Parní hrnec, máte doma a poradíte recepty?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2724
28.3.10 20:47

PARNÍ HRNEC

Ahoj vsem,

varite doma v parnim hrnci? Jaky doma mate a kde se daji sehnat nejake recepty? Neni to „dalsi kram do kuchyne“? Da se v nem udelat i maso (steak veprovy ci hovezi)?

Např. http://www.alza.cz/…-d121947.htm

Dekuju predem za kazdy info

Příspěvek upraven 28.03.10 v 23:42

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
844
28.3.10 20:51

Já v něm vařím docela dost. Když vařím pro malou, tak jedině v papiňáku (má to tam nějakou funkci zachování vitamínů :-) ) a pro nás tam taky dost vařím, hlavně omáčky a polévky. Jinak nějaký speciální recepty nemám a značku myslím Orion. Byl to dárek, ale dost se mi osvědčil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
28.3.10 21:03

Já parní hrnec mám a vařím v něm dost často. Ale já už předtím často používala pařáček, takže parní hrnec od Ježíška byl super dárek a usnadnění vaření. Recepty žádné nemám, já mám nejradši jen tak vařené maso (skoro nesolím, nekořením) a v parním hrnci je to téměř bez práce. Nejčastěji v něm vařím maso, rybu a zeleninu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.3.10 21:11

Ahoj Márty,
já mám doma Thermomix 31 a nedám na něj dopustit. Není to jen vaření v páře, je to vyloženě revoluce vaření a konečně i někdo myslel na ženské, protože vaří sám!!!Ráda mu tady udělám reklamu, protože je v něm obsaženo 23 kuchyňských přístrojů a umí vše, kromě pečení a smažení…Je to nejmenší kuchyň v jednom. Vůbec nelituju investice do něj, protože kromě patrového pařáku i seká i ledy, krouhá, strouhá, drtí, mele (i mák)a vše jen v sekundách…Hněte jakákoliv těsta-kynutá, třená, odpalovaná…během tří minut… Míchá (nemusí se u něho stát ani když se dělá puding,čí kaše), nikdy nehrudkovatí, nevzkypí a má pro mě všechny nej. Třeba falešnou svíčkovou z kuřecího masa má za 30 minut i s knedlíkem a omáčkou a bez nádobí… Jen jeden „hrnec“. Je jak pro lidi, kteří neradi vaří, ti tam vše naloží, nachystají program a příjdou až je to hotovo, tak i pro fajnšmekry, kteří tam třeba dělají i paštiky, které jsou náročné na teploty… Navíc šetří energii, čas, peníze i zdraví… Je k němu i prima kuchařka a devět podkuchařek s přesným návodem… A jeho velikost? 30× 30cm a na výšku asi 50cm. Takže má rada je, raději investovat do něčeho kvalitnějšího, než mít doma plno krámů dobře schovaných, které se ti nechtějí vytahovat a umývat. Jo a dnes jsem v něm třeba nasekala česnek za 3 sekundy a naházela jsem tam kilo brambor a vše, co je třeba na bramboráky a za 10 sekund jsem měla těsto hotové. Ještě jsem ani neměla na plotně rozpálený tuk a už se smažilo (o:
:potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
28.3.10 22:26

ahoj kacatko,prosim te chtela jsem najt ten thermomx a nikde na netu jsemho nenasla mohla by jsi tady napsat odkaz?? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lenka_ neprihlasena
28.3.10 23:22
smahulinka píše:
Já v něm vařím docela dost. Když vařím pro malou, tak jedině v papiňáku (má to tam nějakou funkci zachování vitamínů :-) ) a pro nás tam taky dost vařím, hlavně omáčky a polévky. Jinak nějaký speciální recepty nemám a značku myslím Orion. Byl to dárek, ale dost se mi osvědčil.

Marty se ptala na parni hrnec, ne na tlakovy hrnec :-)

• Citovat
  • Upravit
5044
29.3.10 07:55

Ahoj, já mám parní hrnec od Tefalu (http://www.elektro-uno.cz/…2730-invent/) a jsem s ním moc spokojená. Vařím v něm hlavně přílohy a zeleninu. Maso jsem ještě nezkoušela, ale tento týden v něm budu dělat rybu, tak jsem zvědavá :-) Jako obrovské plus na něm vidím hlavně to, že si do něj naházím všechno co potřebuju, zapnu spínač a o víc se nestarám. A po jídle jenom jednotlivé části naházím do myčky a je uklizeno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.10 08:01

No, to je právě ten problém, že on se nedá sehnat nikde, jen přímým prodejem s předvaděčkou(funguje to tak už skoro 15 let). Kvůli snížení nákladů, i tak stojí ale skoro 35 tisíc :-D
Já to sice dělám, ale jen ve svém okolí, kdybys měla zájem, tak bych musela zjistit, kdo to dělá v Olomouci a pak bych mu dala kontakt na tebe, aby ti předvedl, co všechno a ještě víc to umí… Na netu lze najít přes vyhledavač asi jen náhradní díly, ale myslím, že nic jiného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.10 08:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.10 08:11
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
29.3.10 09:27

Ahojky ja mam primo tenhle od tefalu prijde mi lepsi, nebot kdyz vyndas ty kovove kybliky, muzes varit v cele te velke nadobe - treba kukurici nebo snad i cele kure, ale to jsem jeste nezkousela.
jinak ja v tom varim vsechno - brambory, zeleninu, nahore maso - i steaky ale samo se neopecou jak na panvi, zaroven to ale ani neni chut jak varene to ne..
myslim, ze dobry pro deti, nebo to ma lepsi chut i bez pridani soli. ja tam teda maso normalne korenim, brambory nesolim.. uz jsem zkousela udelat i jatrovou omacku a jatra + ryze a bylo to vynikajici.. recepty se sem tam na internetu daji objevit, neco je k tomu pridany.
nejvetsi vyhoda je, ze to tam vsechno soupnes naraz a mas treba 40 minut cas delat neco jinyho- nemusis stat u plotny a hlidat a az to dovari, tak to jeste udrzuje teple.
vycerpavajici a snad pomuzu :-) mam ten hrnec uz pres rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
29.3.10 09:29

jo a vcera bylo neco o parnich hrncich v loskutakovi na nove tusim, ja teda moc nesledovala ale tech hrncu sem si vsimla, tak si treba pust zaznam ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
29.3.10 09:52

Ahojky! Dekuju vsem! Myslim, ze se tenhle kousek asi u nas tedy zabydli. :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5044
29.3.10 10:29

Holky, mám jeden dotaz. Jak v parním hrnci vaříte maso a jak omáčky? Dáváte pod maso nějakou podložku, aby vám neodtekla šťáva? A jak s těma omáčkama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11408
29.3.10 12:23

simpanova - ahoj, na tom mojem hrnci je v to vrchni patro pro maso oboustranne - z jedne vyvysene, aby stava nezustavala a z druhe strany hlubsi, aby tam zustala.
omacky se vari v plastove nadobe-u toho meho bylo soucast(rikaji tomu nadoba na ryzi).. taky jsem tam dala jakoukoli plasovou dozu bez vrsku, co sem doma nasla a vydrzela to :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí