Recept: Jáhlové placky

Přidat recept
 
  • Počet porcí PRO 4 OSOBY
  • Čas 40
Hodnotilo 0 lidí

Už se vám někdy stalo, že jste doma měli jáhly a nevěděli co přesně s nimi? Jáhlové placičky poslouží jako příloha k jídlu nebo jako zdravé mlsání.

Postup

Jáhly před vařením důkladně propereme. Uvaříme a necháme vychladnout. Vychladlé jáhly pomačkáme vařečkou tak, aby nám vznikla celistvá hmota.

Směs dochutíme zbytkem ingrediencí. Ty můžeme přidávat nebo ubírat podle toho jaké koření máme rádi (vyzkoušejte třeba cibuli, česnek nebo čerstvé bylinky). Nevynechávejte však lahůdkové droždí a kurkumu, které tvoří ten správný základ receptu.

Předehřejeme si troubu na 180 °C a připravíme plech s pečícím papírem.

Jáhlovou směs spojíme rukama tak, aby vzniklo tvarovatelné těstíčko. To rozdělíme na 12 podobně velikých kuliček. Z kuliček vytvarujeme jednotlivé placičky a pokládáme na plech.

Placičky posypeme sezamovými semínky a pečeme přibližně 15 minut. Placičky můžeme jíst samotné, nebo podávat jako přílohu. Dají se využít i jako náplň do vegetariánského hamburgeru.

Autor: zuzi92

Ingredience

  • 500 g jáhel
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř
  • sezam na posypání

Chutnalo vám? Okomentujte recept Jáhlové placky

Váš příspěvek