Kvalitní chutná ryba?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6418
1.4.10 18:38

Kvalitní chutná ryba?

Máte oblíbenou nějakou dobrou rybu? My máme ryby rádi, ale nejraději ty, co mají méně kostí. Ale třeba pangase rádi nemáme, nemá rybí chuť a přijde mi takový blátivý.
Doporučtě nějakou, nejraději takovou co se dá koupit čerstvá v Tescu, rybáře bohužel známého nemáme.:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
1.4.10 19:24

Snad ještě hejci mají málo kostí? Měla by tam být taková trojúhelníkovitá páteř, co se vytáhne a je zameteno. Jináč moc nejsem ryboznalec, vadí mi právě ty kosti :mrgreen: Vždycky to jím hodinu, ale hejka zvládám rychle, tak by mohl být v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
1.4.10 19:28

tak to taky moc neporadím, na grilování kupujeme makrelu ta má velké kosti a celkem to jde. Pak klasika losos ale ten je hříšně drahej. No a pak kupuju mražený, někde jsem četla že je potřeba se dívat na obsah vody že by měla být max. 15 % (ale tím už si nejsem jistá) jinak je to pak právě blátivé. Ale mě to teda přijde blátivé i tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
1.4.10 19:46

Kvalitní a bez kostí je candát. Ale nevím, jestli se dá koupit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2095
1.4.10 19:48

Nejlepší jsou ryby chlazený, ty mražený bývaj málokdy dobrý… I když já kupuju podle toho co z ryby budu vařit. Třeba klasický filé zapíkám se sýrem a smetanou nebo klasický řízek. Ale když chci rybu na peční tak mražený losos a nebo chlazenou rybu…
Manžel byl teď na rybářský dovolený v Norsku a dovezl tresky a mníky - mražený ale výýýýbornýýýýý
http://content.sweetim.com/…00020451.gif
Zítra budu dělat na máslíčku a už teď se mi sbíhají sliny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4424
1.4.10 20:04

Já už jsem se několikrát napálila mraženýma filetama, takže zásadně kupuju čerstvé ryby v Makru a ty si zamrazuju sama. Mají tam krásně očištěné filety, teď v pondělí se mi zadařilo, že byly slevy, takže kg za stovku, koupila jsem filety z kapra, tmavé tresky a barramundi (to jsem neznala, ale byla vynikající, udělala jsem ji čerstvou druhý den).

To s tou vodou 15% - když jsem naposledy koupila mražený balíček s uvedením tohoto údaje, nechala jsem ho roztát a po vymačkání vody mi z 1kg zůstalo 380g masa… To pak vyjde levněji i ten hříšně drahý losos (v Makru filety za cca 260,–/kg)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
1.4.10 20:21

My máme rádi makrely,lososa,tresku,okouna…U nás je obchůdek - rybárna,tam se dají koupit ryby čerstvé chlazené a výrobky z nich,i za rozumnou cenu..

Pangas nám už poslední dobou nechutná.Jediná výhoda je ta,že nemá kosti.Ale jinak jsem zjistila,že čím levnější a akčnější pangas,tím přerostlejší,tučnější a hnusnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6418
1.4.10 20:25

Losos je náš nejoblíbější, kupuju ho skoro vždy čerstvého, nebo v Lidlu mají zmraženého, ale bez vody. I v Tescu mají občas celkem slušné slevy.
Zuzajdiku, jak na tom byla barramundi s kostmi? Je to prý okoun.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
1.4.10 20:31

jéé to se někdo má když si má kde koupit čerstvou rybu,u nás nikde nic takového není :cry: a mražený není vždycky dobry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
AmyLee
1.4.10 21:14

tak jestli můžu poradit, nám strašně chutná alijašská treska!! Pangase taky nemusím

• Citovat
  • Upravit
1155
1.4.10 22:12

ahojky, mi kupujeme Nowaco kostky z aljašské tresky a nemají žádné nebo jen minimálně kosti. Jinak je úžasný losos, nejlépe když se zadaří koupit čerstvý. A náhodou dneska se manžel po cestě domů stavil někde u Litomyšle v rybářství a koupil amura. (Právě ho porcuje - to já teda neeee :poblion: ) Ten má naprosto úžasné bílé masíčko. Mňam, mňam … A o hodně míň kostí než kapr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.4.10 22:53

no, já mám hodně ráda Lososa, chlazeného, vystaveného na ledu, v Tescu mají… filety kosti nemají..

pak je dobrý halibut, fileta, ale drahý..

nejlépe se kupuje v makru, resp. nevětší sortiment, za nejpřijatelnější cenu..

v podstatě filety kosti nemívají..

zmražené ryby nééé, moc vody… (tu se glazuje, přidává se voda, nemusí se značit..)

• Citovat
  • Upravit
3201
1.4.10 23:25

A jeste tu nepadl tunak stake, taktez prodavany na ledu. O neco drazsi ale napr. na pare delany na prirodno je delikatesni. Velmi vyzivny a de facto nepotrebuje ani dochutit. Jeden stake staci pro 2 lidi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
2.4.10 07:44

Ještě úhoř nemá kosti ;-)
My kupujeme čerstvýho tolstolobika, máme ho rádi. A občas lososa.
Mražené filé už nekupujeme, taky jsme se párkrát napálili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
2.4.10 07:54

Tak u nás vedou filety z lososa nebo mořský vlk a platýs. Ty doporučuju, ale né mražené. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí