Špenát z kopřiv

12154
8.4.10 16:20

Špenát z kopřiv

Ahojky holčiny,
raší mladé kopřivy a já bych chtěla vědět, jak vaříte špenát z kopřiv?
Chtěla bych to vyzkoušet, ale nějak si s tím nevím rady, jak. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
578
8.4.10 16:46

Mladé kopřivy ( nesmí mít dřevnaté stonky)omyjeme,nejlépe sprchou,spaříme vroucí vodou, (nejlépe v hrnci necháme přejít varem).Umeleme na masovém strojku nebo rozsekáme v robotu.Potom jako klasický špenát na cibulku,ochutit solí,pepřem,česnekem,zahustit vejcem ale nečekejte zázraky špenát je špenát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
20.3.16 17:20

Také přemýšlím o špenátu z kopřiv. Zkoušeli jste spařené kopřivy rozmixovat? Tak jak zeleninu v polívce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
20.3.16 17:27

@chipsa
na špenát nemixuju, nadrobno nasekám spařené kopřivy a není potřeba dál speciálně upravovat. Pracuju dál jako se špenátem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
20.3.16 17:29

A jak děláš celý recept?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.3.16 17:30

Upravuju úplně stejně jako špenát, někdy je spolu namíchám, aby děcka nemrčely :lol:. Já teda mixuju, ale je třeba se vyhnout postarším kopřivám s tuhými stonky a vlákny. Ale to teď ještě nehrozí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
20.3.16 17:33

Ze země začínají lézt špičky kopřiv tak jsem si řekla, že jim dám potvorám :lol: :mrgreen: Použiji je na vaření, když se jich nedá jinak zbavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
20.3.16 17:33

Cibulku na másle zesklovatět, hodim kopřivy, podusim, trochu podlévám vodou, dochutím utřeným česnekem, solím a zahušťuju rozkvrdlaným vejcem, někdo zahušťuje strouhankou nebo moukou a to mi ale nechutná. Dělám to jako přílohový špenát spíš nahusto. Kopřivy ještě používám do polévek, salátů a nádivky. Vždycky je spařím, abych s nimi mohla dál pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
20.3.16 17:35

Jo používám jen mladé kopřivy z jara nebo vršky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
20.3.16 17:46
@lamicina píše:
Jo používám jen mladé kopřivy z jara nebo vršky.

V pátek jsem ryla zahradu, strávila jsem nad tím celý den, přesvědčená o tom, jak jsem to krásně vyplela. Dneska jsem se šla na záhon podívat a vršky kopřiv už zase lezou. Já jim dám :mrgreen: Už vím, jak si přivydělat :mrgreen:

http://www.sbazar.cz/…ane-v-kvetnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
20.3.16 17:55

@chipsa
no to chápu, je sezona :mrgreen:. Taky teď doma jedeme zelenou vlnu - zpracovávám sedmikrásky, mladou bršlici (ta pije krev mně :cert: :cert: ), kopřivy, šťovík, planý šnitlik…Vedu doma propagandu v tom smyslu, že je to pro zdraví. Dělají si ze mě srandu, že se s tím nemusím vařit a mám je rovnou vypustit na zahradu a na louku. Tak příště :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
20.3.16 18:30
@lamicina píše:
@chipsa
no to chápu, je sezona :mrgreen:. Taky teď doma jedeme zelenou vlnu - zpracovávám sedmikrásky, mladou bršlici (ta pije krev mně :cert: :cert: ), kopřivy, šťovík, planý šnitlik…Vedu doma propagandu v tom smyslu, že je to pro zdraví. Dělají si ze mě srandu, že se s tím nemusím vařit a mám je rovnou vypustit na zahradu a na louku. Tak příště :mrgreen:

Něco pro tebe

http://www.bylinkyprovsechny.cz/…oba-suroviny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí