Buřtguláš - nebyl by osvědčený recept?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5352
14.9.12 14:01

Já zahušťuji jen nastrouhanou bramborou, když přidávám vodu a dám do ní vařit brambory, tak dvě tři nastrouhám najemno a ony se zcela rozvaří. Jinak na zahušťování čehokoli jsem objevila super věc - rýžovou mouku. Manžel drží bezlepkovou dietu, tak musím používat tyto bezlepkové věci a na zahušťování není nic lepšího. Stačí jen nasypat přiměřené množství do vařící omáčky (v tomto případě buřtguláše) a krátce povařit (pár minut). Krásně se rozpouští, nehrudkuje a nemá žádnou chuť, takže se tím chuť čehokoli nijak nezmění… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.9.12 14:10

@Mafina5, no jo, rýžová mouka bývá v příkrmech pro děti, že :think:. A kde se sežene??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
14.9.12 14:12

Většinou v bezlepkových odděleních obchodů - například Billa má takový regálek bezlepkových věcí. Není to ale kilovka, je to pytlíček myslím po 400 gramech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.9.12 14:15
@Mafina5 píše:
Většinou v bezlepkových odděleních obchodů - například Billa má takový regálek bezlepkových věcí. Není to ale kilovka, je to pytlíček myslím po 400 gramech.

Děkuju moc za tip, určitě zakoupím!

Ještě mě napadlo, to by šlo určitě dávat i do ostatních zahuštěných polévek, ne? Dost často dělám pórkovou, brokolicovou nebo květákovou, výčitky svědomí nemám, ale neškodilo by klasickou mouku nahradit něčím zdravějším. Aspoň občas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janulava
14.9.12 14:18

Ja zahustuju najemno nastrouhanou bramborou. Je to rychly a ve vysledku dobry :-)

• Citovat
  • Upravit
46669
14.9.12 14:21
@Janulava píše:
Ja zahustuju najemno nastrouhanou bramborou. Je to rychly a ve vysledku dobry :-)

Prosím tě, tu bramboru strouháš na jemném struhadle na takové ty nitky nebo na tom jakoby škrábadle, jak se strouhá třeba muškátový oříšek? Já totiž tenhle týden zahušťovala bramborou houbový guláš. Nastrouhala jsem to na ty nitky, dala to tam hned ze začátku a stejně se nerozvařila :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
14.9.12 15:48

Já strouhám na nitky a rozvaří se vždy.
Rýžovou moukou lze zahušťovat vše. Já to dělám kvůli manželovi, ale pokud máš mimčo zdravé, tak asi není důvod ten lepek vyřadit zcela, ale částečně tím běžnou mouku nahradit asi na škodu být nemůže…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12262
14.9.12 15:54

Jéé ten jsem měla dneska na oběd ale byl ostrý a dělá ho pokaždé jen manža tak neporadím:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
14.9.12 17:20

Já klasika..orestuju cibulku, maličkej plátek špeku pro ovonění..hodím na to nakrájené špekáčky, brambor a tu tenkostěnnou papriku…zapráším sladkou paprikou, sůl, kmín, majoránku, naleju vodu, přidám bujon a povařím..zahustím hl. moukou…a můžem se ujíst!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
14.9.12 17:31

Dělám podobně, jak je tu několikrát zmíněno, uzeninu teda dávám až ke konci a někdy dělám „vláknitější“ variantu (jakože víc vlákniny, ne nití :mrgreen: ), a to, že tam přidám mrkev na tenčí kolečka (tu už s bramborama, aby se uvařila), papriky a rajčata (obojí trochu déle, aby se nerozvařily), takže je to ve výsledku jakoby namíchané s lečem a moc dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
14.9.12 19:22
@KPKristy píše:
Já si nejprve udělám základ (cibule, paprika) a rovnou to zapráším moukou. Pak voda, brambory, případně paprika na kostičky, bujon a vařím do změknutí brambor. Uzeninu přidávám nakonec poté, co ji opeču na jiné pánvi. Přijde mi to lepší, než celý dovařit a terve zahušťovat :nevim:
Voda se musí dávat do základu studená, aby to neudělalo hrudky a moc nepřiklápět. Má tendenci to utíkat…

Díky moc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
14.9.12 19:24
@jesenka33 píše:
Já klasika..orestuju cibulku, maličkej plátek špeku pro ovonění..hodím na to nakrájené špekáčky, brambor a tu tenkostěnnou papriku…zapráším sladkou paprikou, sůl, kmín, majoránku, naleju vodu, přidám bujon a povařím..zahustím hl. moukou…a můžem se ujíst!!

Prosím tě, zeptám se polopatě - jak zahušťuješ tou hl. moukou? Rozmíchanou ve vodě nebo nějak jinak? A díky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4091
14.9.12 19:25

@lumáťa JJ klasika ve vodě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
14.9.12 19:44

Děkuju moc všem! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.9.12 19:49
@Mafina5 píše:
Já strouhám na nitky a rozvaří se vždy.
Rýžovou moukou lze zahušťovat vše. Já to dělám kvůli manželovi, ale pokud máš mimčo zdravé, tak asi není důvod ten lepek vyřadit zcela, ale částečně tím běžnou mouku nahradit asi na škodu být nemůže…

Díky!
Ne ne, nemyslím úplně vyřadit lepek, ale přece jen klasické mouky sníme i tak dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí