Kvasinková? infekce ve 40tt

18651
27.3.10 08:32

Kvasinková? infekce ve 40tt

Prosím poraďte jsme v úzkých od včera mám svědění, zatím bez hojnějšího výtoku, ale je to teda hnus. Ke všemu čekám na porod jak na smilování a mám velký strach co by se mohlo stát kdyby tam ty potvúrky fakt byli a malá se při porodu nakazila.
Doma mám fungicin krém a v letáku píší že je vhodný jak pro těhotné tak pro novorozence. Můžu to teda lehce máznout?
V případě že začnu rodit, určitě nahlásit na příjmu a co se bude dít dál? Na kvasinky ATB nezabírají(spíš naopak ne?)
No už zase jančím, já jsem prostě fakt marná :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14
27.3.10 09:01

Ahoj,
pokusím se Tě alespoň malinko uklidnit.
Jsem 39 tt a s kvasinkama bojuji cca 2 měsíce. Začaly zlobit po antibiotikách. Můj lékař mě uklidňuje, že v těhotenství je to velice běžné a že nemám mít strach ohledně zdraví miminka. Každý den si na noc zavádím globule, které mi předepsal, takže nemám naštěstí pocity svědění a pálení,ale stačí pouze 1× vynechat a je to tu zpět. Jestli máš možnost, určitě si zajeď do lékárny, tam Ti poradí, co je bezpečné pro tebe i mimi. Taky mám doma mast Fungicin,ale ta mi od nich nepomohla. Hlavně se nestresuj, opravdu tím trpí většina. Držím palce.
 Simona

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
27.3.10 09:41

Ahoj, já měla kvasinky celé těhotenství až do porodu a pak ještě část šestinedělí, nikdy předtím a nikdy potom už ne… Dr říkala, že to může být prostě změněnou hladinou hormonů, je to běžné a miminko to prý nijak neohrožuje.
Stejně jako SimaCe jsem dostávala globule na zavádění, které trochu pomáhaly, ale žádná zázrak to stejně nebyl…
Radši se zeptej v lékárně nebo dr., ale myslím, že se opravdu nic neděje a mimi to neuškodí.
Přeju pohodové poslední dny těhu i porod :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
27.3.10 10:25

Lacenko, já používám a používala jsem i v těhotenství krém Canesten a boraxové globule na noc - obojí by mělo být pro mimčo bezpečné.
Canesten je volně prodejný, globule nevím.

Při porodu budou kvasinky akorát nepříjemné pro tebe, miminko by to ovlivnit nemělo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
27.3.10 13:10

Mně taky kvasinky zjistili v tom posledním výtěru, co se dělá před porodem na streptokoky. Vyfasovala jsem boraxové globule a následně po dobrání jsem měla zavádět Gyntimu. To už asi nestihneš :wink: Doktorka mi říkala, že jediný, čemu můžou kvasinky vadit je, že se pak může špatně hojit šití. Takže bych se zkusila přeléčit co se stihne před porodem a pak sprchovat, sprchovat, sprchovat nejlíp něčím, co má i dezinfekční složku (já měla Atok). Ten krém Ti může pomoct od svědění, ale kvasinky co jsou uvnitř zůstanou, lepší něco na zavádění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
27.3.10 13:52

ufff děkuji moc za odpovědi, no já právě myslela že jsou z nich ty ošklivý záněty očiček a tak… No tak snad ne. Ráno jsem to malinko mázla tím fungicidem a svědění ustalo, tak teď budu 2× denně mazat a třeba si dají mršky pokoj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí