
půl lžičky jedlé sody
1 vejce
130 g moučkového cukru
125 g změklého másla
300 ml podmáslí nebo kefíru

Smícháme mouku, nastrouhanou čokoládu, kakao, prášek do pečiva a jedlou sodu. V druhé misce rozšleháme vejce, moučkový cukr, změklé máslo a podmáslí.
Směs z mouky přidáme k tekuté směsi s podmáslím a mícháme (já to dělám elektrickým šlehačem), až se vše spojí. Pečeme při teplotě 180 °C 15-20 minut.
Formičky neplň úplně po okraj, dost to nabyde..nakonec posypu moučkovým cukrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hana9
8.5.10 16:42

ahoj,

ja je delam tak, ze udelam polovicny davku testa na babovku:

1 velke nebo 2 mensi vajicka
6 dkg masla
12 dkg cukr 0,5 dcl mliko
12 dkg pol.mouka
1/2 prasku do peciva
kousky cokolady nebo boruvky

skousela sem ruzne recepty na muffiny ale nikdy to nebylo ono

• Citovat
  • Upravit
10170
8.5.10 18:19

Tak já mám tento:

Recept na muffiny:

http://www.apetitonline.cz/…muffiny.html

Ingredince mám stejné, ale postup trochu jiný. Smíchám všechny suché přísady, smíhám všechny mokré přísady a přiliji je k suchým a promíchám. Není nutné důkladně promíchat, naopak. Smícháním se má přestat ve chvíli, kdy sjou v těste "malé ostrůvky (cca 1cm) nepromíchané mouky,

To je základní recept a dá se to do toho přidávat co je zrovna doma.

Vyjde mi to na 12 muffinů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
8.5.10 19:09

Já pekla tyto
http://www.apetitonline.cz/…-srdcem.html
a měly velký úspěch, jen si už nejsem jistá, kolik jich z toho je, protože časopis s receptem si půjčila švagrová a nevrátila a na netu jsem je objevila až nedávno a od té doby jsem se k nim nedostala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21509
9.5.10 10:05

já dělám muffiny podle stejného receptu jako achdarek. jen dávám víc ovoce, vysypu tam vždycky celé to balení mraženého ovoce :-) je z toho tak 12 větších muffinů. záleží na tom, jakou máš formu. já mám klasickou muffinovou a pak ještě takové menší kytičky a těch je samozřejmě víc… poslední dobou teda dělám z dvojité dávky, ty moje kobylky je milují :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mamik
10.5.10 10:12

muffiny s Nesquikem

Zdravím. Já dělám muffiny taky podle receptu z apetitonline.cz, ale teď jsem našla v časopise recept na muffiny s Nesquikem. Tak jsem to zkusila nakombinovat - recept používám pořád stejnej, jen do něj přidávám Nesquika. Je to super. Muffiny vypadaj pěkně a děti z nich byly nadšený :-)

• Citovat
  • Upravit
1126
12.5.10 10:53

já mám recept od lektorky z ameriky. Velmi snadné a u nás velmi populární:

1 hrnek hl. mouky, 1/3 hrnku hnědého cukru (s normálním cukrem fakt nejsou takové), 2 lžičky prášku do pečiva, 1/2 lžičky soli, 1 hrnek čokolády pokrájené nadrobno, 1 hrnek mléka, 1/4 hrnku oleje.

Vše smíchat, nakonec čokoládu, naplnit formy tak do 2/3, péci při 185 stupních cca 15 min.

Je toho jedna muffinová forma, tuším 20 muffinů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kajka12
30.5.11 15:59

Muffiny recept

Já mám odsud muffiny recept
:wink:

• Citovat
  • Upravit
1
18.7.11 23:09

odpověd

Dobrý den ! co to sem dávate za recept ?! Skusila sem ho a podívej te jak to dopadlo :pocitac::evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jiop
5.4.12 17:29

jojojojoj

• Citovat
  • Upravit
2041
26.4.12 09:12

ahoj holky, chci se pustit do mufínů, recept mám. Jen potřebuju poradit. Jak dlouho se to přibližně na 180 peče? a budu to dělat bez košíčků, mám to pak vyklopit horké nebo až to vystydne? díky za rady. Jsem v tomto směru začátečník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
26.4.12 09:18

Já peču na 150 horkovzduchem a cca 30 min. Pak nechám asi 10-15 min. vystydnout, ne úplně a až pak je vyndám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
26.4.12 09:19
@Nelluška píše:
ahoj holky, chci se pustit do mufínů, recept mám. Jen potřebuju poradit. Jak dlouho se to přibližně na 180 peče? a budu to dělat bez košíčků, mám to pak vyklopit horké nebo až to vystydne? díky za rady. Jsem v tomto směru začátečník.

já peču cca 20 - 30min, prostě až mají správnou barvu. Pak objedu kulatým nožem a vytahuju ještě horké, ale když je necháš vychladnout nic nepokazíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nevsik
26.4.12 09:38

já teda na 170 asi 20-30 min a určo je nechám vychladnout a pak vyndám. mám formy z tchiba,siliknový a dělají se jedna báseň…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii