Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dnes máme na oběd filé s bramborovou kaší. Co vy. Já nevím co pořád vařit. Poradíte
Ty mi malý nechce jíst, nejraději má koprovku a palačinky. Zitra budeš vařit co? Většinou vymýšlí obědy o víkendu můj
Uzená polévka s písmenky, tvarohové knedlíky s meruňkami.
Zítra čočková polévka, hranolky a přírodní kuřecí řízek.
Můj něco říkal o kuřecím maso obaleném v bramboráku a zeleninu.
to nám moc chutná. Nebo nějak řízky, ale nevíja na jaký způsob.
dneska dělám špagety s boloňskou omáčkou ![]()
sice jedu přesně podle receptu, ale upřímně, nějak se mi to nezdá ![]()
a z čeho je ta bolonská omáčka. Já dám oloupaná rajčata, k tomu trochu kečupu, cukr, sůl a provensálské koření. Malému to hrozně chutná ke špagetám
My máme dnes hovězí roštěnky a brambory,vařil muž ![]()
Zítra budu asi dělat vepřové řízky,nevím ještě,jestli přírodní,klasicky nebo zapečené s porkem a šlehačkou..
Co se týče omáčky na špagety,tu já zásadně kupuju.Receptů mám spoustu,ale nám to nechutná.Prostě máme rádi obyčejnou Špagetku od Hame nebo různe omačky si nevzpomenu,jaké značky..
Emičce vařím zvlášť.
tak my dneska máme krůtí polévku s nočky a dušené hovězí na tymiánu a rýží. zítra jdou manža s Kárkou do Zoo, tak já budu mít zbytky ode dneška. většinou vařím v sobotu na oba dny
Já dělám boloňské podle sebe. A je to hrozně rychlý. Na tu opražim mleté maso, zaleju trochou vody a pak přidám buď kečup, trošku víc, nebo protlak. No a dochutim, sůl koření na špagety. Hrozně nám to tak chutná. Ani nevim jak se to dělá správně podle receptu.
Zítra budeme jíst s malou asi zbytky, jelikož je mažel v práci.
Dneska špenát, zítra zapečenou brokolici s kuřecím, brambory, smetana, sejra.
Majdu na špagety dělám. Restnu cibulku, česnek, slanina, maso, někdy dávám i zeleninu (strouhanou mrkev, brokolice,..), podleju, dusím dle masa, nakonec protlak, loupaná rajčata (v sezoně), bazalka, provensál, oregano (co padne pod ruku, ale bazalku vždy).
Dneska peču krkovičku s bramborovou kaší a přihodila jsem k tomu pár kuřecích stehen, která budou zítra, to akorát dovyrobím nějakou omáčkošťávu.
Minule jsem zkoušela kuřecí závitky se sýrovou omáčkou, běží na to reklama v telezici, ta omáčka je pytlíková od Vitany nebo koho,,, výbornééé.
A.
tak u nás je mořská štika-polomanžel s rýří a já a červenou řepou,zítra máme kachnu,knedlík a zelí .....
Dneska jsme samy holky, tak budou sýrové tortellinky (jen se zeleninou), ty Anežka miluje. Zítra nevím, to už snad bude doma tatínek a něco uvaří (nebo aspoň vymyslí, máme mrazák plný masa).
Dělaly ste už některá lasaně? Nemohla sem sehlat lasaně v obchodě nikde, tak sem si je udělala doma. A bylo to výborné, můj vždycky vymyslí něco, a bud se najíme nebo nám to nechutná. Ale většinou má nápady dobré.