Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj,mozna blba otazka, ale kdyz ma nekdo z okoli HPV, mohu se nakazit? Nemyslim pohlavním stykem, ale v rodine mame známou ktera HPV ma, obcas k nam jezdi na vikend nebo tak. Přiznávám jsem trochu hypochondr a mozna to moc resim, nechodim ani do bazenu, abych neco nechytlaSice vse pak dezinfikuji, rucniky, zachod atd. Ale i tak mam strach, pry se jde nakazit i kontaminovanymi veci. Je to mozne nebo to uz prehanim?
Co na tom záchodě děláš, že se chceš nakazit?
A ne, nemůžeš. Tedy, pokud ten její ručník vypereš.
HPV je přenosný stykem. Jako prevence proti HPV se osvědčila zvýšená konzumace brukvovité zeleniny, protože obsahuje látku indol-3-karbinol a nebo přímo indol jako doplněk, ověřeno studiemi.
@LadaSva píše:
HPV je přenosný stykem. Jako prevence proti HPV se osvědčila zvýšená konzumace brukvovité zeleniny, protože obsahuje látku indol-3-karbinol a nebo přímo indol jako doplněk, ověřeno studiemi.
Případně ten zápach odradí od styku. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj,mozna blba otazka, ale kdyz ma nekdo z okoli HPV, mohu se nakazit? Nemyslim pohlavním stykem, ale v rodine mame známou ktera HPV ma, obcas k nam jezdi na vikend nebo tak. Přiznávám jsem trochu hypochondr a mozna to moc resim, nechodim ani do bazenu, abych neco nechytlaSice vse pak dezinfikuji, rucniky, zachod atd. Ale i tak mam strach, pry se jde nakazit i kontaminovanymi veci. Je to mozne nebo to uz prehanim?
HPV je sexuálně přenosné jakým koliv sexuálním stykem tak že bazén, násteva určitě ne 👍
Veškeré sexuální nemoce (choroby ) jsou léčitelné a nepretrvavaji měsíce, léta. Pokud už se jedná o více symptomu jako např bolest třísel, zad, břicha, průjem, zvracení, svědění pochvy, pálení, krupička, bradavice vystouplejsi popř může být třeba i zánět močových cest, bolest ledvin atd, zde se už víceméně může jednat o něco komplexnějšího co nejen že přetrvává ale postupně se i dále do těla rozptyluje.
Napadají mě tři body, začnu tím nejpravděpodobnějším, dle mého názoru
1..v těle máš jakousi toxicitu, toxickou jedovatou látku která se do tebe nějakým způsobem dostala, děje se i po transplantaci jakékoli orgánu z mrtvého člověka do živého. Co si přece jen budeme říkat, mrtvolna toxicita je tou nejvyšší nejhůře možnou variantou jaká existuje. Kecy že když se orgány odeberou mrtvole do hodiny, že je vše ok, je pouhá manipulace, lži a cílené zavádění. Po smrti je tělo do cca 4-5 minut toxické komplet celé bez ohledu na to jestli byly ty orgány v pořádku a tam ty zase ne. V tomto případě se jed rozlézá již do celého těla…a…přenáší se krvi a spermatem
2. Problémy s močovými cestami včetne možného zásahu do ledvin kde vzniká zánět..
3. HIV
Ahoj,
mozna blba otazka, ale kdyz ma nekdo z okoli HPV, mohu se nakazit? Nemyslim pohlavním stykem, ale v rodine mame známou ktera HPV ma, obcas k nam jezdi na vikend nebo tak. Přiznávám jsem trochu hypochondr a mozna to moc resim, nechodim ani do bazenu, abych neco nechytla
Sice vse pak dezinfikuji, rucniky, zachod atd. Ale i tak mam strach, pry se jde nakazit i kontaminovanymi veci. Je to mozne nebo to uz prehanim?