Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, chystám se k večeři dělat lososa, neznáte nějaký jednoduchý recept, jak ho udělat? a s čím ho udělat?
Ahojky, minulý týden jsem řešila taky lososa, a chodím si na receptíky tady:
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…
Nakonec jsem ho udělala na másle..
.
ahojky, díky moc za odkaz. ty recepty vypadají skvěle, teď se jen rozhodnout, který z nich vybrat ![]()
Ahoj, není zač. Jo, taky jsem nad tím seděla skoro půl dne a vybírala…
.
Já ho jen položím do pekáčku, potřu citronem, oliv. olejem, sůl, bylinky a na dvacet minut vrazím do trouby.
Losos je výborné maso, přijde mi zhovadilost ho zmršit nějakou omáčkou atp.
Já teda lososa mrším omáčkou, ale je to moc dobré ![]()
Navíc se přitom toho lososa moc nespotřebuje - nakrájím ho na centimetrové plátky, takové nugetky, které osolím, opepřím a opeču, dám stranou. Dám houby, nejlepší jsou samozřejmě lesní, ale žampiony taky stačí, opeču, přidám mražený listový špenát a zaliju smetanou ke šlehání, okořením oregánem a nechám omáčku zredukovat. Uvařím těstoviny, nejlépe tagliatelle, dám na talíř, zatočím je jako hnízda, na to nugetky z lososa a poliju omáčkou, mňam.
Asi se budu muset kouknout, jestli mi kousek lososa nezbyl v mrazáku, nebo koupit ![]()
kadlina píše:
Já teda lososa mrším omáčkou, ale je to moc dobré
Navíc se přitom toho lososa moc nespotřebuje - nakrájím ho na centimetrové plátky, takové nugetky, které osolím, opepřím a opeču, dám stranou. Dám houby, nejlepší jsou samozřejmě lesní, ale žampiony taky stačí, opeču, přidám mražený listový špenát a zaliju smetanou ke šlehání, okořením oregánem a nechám omáčku zredukovat. Uvařím těstoviny, nejlépe tagliatelle, dám na talíř, zatočím je jako hnízda, na to nugetky z lososa a poliju omáčkou, mňam.
Asi se budu muset kouknout, jestli mi kousek lososa nezbyl v mrazáku, nebo koupit
mňam mňam, to také zní dobře
holky, vy jste mi udělaly chutě, že bych si toho lososa dala nejraději hned teď. ovšem k večeři už by nic nezbylo ![]()
rozumbrada píše:
Losos je výborné maso, přijde mi zhovadilost ho zmršit nějakou omáčkou atp.
Víš jak se to říká: 1000 lidí - 1000 chutí.
Já se taky přidávám k těm, co říkají, že je to výborná ryba a škoda jí čímkoli mršit. Osolím, lehounce opepřím zeleným pepřem nebo dám trochu kmínu a dělám na másle v troubě nebo na pánvi.
tak já dělám rizoto s lososem a špenátem, opéct lososa, dát stranou, nechat zavadnout špenát, přidat rýži, trochu opéct a zalívat postupně vývarem, až bude rýže uvařená, zjemnit trochu máslem, opepřit, přidat strouhaný parmazán a vrátit lososa a sníst
mňam
jinak nejlepší co jsem kdy jedla byl losos s mangovou omáčkou v Ambiente, neuvěřitelně luxusní jemňoučká chuť rybičky i omáčky
já ho dělám takhle:
Osolím, okmínuju, třeba i čerstvou petrželku, pokapat citronem a na troše másla opeču.
Přílaha buď vařené brambory nebo bagetky. Úplně to stačí a je to výborný, hlavně cítit chu´t té ryby…
Dobry den, ja delam lososa v alobale, a je vytecny. Jen s cesnekem, petrzelkou, maslem, olivovym olejem a hrubou morskou soli. Je to za 30 min hotove i s pripravou. Kombinace cesneku s petrzelkou je tak jednoducha a u ryb velmi chutna.
http://papam.cz/…y-v-alobale/
Přesně tak! Citron, máslo a pár bylinek úplně stačí, jinak se zbytečně třískají chutě a nevynikne tolik, jak losos skvěle chutná ![]()
@sofie321 Vypadá to hezky. Já dělám lososa většinou na pomerančích nebo jen na másle. K tomu pečené brambory.