Med z papelišek

5173
26.4.10 09:54

Med z pampelišek

Holky moc prosím o recept na med z pampelišek ( nějaký jednoduchý) a taky jak se ten med zavařuje nebo uskladňuje,to prosím podrobněji nemám s tím žádný zkušenosti…moc děkuji
Už tady někde byla tahle idskuze ale nemohu jí najít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
326
26.4.10 10:04

Mabit, tady máš odkaz na jeden recept. Loni ho dělala tchýně a povedl se. Je fakt jednoduchý a medík moc dobrý :palec: :lol:

http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.10 10:15

není nad pravý med :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
26.4.10 10:17

pametuju si ,že ho dělávala babička aby výbornej a vyšel dost levně, je lepší odkašlávání než normální med a žádnýho včelaře neznám a klasickej se mi v obchodě za ty prachy kupovat teda nechce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
26.4.10 10:23

Já osobně ho teda nedělám. Loni ho dělala tchýně jen proto, že ho chtěla zkusit. Tak jsme pár skleniček taky dostali. :-D Na odkašlávání je opravdu prý lepší než klasický. Jinak manžel má známého včelaře, takže med bereme od něho. A můžu říct, kam se hrabe kupovaný. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.10 10:24

dobrý asi bude když máte odzkoušeno :palec: jen asi jsem víc pro tu přírodu než pro uvařený cukr s pampeliškama :nevim: a nějaká sklenička za rok mě finančně taky nezruinuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.10 10:25

my máme taky od včelaře, jak vidím některé ty fujky z obchodu s přidaným cukrem, to ani náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
26.4.10 10:29

To máš teda pravdu. Naprosto souhlasím. Kolikrát to ani jako med nevypadá a hlavně ty ceny. :-( To si radši koupím za tu samou cenu, ale vím, že je od včelaře a hlavně jaká je to kvalita. :palec: On má ty medíky fakt moooc dobré. A ten náš známý dělá ještě takovou zvláštní hmotu z medu, je to přímo na mazání na chleba. A je to vynikající. Vypadá to podle vzhledu jako med smíchaný s máslem, ale je to jen čistý med. Ale jak to dělá, to neřekne. :-D :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
26.4.10 10:39

Ten med se jmenuje pastovaný, viz níže:
Květový - pastovaný med je stejného původu jako ostatní květové medy. Rozdíl je v konzistenci. Této jemné pastovité - krémové konzistence je dosaženo mechanickým rozbitím velkých krystalků na mikrokrystalky.V takto upraveném medu jsou zachovány všechny hodnotné látky, je však měkký, snadno se roztírá a přitom, na rozdíl od tekutého medu, při nabírání nekape a nestéká. A proto si získává stále větší oblibu mezi našimi zákazníky.
A je fakt výborný a praktický. My používáme normální, k tomuhle přístup nemám. Taky asi bude dražší ne?
Můžu se zeptat, za kolik kupujete med od včelařů. My máme stovku za kilo (nebo litr, prostě velkou zavařovačku.)
 Halka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.10 10:40

habebe mi bereme ten med od mého taťky a to o čem píšeš je med pastovaný… ten se vytvoří našleháním klasického medu, docela to tvrá než se to našlehá ale je výýýborný a ještě mě občas taťka brával přímo ke včelám, kde měly ještě takový ten nektar v plástvích, to se vyžvíká a teda nic lepšího jsem asi neochutnala .. ten pampeliškový na ochutnání může být zajímavý ale nějsem toho fanda, asi deformace že to znám od dětství tahle a je to přírodní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.10 10:42

halka můj taťka taky prodává kolem stovky, asi je to běžná cena a ten pastovaný se mi zdá že je o malinko dražší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.10 10:43

až jsem dostala chuť :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
26.4.10 10:46

:-D jj, taky bych si dala. Máme poslední zbytky zásoby. Budu muset manželovi říct, aby připomněl známému, že budeme zase chtít. Už se jeden rok stalo, že jsme se ozvali pozdě a medík na nás nezbyl. Tak jsem musela kupovat. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.4.10 10:53

habebe už mám pastovaný na rohlíku :oops: naštěstí mám vždycky odloženo hlavně kvůli prckovi, je často nemocný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
26.4.10 10:57

Také jsme mívaly pastovaný od včelaře - ale u nás medy moc nefrčí, takže nám vydrží i drahý z krámu hrozně dlouho..
Cukr s pampeliškama není žádný med a o jeho účincích na zdraví lze s úspěchem pochybovat.. :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí