Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky moc prosím o recept na med z pampelišek ( nějaký jednoduchý) a taky jak se ten med zavařuje nebo uskladňuje,to prosím podrobněji nemám s tím žádný zkušenosti…moc děkuji
Už tady někde byla tahle idskuze ale nemohu jí najít
Mabit, tady máš odkaz na jeden recept. Loni ho dělala tchýně a povedl se. Je fakt jednoduchý a medík moc dobrý
![]()
pametuju si ,že ho dělávala babička aby výbornej a vyšel dost levně, je lepší odkašlávání než normální med a žádnýho včelaře neznám a klasickej se mi v obchodě za ty prachy kupovat teda nechce…
Já osobně ho teda nedělám. Loni ho dělala tchýně jen proto, že ho chtěla zkusit. Tak jsme pár skleniček taky dostali.
Na odkašlávání je opravdu prý lepší než klasický. Jinak manžel má známého včelaře, takže med bereme od něho. A můžu říct, kam se hrabe kupovaný. ![]()
dobrý asi bude když máte odzkoušeno
jen asi jsem víc pro tu přírodu než pro uvařený cukr s pampeliškama
a nějaká sklenička za rok mě finančně taky nezruinuje ![]()
my máme taky od včelaře, jak vidím některé ty fujky z obchodu s přidaným cukrem, to ani náhodou
To máš teda pravdu. Naprosto souhlasím. Kolikrát to ani jako med nevypadá a hlavně ty ceny.
To si radši koupím za tu samou cenu, ale vím, že je od včelaře a hlavně jaká je to kvalita.
On má ty medíky fakt moooc dobré. A ten náš známý dělá ještě takovou zvláštní hmotu z medu, je to přímo na mazání na chleba. A je to vynikající. Vypadá to podle vzhledu jako med smíchaný s máslem, ale je to jen čistý med. Ale jak to dělá, to neřekne.
![]()
Ten med se jmenuje pastovaný, viz níže:
Květový - pastovaný med je stejného původu jako ostatní květové medy. Rozdíl je v konzistenci. Této jemné pastovité - krémové konzistence je dosaženo mechanickým rozbitím velkých krystalků na mikrokrystalky.V takto upraveném medu jsou zachovány všechny hodnotné látky, je však měkký, snadno se roztírá a přitom, na rozdíl od tekutého medu, při nabírání nekape a nestéká. A proto si získává stále větší oblibu mezi našimi zákazníky.
A je fakt výborný a praktický. My používáme normální, k tomuhle přístup nemám. Taky asi bude dražší ne?
Můžu se zeptat, za kolik kupujete med od včelařů. My máme stovku za kilo (nebo litr, prostě velkou zavařovačku.)
Halka
habebe mi bereme ten med od mého taťky a to o čem píšeš je med pastovaný… ten se vytvoří našleháním klasického medu, docela to tvrá než se to našlehá ale je výýýborný a ještě mě občas taťka brával přímo ke včelám, kde měly ještě takový ten nektar v plástvích, to se vyžvíká a teda nic lepšího jsem asi neochutnala .. ten pampeliškový na ochutnání může být zajímavý ale nějsem toho fanda, asi deformace že to znám od dětství tahle a je to přírodní
halka můj taťka taky prodává kolem stovky, asi je to běžná cena a ten pastovaný se mi zdá že je o malinko dražší
jj, taky bych si dala. Máme poslední zbytky zásoby. Budu muset manželovi říct, aby připomněl známému, že budeme zase chtít. Už se jeden rok stalo, že jsme se ozvali pozdě a medík na nás nezbyl. Tak jsem musela kupovat. ![]()
habebe už mám pastovaný na rohlíku
naštěstí mám vždycky odloženo hlavně kvůli prckovi, je často nemocný
Také jsme mívaly pastovaný od včelaře - ale u nás medy moc nefrčí, takže nám vydrží i drahý z krámu hrozně dlouho..
Cukr s pampeliškama není žádný med a o jeho účincích na zdraví lze s úspěchem pochybovat..
![]()