Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj vsem,
varite doma v parnim hrnci? Jaky doma mate a kde se daji sehnat nejake recepty? Neni to „dalsi kram do kuchyne“? Da se v nem udelat i maso (steak veprovy ci hovezi)?
Např. http://www.alza.cz/…-d121947.htm
Dekuju predem za kazdy info
Příspěvek upraven 28.03.10 v 23:42
Já v něm vařím docela dost. Když vařím pro malou, tak jedině v papiňáku (má to tam nějakou funkci zachování vitamínů
) a pro nás tam taky dost vařím, hlavně omáčky a polévky. Jinak nějaký speciální recepty nemám a značku myslím Orion. Byl to dárek, ale dost se mi osvědčil.
Já parní hrnec mám a vařím v něm dost často. Ale já už předtím často používala pařáček, takže parní hrnec od Ježíška byl super dárek a usnadnění vaření. Recepty žádné nemám, já mám nejradši jen tak vařené maso (skoro nesolím, nekořením) a v parním hrnci je to téměř bez práce. Nejčastěji v něm vařím maso, rybu a zeleninu.
Ahoj Márty,
já mám doma Thermomix 31 a nedám na něj dopustit. Není to jen vaření v páře, je to vyloženě revoluce vaření a konečně i někdo myslel na ženské, protože vaří sám!!!Ráda mu tady udělám reklamu, protože je v něm obsaženo 23 kuchyňských přístrojů a umí vše, kromě pečení a smažení…Je to nejmenší kuchyň v jednom. Vůbec nelituju investice do něj, protože kromě patrového pařáku i seká i ledy, krouhá, strouhá, drtí, mele (i mák)a vše jen v sekundách…Hněte jakákoliv těsta-kynutá, třená, odpalovaná…během tří minut… Míchá (nemusí se u něho stát ani když se dělá puding,čí kaše), nikdy nehrudkovatí, nevzkypí a má pro mě všechny nej. Třeba falešnou svíčkovou z kuřecího masa má za 30 minut i s knedlíkem a omáčkou a bez nádobí… Jen jeden „hrnec“. Je jak pro lidi, kteří neradi vaří, ti tam vše naloží, nachystají program a příjdou až je to hotovo, tak i pro fajnšmekry, kteří tam třeba dělají i paštiky, které jsou náročné na teploty… Navíc šetří energii, čas, peníze i zdraví… Je k němu i prima kuchařka a devět podkuchařek s přesným návodem… A jeho velikost? 30× 30cm a na výšku asi 50cm. Takže má rada je, raději investovat do něčeho kvalitnějšího, než mít doma plno krámů dobře schovaných, které se ti nechtějí vytahovat a umývat. Jo a dnes jsem v něm třeba nasekala česnek za 3 sekundy a naházela jsem tam kilo brambor a vše, co je třeba na bramboráky a za 10 sekund jsem měla těsto hotové. Ještě jsem ani neměla na plotně rozpálený tuk a už se smažilo (o:
![]()
ahoj kacatko,prosim te chtela jsem najt ten thermomx a nikde na netu jsemho nenasla mohla by jsi tady napsat odkaz?? ![]()
smahulinka píše:
Já v něm vařím docela dost. Když vařím pro malou, tak jedině v papiňáku (má to tam nějakou funkci zachování vitamínů) a pro nás tam taky dost vařím, hlavně omáčky a polévky. Jinak nějaký speciální recepty nemám a značku myslím Orion. Byl to dárek, ale dost se mi osvědčil.
Marty se ptala na parni hrnec, ne na tlakovy hrnec ![]()
Ahoj, já mám parní hrnec od Tefalu (http://www.elektro-uno.cz/…2730-invent/) a jsem s ním moc spokojená. Vařím v něm hlavně přílohy a zeleninu. Maso jsem ještě nezkoušela, ale tento týden v něm budu dělat rybu, tak jsem zvědavá
Jako obrovské plus na něm vidím hlavně to, že si do něj naházím všechno co potřebuju, zapnu spínač a o víc se nestarám. A po jídle jenom jednotlivé části naházím do myčky a je uklizeno ![]()
No, to je právě ten problém, že on se nedá sehnat nikde, jen přímým prodejem s předvaděčkou(funguje to tak už skoro 15 let). Kvůli snížení nákladů, i tak stojí ale skoro 35 tisíc ![]()
Já to sice dělám, ale jen ve svém okolí, kdybys měla zájem, tak bych musela zjistit, kdo to dělá v Olomouci a pak bych mu dala kontakt na tebe, aby ti předvedl, co všechno a ještě víc to umí… Na netu lze najít přes vyhledavač asi jen náhradní díly, ale myslím, že nic jiného…
Ahojky ja mam primo tenhle od tefalu prijde mi lepsi, nebot kdyz vyndas ty kovove kybliky, muzes varit v cele te velke nadobe - treba kukurici nebo snad i cele kure, ale to jsem jeste nezkousela.
jinak ja v tom varim vsechno - brambory, zeleninu, nahore maso - i steaky ale samo se neopecou jak na panvi, zaroven to ale ani neni chut jak varene to ne..
myslim, ze dobry pro deti, nebo to ma lepsi chut i bez pridani soli. ja tam teda maso normalne korenim, brambory nesolim.. uz jsem zkousela udelat i jatrovou omacku a jatra + ryze a bylo to vynikajici.. recepty se sem tam na internetu daji objevit, neco je k tomu pridany.
nejvetsi vyhoda je, ze to tam vsechno soupnes naraz a mas treba 40 minut cas delat neco jinyho- nemusis stat u plotny a hlidat a az to dovari, tak to jeste udrzuje teple.
vycerpavajici a snad pomuzu
mam ten hrnec uz pres rok.
jo a vcera bylo neco o parnich hrncich v loskutakovi na nove tusim, ja teda moc nesledovala ale tech hrncu sem si vsimla, tak si treba pust zaznam ![]()
Ahojky! Dekuju vsem! Myslim, ze se tenhle kousek asi u nas tedy zabydli.
![]()
Holky, mám jeden dotaz. Jak v parním hrnci vaříte maso a jak omáčky? Dáváte pod maso nějakou podložku, aby vám neodtekla šťáva? A jak s těma omáčkama?
simpanova - ahoj, na tom mojem hrnci je v to vrchni patro pro maso oboustranne - z jedne vyvysene, aby stava nezustavala a z druhe strany hlubsi, aby tam zustala.
omacky se vari v plastove nadobe-u toho meho bylo soucast(rikaji tomu nadoba na ryzi).. taky jsem tam dala jakoukoli plasovou dozu bez vrsku, co sem doma nasla a vydrzela to ![]()