Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky.Potřebovala bych poradit s potravinářskými barvami.Chtěla bych je na barvení krému u dortů,ale i marcipánu a aby dlouho vydrželi a měli hodně barev.Moc díky za rady.
Kovandovi maji dobré práškové dají se koupit v tesku nebo Globusu jinak cukrárskepotreby.cz tam mají i gelové s nima se prý dělají líp odstíny no nezkoušela jsem ,ale mají hodně barev jinak jestli budeš barvit marcipán těmi práškovými nařed je jen kapkou vody .
Já dělala vždy s přáškovýma, ale míchání barev je občas dost na palici
Teda alespoň pro mě … jinak přesně, jak píše pavlak5 - jsou gelové ještě a tam jsou ty barvy nejen základní, takže se člověk „vyvaruje“ míchání, za to jsou podstatně dražší … chce to vyzkoušet. Pokud nepotřebuješ vyloženě okrovou nebo třeba „pleťovou“ měly by stačit ty Kovandovi v přášku ![]()
mám pocit že v Globusu jsou někde u pudinků a prášků do pečiva ![]()
Obyčejné práškové barvy koupíš v drogérii, já si kupovala v německu tekuté, ale tam pro ně asi nepojedeš, co? ![]()
Raduš.ka44 píše:
Obyčejné práškové barvy koupíš v drogérii, já si kupovala v německu tekuté, ale tam pro ně asi nepojedeš, co?
Ne do němeceka se opravdu nechystám, leda, že by tam měl nějaký známý cestu tak pojedu pro gelové barvy jedině tam ![]()
Zítra jdu do globusu tak je budu hledat…
ahoj,no tak tyhle barvy si s barvami na vajíčka splíst nemůžeš. Mě se osvědčily ty gelovky, barví líp jak prachový, a prachový používám pouze na dozdobení a kupuju je na www.ceske-formicky.cz je to dobrý i v tom, že když se platí předem, tak je pošta jen 60,– a mají toho dost na výběr, ale chtělo by to nějakého sponzora ![]()
Koavandovy barvy maj teď i v Kauflandu. Měla jsem radost, když je tam začali prodávat, protože Globus ani Tesco tady nemáme.
Zdravím,chtěla jsem se poradit…lze práškovými barvami obarvit i bílou čokoládu?
Koukala jsem na gelové barvy Wilton, cena není zrovna malá (ta základní sada) a proto by mne zajímalo, jak dlouho vydrží (expirace)? Jestli po otevření se nemusí za měsíc zdělat..Na kolik hmoty ta jedna lahvička 28g vydrží?
jowano myslím, že vydrží neomezeně dlouho, nemá se co zkazit. Já na nich ani žádnou expiraci nemám.
PetraJ píše:
Koavandovy barvy maj teď i v Kauflandu. Měla jsem radost, když je tam začali prodávat, protože Globus ani Tesco tady nemáme.
Prosím v kterém Kauflandu (město), minulý týden jsem slítala 3 Kauflandy a 1 Tesco (Praha a Benešov) a všude na mě koukali jak na Marťana ![]()
Ahojky, oživuji tuto diskuzi a chtěla bych se zepat, jestli máte někdo zkušenost s touto značkou potravinářského barviva, jestli je dobré http://www.vmd-drogerie.cz/…ny-5-g-cerna. Slyšela jsem, že některá barviva mají slanou příchuť a pak může být slaný i marcipán, do kterého se přidává, tak bych se tomu chtěla vyvarovat. Plánuju dělat svůj první potahovaný dort, tak s tím nemám žádné zkušenosti. Předem díky za odpovědi.