Buřtguláš - nebyl by osvědčený recept?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1180
20.4.10 10:31
lulje píše:
eva76 píše: česnek do buřtguláše? hmmm…to vyzkouším :think:
česnek do JAKÉHOKOLI guláše (aspoň trošku) :palec:

no já ho do klasického hovězího dávám, ale do buřtguláše jsem ho ještě nedala, trapně následuju většinou recepty, co najdu :roll: , ale je fakt, že když jsem dělala dančí, tak se mi zdál nic moc, prskla jsem do něj česnek a bylo! :pankac: , mám buřtguláš na seznamu tento týden, takže ho vylepším a zas budu za hvězdu :dance:

Alice: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
20.4.10 12:02
eva76 píše:
lulje píše:

no já ho do klasického hovězího dávám, ale do buřtguláše jsem ho ještě nedala, trapně následuju většinou recepty, co najdu :roll: , ale je fakt, že když jsem dělala dančí, tak se mi zdál nic moc, prskla jsem do něj česnek a bylo! :pankac: , mám buřtguláš na seznamu tento týden, takže ho vylepším a zas budu za hvězdu :dance:

Alice: :mrgreen:
Česnek je prostě bomba, bohužel i dechová :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: !
Ale co, hlavně když je to k jídlu :pankac::mavam:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1180
20.4.10 12:36

Alice: mně česnek nevadí, mně voní :andel: , a prej je proti skleroze, bych ho teď měla jíst správně po kilech :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
20.4.10 12:57
eva76 píše:
Alice: mně česnek nevadí, mně voní :andel: , a prej je proti skleroze, bych ho teď měla jíst správně po kilech :mrgreen:

Tak to bych z něj měla dělat i sirup 8-) !
Já co si nenapíšu, tak nevím :think: !
No, nikdy i to napsání nepomůže :oops: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.4.10 13:02

no fuj, česnek v palačinkách :poblion:
a buřt do zelňačky nepatří, správně se tam má dávat ostravská klobása :cert:

Alice19761 píše:
lulje píše:
:pankac: :pankac: :pankac:
Kdyby záleželo na mě, dám ho i do palačinek :mrgreen: !
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
20.4.10 13:05
Kubik_kubikula píše:
no fuj, česnek v palačinkách :poblion:
a buřt do zelňačky nepatří, správně se tam má dávat ostravská klobása :cert:
Alice19761 píše:
lulje píše:
:pankac: :pankac: :pankac:
Kdyby záleželo na mě, dám ho i do palačinek :mrgreen: !

Co je 8-o ?Ty jsi odkojená Retigovou, že se tak čílíš :think: :mrgreen: !
Rozhořčení hoď za hlavu, každému dle chuti :palec: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
14.9.12 12:04

Prosím o recept na buřtuguláš. Podle receptů na internetu jsem BG vařila 2× a nebylo to dobré :( Jak ho zahušťujete? Moc díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
14.9.12 12:06

Hladká mouka, studená voda, zakvrdlat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
14.9.12 12:08

@lumáťa dělám jíšku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10952
14.9.12 12:10

Já zahuštuju instantním práškem na bramborové knedlíky! rychlé, jednoduché a účinné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.9.12 12:13
@lumáťa píše:
Prosím o recept na buřtuguláš. Podle receptů na internetu jsem BG vařila 2× a nebylo to dobré :( Jak ho zahušťujete? Moc díky :kytka:

Já si nejprve udělám základ (cibule, paprika) a rovnou to zapráším moukou. Pak voda, brambory, případně paprika na kostičky, bujon a vařím do změknutí brambor. Uzeninu přidávám nakonec poté, co ji opeču na jiné pánvi. Přijde mi to lepší, než celý dovařit a terve zahušťovat :nevim:
Voda se musí dávat do základu studená, aby to neudělalo hrudky a moc nepřiklápět. Má tendenci to utíkat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5372
14.9.12 12:13

Taky dělám jíšku.
Osmažím nakrájenou cibulku, přidám buřty, trošku je taky nechám osmažit, pak zapráším sladkou paprikou a hladkou moukou, přidám vodu, brambory, do toho kmín, majoránku, malinko pepře, sůl, před koncem utřený česnek. Když je to řídké, tak udělám ještě zvlášť jíšku, kterou do vřícího guláše vmíchám. Klidně do té druhé zásmažky přidám ještě i mletou papriku, pokud se mi to zdá málo „barevné“ :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1165
14.9.12 12:17

Dělám tento, když třo mám být buřt guláš tak dám buřty nebo vepřové :-)
750 g hovězí maso - kližka nebo přední * 300 g cibule (pravidlo kolik masa tolik cibule, ale na objem, nikoli na váhu) * sádlo nebo olej * rajský protlak nebo rajče (nemusí být, spíš jen pro barvu) * mletá sladká paprika 2 lžíce * majoránka 3 lžíce * hladká mouka 2 lžíce * brambora nebo střída ze dvou krajíců chleba na zahuštění * 2-3 stroužky česneku * sůl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
14.9.12 12:54
@KPKristy píše:
Já si nejprve udělám základ (cibule, paprika) a rovnou to zapráším moukou. Pak voda, brambory, případně paprika na kostičky, bujon a vařím do změknutí brambor. Uzeninu přidávám nakonec poté, co ji opeču na jiné pánvi. Přijde mi to lepší, než celý dovařit a terve zahušťovat :nevim:
Voda se musí dávat do základu studená, aby to neudělalo hrudky a moc nepřiklápět. Má tendenci to utíkat…

Dělám buřt-guláš vlstně stejně. A někdy (dost často - mňam) do toho teď prdnu plechovku či dvě fazolí v tomatě. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.9.12 12:58
@Ivyk píše:
Dělám buřt-guláš vlstně stejně. A někdy (dost často - mňam) do toho teď prdnu plechovku či dvě fazolí v tomatě. :pankac:

No, to mě nenapadlo, musím vyzkoušet! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport