Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím děvčátka
Ze včerejšího opékání mě zbylo dost špekáčků a nevím co s nimi…nemáte nějaká dobrý recept na buřtguláš nebo radu jak je zpracovat…utopenci beru jako poslední možnost…dík za rady ![]()
klidne je dej do mrazaku a na pristi opekani mas vystarano…jinak burt gulas delam normalka - cibulku na tuk, trochu podusit burty, podlit, sladkou papriku, cesnek…
a co je úpíct na pivě… nakrájíš je na půlky,dáš tam rajčata na pláky,cibuli na kolečka a papriky na proužky a zaliješ pivkem,někdo to dělá světlím někdo tmavým a dáš píct… někdo dává místo piva kečup a trošku podlije voudou
Buřt guláš dělám jako bramborovej akorát na konci přidám buřty ![]()
Ahojky, napadá mě
zelňačka
anebo ještě děláme buřty na pivu
http://ekucharka.net/…o-a-obrazek/
anebo špekáčky se dají dát i na pizzu buď klasické těsto na pizzu anebo listové těsto viz
http://recepty.labuznik.com/…toveho_testa
Ahoj Sylvejs ![]()
Můj muž zbožňuje zapečené špekáčky s cibulí a kečupem.
Každy špekáčk si nakrojíš a vložíš do něj plátek cibule. Naskládáš je do zapékací mísy a zaleješ kečupem a dáš je zapéct do trouby. Je to fakt moc dobré.
M-a-j-a píše:
Ahoj Sylvejs
Můj muž zbožňuje zapečené špekáčky s cibulí a kečupem.
Každy špekáčk si nakrojíš a vložíš do něj plátek cibule. Naskládáš je do zapékací mísy a zaleješ kečupem a dáš je zapéct do trouby. Je to fakt moc dobré.
No to jsou vlastně ty buřty na pivu jen bez piva ![]()
Tak my sme ich davali do zivanky, jednu zimu sme tak minuli metrak zemiakov ![]()
Nakrajas zemiaky, spekacky, cibulu a slaninu na kolecka … slaninu na platky
No a skladas do pekaca zemiaky, spekacky, zemiaky, spekacky, zemiaky slanina cibula. Kedysi boli spekacky poctive a premastili a posolili cele jedlo, teraz asi budes musiet na niektoru vrstvu pridat sol a korenie.
jj skoro jo, akorát se ta cibule dává do kečupu a já ji dávám do těch špekáčků a zalívám to kečupem nakonec, ale v podstaatě to je stejné, akorát bwz piva, jak říkáš
![]()
nakrojit jako na opíkání, posypat cibulí nakrájenou na měsíčky, zalít pivem a rajským protlakem, upéct, k tomu chleba, mňam!
eva76 píše: česnek do buřtguláše? hmmm…to vyzkoušímčesnek do JAKÉHOKOLI guláše (aspoň trošku)
lulje píše:eva76 píše: česnek do buřtguláše? hmmm…to vyzkoušímčesnek do JAKÉHOKOLI guláše (aspoň trošku)
česnek, majoránka, kmín, cibule, sladká paprika,pepř a dochucovat, dochucovat… ![]()