Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, píši jen ze zajímavosti, zda to tak některá měla.
Jsem 5+1tt podle ms..a poslední tři dny mám bolavý žaludek, ale s tím, že když se najím, tak to zase přejde (hlavně přes den a večer, ráno jsem v pohodě). Prakticky kdybych jedla asi pořád, nedojdu do fáze, kdy mám žaludek jak na vodě.
Jsem člověk, který zvracel snad naposledy ve školce. Je mi 24. Může se stát, že to tak zůstane nebo i nezvracecí ženy překvapí zvracení.🤢
To ti nikdo neřekne, můžeš mít jen žaludek na vodě, můžeš taky zvracet 20× denně. Ty nevolnosti většinou začínají až později než v 5+1
ale někomu je zle jenom když má prázdný žaludek, tak proste průběžně něco uzobavej a bude to snad dobry.
Já měla u dcery a i teď 6+3 takový divný pocit v žaludku…pořád šrotuju
. Ale ne zvracela jsem, je to individuální.
Mně nebylo špatně jen když jsem se najedla. Takže jsem přibrala téměř 30kg
a špatně se mi udělalo asi tak 10 vteřin po pozitivním testu a fakt se mě to nepustilo tak do 5. měsíce.
Ja mela od 6+5 do 8+5 nejhorsi stavy co se zaludku tyce. Nezvracela jsem skoro vubec, ale porad jsem mela pocit, ze se mi chce a zaludek byl na vode, do toho unava, bylo to jak dvoutydenni kocovina. Pak se to lehce zklidnilo, trochu jsem se s tim naucila pracovat - pomahalo mi jist hodne male porce, ale v podstate porad, vzdy jsem neco uzobavala, aby nebyl zaludek nikdy prazdny, ale ani preplneny. Obcas to zachranuje par piskotu nebo v mhd cucani zazvorovych lizatek.
@Mecanda no přesně tak se cítím teď. Pořád něco malého musím jíst, jinak mám pocit, že se pobliju, ale vlastně se mi nechce. ![]()
Jo, měla jsem to asi do 4. měsíce… Neustále pocit, že se nadavuji a budu zvracet
nezvracela jsem ani jednou. Nejhorší je pocit hladu. Prostě jsem musela pořád něco zobat. Nejvíce mi dělaly dobře jednoduchá jídla, třeba bagetka s máslem, šišky s mákem, krupicová kaše, brambory jen omaštěné máslem… Žádná složitá hlavní jídla, žádné omáčky, žádná vajíčka atd… Jo a ovocný čaj s medem a citronem byl jak balzám na duši
V nejhorších dnech zkus Colu, klidně i nezvětranou s bublinkami. Pomalu jsem upíjela a díky bunlinkám se jakoby vybrkala
a bylo mi líp
Jinak teď už se nenadavuji, ale několikrát do týdne trpím na pálení žáhy
taky super ![]()
Příspěvek upraven 22.02.24 v 19:54
To ma kazda jinak.
Mne bylo extra blbe cca od 9tt asi mesic.
@nickser píše:
@Barevné klubíčko no i pálení žáhy mne pronásleduje
Zkus mléko, Rennie a když bude nejhůř, můžeš si dát Omeprazol. Ten jsem užila 2×, když mi pálení žáhy šlo až do uší ![]()
Mě nevolnosti začali vždy v 6tt..a do toho 11-12tt to byl vážně děs. Nrzvracela jsem ale občas jsem měla pocit, že budu. Byla to celodenní nevolnost a i v noci mě bylo špatně. Když jsem se na jedla bylo mi špatně, když mi vychládlo bylo mi špatně a nepomáhalo vůbec nic… až to samo přešlo ![]()