HPP, DPP, mateřská

16.2.23 00:00

HPP,DPP, mateřská

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda z vás někdo má zkušenost.. začínám 2.měsíc těhotenství a smlouvu na HPP mam do konce května, jelikož jsem zaskok za mateřskou, tak končit budu určitě. Mám tam ale pak byt ještě měsíc (červen) na DPP, abych zpátky zaucila kolegu, který se vrací z mateřské.
Kdybych nastoupila od července na pracovní urad, z ceho by se mi počítala podpora v nezaměstnanosti? Z HPP nebo DPP kdybych si vydělala víc jak 10 tisíc a vztahovala by se na mě ochranná lhůta 180 dni? A co byste mi případně poradili, aby pro mě vyšlo nejlépe?

Díky za vaše odpovědi! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101647
16.2.23 06:09

Chtit na cerven HPP za minimálně stejné peníze, jinak se ji na nejake zaucovani zvysoka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
16.2.23 06:39
@Nereknu1234 píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda z vás někdo má zkušenost.. začínám 2.měsíc těhotenství a smlouvu na HPP mam do konce května, jelikož jsem zaskok za mateřskou, tak končit budu určitě. Mám tam ale pak byt ještě měsíc (červen) na DPP, abych zpátky zaucila kolegu, který se vrací z mateřské.
Kdybych nastoupila od července na pracovní urad, z ceho by se mi počítala podpora v nezaměstnanosti? Z HPP nebo DPP kdybych si vydělala víc jak 10 tisíc a vztahovala by se na mě ochranná lhůta 180 dni? A co byste mi případně poradili, aby pro mě vyšlo nejlépe?Díky za vaše odpovědi! :palec:

Vypočítalo by se z HPP. Ochrana lhůta pro tebe platí. PPM mít budeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
16.2.23 07:13
@JancaS84 píše:
Vypočítalo by se z HPP. Ochrana lhůta pro tebe platí. PPM mít budeš.

To si nejsem uplne jista, když bude dpp nad 10tis, tak bude poslednim zamestnanim ta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
16.2.23 07:19
@j.a.n.i1 píše:
To si nejsem uplne jista, když bude dpp nad 10tis, tak bude poslednim zamestnanim ta.

A nemusela by z té dohody taky splnit 270 dní? Taky si teda nejsem úplně jistá. Ale každopádně bych trvala jak píšeš na prodloužení HPP a stejným platu jinak ať si ji zaučuje kdo chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
16.2.23 08:03

Zeptala bych se na to na urade - poslat dotaz pisemne na podatelnu, at si to predaji na kompetentni misto a ocekvat pisemnou odpoved. A jinak z principu nepristupovat na dohodu. Nevidim duvod. Zaskolovani neni sranda pro brigadniky. Clovek musi zvladat skolit a do toho plnit puvodni praci. Jestli ti zamestnavatel rekne neco v tom smyslu -Jeee my vas chapem, my bychom radi, ale u nas to takhle nejde. Tak rekni "Jeee, ja vas nechapu, me se takhle do toho urcite nechce, pokud mi nerodlouzite HPP, tak urcite nebudu pokracovat, protoze to pro me neni vyhodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101647
16.2.23 08:15
@JancaS84 píše:
A nemusela by z té dohody taky splnit 270 dní? Taky si teda nejsem úplně jistá. Ale každopádně bych trvala jak píšeš na prodloužení HPP a stejným platu jinak ať si ji zaučuje kdo chce.

Tady nejde o to, ze by mela PPM z obojího, ale jen z te DPP, protože by byla posledním zaměstnáním.
Alse jinak souhlas, oni ji potrebuji v cervnu, ne ona je, takže si muze diktovat podminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35777
16.2.23 08:59
@j.a.n.i1 píše:
Tady nejde o to, ze by mela PPM z obojího, ale jen z te DPP, protože by byla posledním zaměstnáním.
Alse jinak souhlas, oni ji potrebuji v cervnu, ne ona je, takže si muze diktovat podminky.

Jo, asi máš pravdu. Už se mi ráno zapl mozek.
Nebo ještě dohodu na pár dní aby to vyslo bez odvodů. Záleží jak dlouho chtějí aby paní zaučovala. Zvlášť když už tam dělala. Já jsem nastupovala do nové firmy kde šla paní za tři dny na mateřskou a prostě jsme si to předat musely v té době. A zvládly jsme to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí