Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím poraďte jsme v úzkých od včera mám svědění, zatím bez hojnějšího výtoku, ale je to teda hnus. Ke všemu čekám na porod jak na smilování a mám velký strach co by se mohlo stát kdyby tam ty potvúrky fakt byli a malá se při porodu nakazila.
Doma mám fungicin krém a v letáku píší že je vhodný jak pro těhotné tak pro novorozence. Můžu to teda lehce máznout?
V případě že začnu rodit, určitě nahlásit na příjmu a co se bude dít dál? Na kvasinky ATB nezabírají(spíš naopak ne?)
No už zase jančím, já jsem prostě fakt marná ![]()
Ahoj,
pokusím se Tě alespoň malinko uklidnit.
Jsem 39 tt a s kvasinkama bojuji cca 2 měsíce. Začaly zlobit po antibiotikách. Můj lékař mě uklidňuje, že v těhotenství je to velice běžné a že nemám mít strach ohledně zdraví miminka. Každý den si na noc zavádím globule, které mi předepsal, takže nemám naštěstí pocity svědění a pálení,ale stačí pouze 1× vynechat a je to tu zpět. Jestli máš možnost, určitě si zajeď do lékárny, tam Ti poradí, co je bezpečné pro tebe i mimi. Taky mám doma mast Fungicin,ale ta mi od nich nepomohla. Hlavně se nestresuj, opravdu tím trpí většina. Držím palce.
Simona
Ahoj, já měla kvasinky celé těhotenství až do porodu a pak ještě část šestinedělí, nikdy předtím a nikdy potom už ne… Dr říkala, že to může být prostě změněnou hladinou hormonů, je to běžné a miminko to prý nijak neohrožuje.
Stejně jako SimaCe jsem dostávala globule na zavádění, které trochu pomáhaly, ale žádná zázrak to stejně nebyl…
Radši se zeptej v lékárně nebo dr., ale myslím, že se opravdu nic neděje a mimi to neuškodí.
Přeju pohodové poslední dny těhu i porod ![]()
Lacenko, já používám a používala jsem i v těhotenství krém Canesten a boraxové globule na noc - obojí by mělo být pro mimčo bezpečné.
Canesten je volně prodejný, globule nevím.
Při porodu budou kvasinky akorát nepříjemné pro tebe, miminko by to ovlivnit nemělo. ![]()
Mně taky kvasinky zjistili v tom posledním výtěru, co se dělá před porodem na streptokoky. Vyfasovala jsem boraxové globule a následně po dobrání jsem měla zavádět Gyntimu. To už asi nestihneš
Doktorka mi říkala, že jediný, čemu můžou kvasinky vadit je, že se pak může špatně hojit šití. Takže bych se zkusila přeléčit co se stihne před porodem a pak sprchovat, sprchovat, sprchovat nejlíp něčím, co má i dezinfekční složku (já měla Atok). Ten krém Ti může pomoct od svědění, ale kvasinky co jsou uvnitř zůstanou, lepší něco na zavádění.
ufff děkuji moc za odpovědi, no já právě myslela že jsou z nich ty ošklivý záněty očiček a tak… No tak snad ne. Ráno jsem to malinko mázla tím fungicidem a svědění ustalo, tak teď budu 2× denně mazat a třeba si dají mršky pokoj…