Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,mám takový nepříjemný problém. Před 3 měsíci mi doktorka zjistila nějaký typ HPV viru na děložním čípku. Jsem očkovaná, ale toto je samozřejmě nějaký z těch typů, na který to očkování není(jaký přesně nevím).Ale prý nic strašnýho,jen to chce sledovat. Včera jsem tam byla zase a s největší pravděpodobností (výsledky budu mít až za 20 dní) to nyní mám i v pochvě, prý tam mám i mikrobradavice (pár) a hlavě nějak proliferovanou tkáň. Hrozně mě to bolí při styku.. Dala mi nějakou antivirotickou mast (dle letáku se má ale nanášet jen na tu nemocnou tkáň a vyhnout se zdravé.Jak to mám ale udělat, fakt nevím, když to není pouhým okem viditelné). Říkala, že ta léčba potrvá dlouho a musí se to fakt hlídat, aby z toho nebyl nějaký průšvih (ještě nemám děti). Nemáte někdo podobnou zkušenost? Sem z toho celkem špatná a ani nevím s kým si o tom popovídat (když sem to včera říkala příteli, zajímalo ho hlavně jestli se můžeme milovat..no klasika chlap..
Ahoj!!
Mně zjistili HPV viry v těhoptenství a taky jsem měla papilom na děložním čípku.Jsem z toho taky docela špatná,za měsíc budu rodit a tohle je docela komplikace.Teď s tím nic dělat nemůžou,možná po šestinedělí půjdu na konizacu děložního čípku.Zjišťovala jsem o tom všechno možný a jediná rada kterou jsem získala,je zvýšit imunitu.někomu prý pomohlo brát Wobenzim a cytologie pak byla dobrá.Jinak HPV viry jsou pohlavně přenosné.
Asi jsem ti moc nepomohla,ale to je vše co vím.
Ahoj myško, teda v těhotenství to musí být ještě horší! U mě to zatím na konizaci není..Díky za ten tip s Wobenzymem, zavolám v úterý doktorce a zeptám se jí na to ![]()
Ahoj mé sestře před dvěma týdny zjistili taky nějaký nález na čípku (omlouvám se nevyznám se v tom),doktorka jí řekla že to nechají tři měsíce být a pak by se uvidělo jestli by byl nutný zákrok že se to může samo vyčistit, dnes byla u jiné doktorky zeptat se na názor a ta jí řekla že je nepravděpodobný aby se to samo vyčistilo tak ted sestra neví zda čekat nebo jít na operaci hned aby to měla už za sebou jaké máte zkušenosti vy? vyčistilo se vám to samo? nechávali vás taky takhle pár měsíců čekat nebo jste šli na zákrok hned?
Ahoj, cytologií mi zjistili přítomnost HPV viru. Mám otázku, je nutné to sdělit partnerovi? Jde mi o to, že spolu již nejsme. Pokud to není nutné, nechtěla bych to s ním řešit. Bylo mi řečeno, že jsou muži přenašeči a ani o tom nemusí vědět. Takže mám obavy, aby díky tomu, že on necítí žádné problémy, mě nakonec neobvinil z toho, že jsem ho nakazila já.
Jak to řešíte vy?
Ahojky holky,
tak jsem dnes měla hovor od gynekologa a říkal mi, že mám střední až těžké změny na čípku a že půjdu na nějaké další vyšetření…
kamarádka mi ale hned potom, co jsem jí to volala, říkala, že ona měla taky změny ihned po otěhotnění..
mám dva týdny zpoždění s MS, ale na těhotenském testu jen jedna čárka…
nemáte někdo podobnou zkušenost?
Další vyšetření bude za týden, tam se prý podívají mikroskopem, co tam mám a příp. by byla pak plastika čípku.
![]()