Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem,
Chci se zeptat na jednu věc. K narozeninám jsem dostala Kuchařku pro dceru. Četla jsem na ni různé kladné recenze, moc jsem se na ni těšila. Musím ale bohužel říct, že mě zklamala
. Už při prvním prolistování jsem nenašla snad nic, o čem bych si řekla: „jo, to hned zítra uvařím“.
Od té doby jsem vyzkoušela asi 6 receptů a jídlo mě vůbec nenadchlo. Rozhodně to není kuchařka, z které by se dalo vařit pro děti (viz např. bramborový salát s majonézou, karbanátky, řízky, guláše), ale ani pro dospělé (dnešní „stroganov“ byl prostě bez chuti
, půlku koláče jsme minule vyhodili).
Jak je to u vás. Vám ta kuchařka vyhovuje?
Díky za reakce.
Tak ja ji mam taky. A jsem spokojena. Nejsem zadna kucharka, takze me maximalne vyhovuje, ze je to tam vetsinou napsane jak pro tatary.
Mám 2 tyto knížky, druhá je Vánoční.
Je skvělá a recepty psané i pro úplné začátečníky.
Hodně z nich dělám a všem to chutná.
Jitka
Inge ahoj ![]()
no mi se opravdu líbí, jak je psaná, pochopielně kdo trochu vaří, tak mu po chvíli dojde, že většinu těch nejlepších rad dávno zná a že i část těch receptu se mu už přes maminku dostalo do ruky.
ale vyhovuje mi- něco z ní vařím.
PS: napiš Zuzaa chcešli s náma zas pokecat ![]()
Mám a vařím podle ní, když se mi chce, výborná je cibulačka, musím jen víc dosolit, koláč nám taky chutnal a z vánoční ( tu nemám, recept byl v Apetitu ) dělám kuře s nádivkou, který manžel kopíroval i pro kolegyně v práci
to je fakt vynikající.
Jinak mě co jsem podle ní udělala vždy chutnalo, výborný jsou ty řízky v jogurtu, pečený brambory, kuře na sádle atd.
mám, mám ji moc ráda. Musím říct, že spoustu věcí jsem nevěděla - jak uvařit guláš, aby byl plné chuti a bez masoxu - to jsem před kuchařkou neuměla.
A i spousta jiných receptů.
Nepopírám ovšem, že to možná bude i z jiného důvodu. V mém kuchařském tápání jsem narazila na autorku kuchařky a moc mi pomohla… část kuchařky jsem měla v rukou ještě před vydáním.
Prostě já jsem z ní nadšena a těším se i na další počiny autorky.
Uvař krémovou bramboračku, budeš nadšena ![]()
Ahoj,zakladatelka asi nebude žádná začátečnice, poklona.
Já jsem si k vaření poprvé čuchla přesně jak popisuje autorka Kuchařky - s hladovým chlapem za zády a krabičkou levných špaget. Teď už toho umím víc,ale vařím stále dokola stejná dokonale vypilovaná jídla.
Kuchařku oceňuju jako vtipně a čtivě napsanou knihu. Chybí mi trochu systém, například autorka v úvodní stati odsuzuje klasické kuchařské fráze „dusit doměkka“ apod., vzápětí je sama používá, taky bych ocenila zdravější jídla - spousta receptů je kvůli tomu pro nás nezajímavá.
Nicméně, hodnotím kladně. Plus obří pochvala marketingu, kniha je skvěle propagovaná.
Mi právě nepřijde až tak začátečnická. Jasně, spoustu těch jídel člověk nějak umí, ale když si vezmu za příklad právě ten guláš - kdo ho umí tak, aby byl dobrý a bez chemie?
Primárně je pro začátečníky, ale své si v ní najdou i pokročilí.
Jinak nějaký věci mi teď už taky nesedí - třeba ta instantní jíška. Ale tak tohle je asi tak, že je to pro začátečníky (myslím, že autorka ji taky nepoužívá).
Mám k té knížce výhrady (mně třeba docela vadí, že velká část Vánoční kuchařky je vlastně obsažená v té hlavní knížce, což jsem nevěděla, objednávala jsem to najednou) a je pravda, že nějaké převratné novinky jsem tam pro sebe nenašla, ale čte se mi to pěkně a nepovedené jídlo si podle toho nepamatuju, že bych měla. Akorát ten bramborový salát bych teda ani nedělala, už jenom dát salám do jídla na Štědrý den se mi velmi ekluje. Ale já obvykle recepty kombinuju, něco odtud, něco odtamtud a tak.
Ovšem máš pravdu, že to pořád zdaleka není moje vysněná kuchařka. Ještě jsem si v mezičase koupila jinou od autorky dost známého kulinářského blogu, a to byl teprve tvrdý pád na ústa.
Holky, díky moc za reakce.
U mě bude asi hlavní problém v tom, že věci jako vepřo, knedlo, zelo, guláš nebo cokoliv, kde je sádlo, prostě nevařím a ani vařit nehodlám
. Tím se množství receptů, které bych z té kuchařky mohla vařit, poněkud zmenšilo.
Asi jí dám ale ještě šanci
. Třeba někdy v týdnu bramboračkou k večeři
.
Harpyje, díky za pozvání.
No jo, tak to je zásadní chyba ve výběru knihy.
Mám ráda recenze na kuchařky, co vycházejí v Apetitu, toho by ses třeba mohla chytit. Obvykle se i dost pobavím
(např. kdo četl recenzi na Babicu, tak se zřejmě taky popadal za břicho).
Vůbec ale poslední dobou když hledám recept, tak použiju internet, přece jen ty knížky zaberou hodně místa na to, abych zkoušela další a další.
Prostě si to vyhledám, odseparuju evidentní patlaniny, příp. přečtu i nějaké reakce na recept, v hlavě porovnám a pokombinuju, a obvykle z toho vyleze něco dobrého.
Inge z libovýho masa je tam třeba ta pečeně z „vepřové pečeně“ . je to ten recept , kdy to špikuješ máslem, tudíž je to maso takové nasládlé - těžko říct, jestli ti přijde k chuti- ale zas je fakt, že jinak než takto asi libové maso neupečeš aby to bylo k jídlu - recept znám sice už roky, ale zase jsem si ho osvěžila a jednou za čas neuškodí (furt bych to ale jíst nemohla
)
Len-til-kah píše:
No jo, tak to je zásadní chyba ve výběru knihy.Mám ráda recenze na kuchařky, co vycházejí v Apetitu, toho by ses třeba mohla chytit. Obvykle se i dost pobavím(např. kdo četl recenzi na Babicu, tak se zřejmě taky popadal za břicho).
Jo jo, Apetit už pár let odebírám
(a chutnalo mi z něj snad vše, co jsem uvařila (teda kromě kamenných kokosek na vánoce). A s tím výběrem máš pravdu, já jsem prostě zvyklá vařit jinak.
Len-til-kah píše:
No jo, tak to je zásadní chyba ve výběru knihy.Mám ráda recenze na kuchařky, co vycházejí v Apetitu, toho by ses třeba mohla chytit. Obvykle se i dost pobavím
Vůbec ale poslední dobou když hledám recept, tak použiju internet, přece jen ty knížky zaberou hodně místa na to, abych zkoušela další a další.(např. kdo četl recenzi na Babicu, tak se zřejmě taky popadal za břicho).
Prostě si to vyhledám, odseparuju evidentní patlaniny, příp. přečtu i nějaké reakce na recept, v hlavě porovnám a pokombinuju, a obvykle z toho vyleze něco dobrého.
Ty recenze na kuchařky mě docela zajímají. Ty vychází jenom v časopisu? Nebo jsou taky na stránkách? Hledala jsem, ale nenašla…
Jinak já tuhle kuchařku taky mám, dostala jsem ji k Vánocům. I tu Vánoční. Zatím jsem do ní koukala jen zběžně, nic jsem podle ní nevařila. Docela se mi líbí, jak je to tam popsané. Zatím čeká na svoji příležitost, až budu mít konečně svoji vlastní kuchyni ![]()