Recept: Meruňková bublanina

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 20 OSOB
  • Čas 40
Hodnotilo 0 lidí

Jednoduchá, chutná a rychlá bublanina, do které můžete použít libovolné sezonní ovoce.

Postup

Všechny ingredience smícháme a vyšleháme ručním šlehačem v hladké těsto.

Formu vymažeme máslem a vysypeme kokosem.

Vylijeme těsto a poklademe ovocem, které přimáčkneme do těsta.

Bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 180°C a pečeme dozlatova. Pro ověření je možné píchnout špejlí do korpusu a po jejím vytažení, zjistíme, jestli je těsto ještě nehotové a nebo pokud je špejle suchá, že je korpus upečen.

Po vychladnutí můžeme servírovat. Popř. doplnit kopečkem vyšlehané šlehačky.

Autor: Janičička

Ingredience

  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 ks bio prášek do pečiva
  • 1 a 1/2 hrnek polohrubé mouky
  • 1/2 mletých ořechu popř. kokosu
  • 2 vejce
  • 2/3 hrnku třtinového cukru (pro ty, kdo mají raději, sladší 1 hrnek třtinového cukru)
  • 1 hrnek kvalitního mléka
  • 1 ks bio vanilkový cukr
  • Ovoce dle chuti a sezóny, já použila meruňky a broskve. (Možno použít třešně, jahody, maliny, blumy, ostružiny, borůvky).

Doporučená příloha

Šlehačka

Chutnalo vám? Okomentujte recept Meruňková bublanina

Váš příspěvek