HPV virus a sex

Anonymní
25.12.11 11:10

HPV virus a sex

Ahoj všechny.
Doktorka mi zjistila že mám virus HPV. Snažila se mi vše vysvětlit, ale já byla tak mimo, že jsem jí nedokázala pořádně poslouchat. Vím, že mě virem nakazil můj přítel, chtěla bych se zeptat, zda s ním mohu mít normálně dál sex, nebo ne? Nespali jsme spolu už asi 3 týdny a docela nám to chybí, jen máme strach, zda by se mi to nemohlo zhoršit. Máte s tím někdo zkušenosti? A pokud by tomu sex vadil, to už bych s ním nemohla spát nikdy, nebo jak je to? Díky za vaše rady :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1927
25.12.11 13:42

Ahoj HPV má kde kdo, v podstatě chlap to přenes na ženu téměř s 99% pravděpodobností, ženká na chlapa asi jen z 30%, to je realita, chlapi jsou přenašeči. Ten vir se může či nemusí projevit, většinou se u žen projevuje sklonem k problémy s děložním čípkem (na HPV je tak vakcína pro dívky co ještě sexuálně nežijí), také z toho můžou být vaginální bradavice atd. Přímo na životě by to ohrožovat nemělo, ale u někoho to může mít nemilé důsledky. Sexem se to asi nezhorší, jen by partner měl tom vědět, že ho má, neb jím nakazí jakoukoliv další ženu při nechráněném styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
25.12.11 14:23

Ono je hodne kmenu toho HPV, nektere jsou totalne neskodne, ale vyselektovat, ktery presne mas, by bylo velice nakladne a nedela se to. Take jsem ho mela pozitivni, chodila jsem casteji na cytologii a jednou rocne na pretestovani na pritomnost HPV a uz 2. rok ho nemam. Anii netusim, jak dlouho jsem ho mela, protoze v CR se na nej standardne netestovalo, jen klasa cytologie, ktera byla vzdy v poradku, az v US mi otestovali i na HPV jako takovy. S manzelem jsme spolu normalne spali i kdyz byl HPV pozitivni a stejne se ho me telo bez problemu zbavilo. Lecba na to neexistuje. Jen je nutno hlidat tu cytologii jednou za pul roku, protoze fakt clovek nevi, jaky kmen zrovna ma. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.11 16:50

Mě právě doktorka řekla žádný sex, ale nějak jsem neposlouchala na jakou dobu. Takže spolu můžeme normálně spát? Mockrát děkuju za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
1aktak1
25.12.11 19:18

Myslím si, že s kondomem proč ne :-)

• Citovat
  • Upravit
2346
25.12.11 22:34

U nas o omezeni sexu nepadlo ani slovo a jelikoz je dost pravdepodobne, ze mas nakazu prave od soucasneho partnera, tak mi unika pointa. Take ho muzes mit celozivotne, muze se jednat o kmen, ktery nicemu nevadi. Kazdopadne at mas, co mas, tak uz to proste mas a pokud nestridas partnery a zijes v monogamnim svazku, tak neni co resit. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6451
31.1.12 19:23

Ahoj,potřebuju poradit, zrovna jsem byla u dr dneska a taky mám HPV. Nejspíš jsem se nakazila od manžela, jenže u něj si jeho věrností nejsem jistá.
U dr jsem byla tak v šoku, že jsem se zapomněla zeptat, jestli má jít manžel taky na vyšetření, a nějak se léčit, nebo nemusí. Ani se to nemůžu zrovna nikde dočíst. Víte o tom někdo něco?
 Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2679
3.2.12 21:55
Tercie píše:
Ahoj,potřebuju poradit, zrovna jsem byla u dr dneska a taky mám HPV. Nejspíš jsem se nakazila od manžela, jenže u něj si jeho věrností nejsem jistá.
U dr jsem byla tak v šoku, že jsem se zapomněla zeptat, jestli má jít manžel taky na vyšetření, a nějak se léčit, nebo nemusí. Ani se to nemůžu zrovna nikde dočíst. Víte o tom někdo něco?
Díky

Můj partner byl také po mě diagnóze na vyšetření u kožního. Tam mu také dignostikovali HPV high risk a doporučili mu jen vitamíny na posílení imunity a pravidelné kontroly po půl roce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
7.2.12 04:01

Viry nejsou lecitelne, s tim si musi telo poradit samo. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andrea V.
13.2.12 14:08

HPV virus

Ahoj,chtěla jsem se zeptat, před měsícem mi doktor oznámil že mám virus hpv který způsobuje rakovinu děložního čípku. Už 5 let mám stálého partnera a jsem mu věrná, kde jsem ten vir vzala? Znamená to že mě partner podvádí nebo jsem k tomu viru mohla přijít jinak? Všude čtu že se přenáší pohlavním stykem. Víte o tom někdo víc? Andrea

• Citovat
  • Upravit
2346
14.2.12 02:56

Tvuj doktor je tak trochu vestec, protoze HPV viru jsou mraky a jen nektere z nich MOHOU zpusobit rakovinu, ale nemusi. Test, ktery detekuje, jestli mas toho rakovinotvorneho nebo ne, neexistuje. Jedina ucinna „lecba“ je prevence, takze pravidelne cytologie a sledovat, jak se veci vyvijeji. Nic vic pro to udelat nemuzes. Muj HPV se treba vyresil sam, uz ho nemam, ale cytologii nemam uplne idealn, nicmene neni ani spatna, jen chodim kazdych pul roku, ale jelikoz HPV pritomneho uz nemam, tak se neni ceho obavat. Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Míša9511
3.3.12 15:17

HPV

Ahoj, prosím vás potřebuju poradit. Asi před 4 měsíci mi doktor řekl že mam HPV a že mam abnormální buňky na čípku (podle stupnice 1-5 je to známka 2- )takže musim být sledována každý třetí měsíc. Je mi 21 a jsem si jista že jsem to chytila od byvaleho přítele, takže už to mam určitě tak rok a pul. Tak se chci zeptat jestli je možné že mi to může vyvolat i rakovinu hrtanu nebo jícnu? Protože jsem s bývalym provozovala také orální sex. No a teď mam nového přítele ale ještě jsme spolu nespali (chceme až po svatbě :) ) ale mam se obávat že bude mít také rakovinu penisu nebo krku? On ještě o tom nevi, mam strach že mě pošle k vodě až mu to řeknu. Abych řekla pravdu, od te doby co o tom vim, tak se pořád psychicky hroputim a každý doktor mi říká něco jiného, už nevím čemu mam věřit, tak budu moc ráda za nějaký názor nebo radu. Moc děkuji. Míša

• Citovat
  • Upravit
8814
3.3.12 15:21
Lindusa píše:
Tvuj doktor je tak trochu vestec, protoze HPV viru jsou mraky a jen nektere z nich MOHOU zpusobit rakovinu, ale nemusi. Test, ktery detekuje, jestli mas toho rakovinotvorneho nebo ne, neexistuje. Jedina ucinna „lecba“ je prevence, takze pravidelne cytologie a sledovat, jak se veci vyvijeji. Nic vic pro to udelat nemuzes. Muj HPV se treba vyresil sam, uz ho nemam, ale cytologii nemam uplne idealn, nicmene neni ani spatna, jen chodim kazdych pul roku, ale jelikoz HPV pritomneho uz nemam, tak se neni ceho obavat. Linda

Lindo existuje. Test rozlisuje jestli mas HPV high risk nebo HPV low risk

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
3.3.12 15:25
Míša9511 píše:
Ahoj, prosím vás potřebuju poradit. Asi před 4 měsíci mi doktor řekl že mam HPV a že mam abnormální buňky na čípku (podle stupnice 1-5 je to známka 2- )takže musim být sledována každý třetí měsíc. Je mi 21 a jsem si jista že jsem to chytila od byvaleho přítele, takže už to mam určitě tak rok a pul. Tak se chci zeptat jestli je možné že mi to může vyvolat i rakovinu hrtanu nebo jícnu? Protože jsem s bývalym provozovala také orální sex. No a teď mam nového přítele ale ještě jsme spolu nespali (chceme až po svatbě :) ) ale mam se obávat že bude mít také rakovinu penisu nebo krku? On ještě o tom nevi, mam strach že mě pošle k vodě až mu to řeknu. Abych řekla pravdu, od te doby co o tom vim, tak se pořád psychicky hroputim a každý doktor mi říká něco jiného, už nevím čemu mam věřit, tak budu moc ráda za nějaký názor nebo radu. Moc děkuji. Míša

Tak nektere HPV viry mohou zpusobit rakovinu v ustech, ale o jicnu o zadne studii nevim. V kazdem pripade bych se opravdu nevzrusovala, protoze temito viry je nakazena vetsina populace behem zivota.
Zmeny na cipku neznamenaji rakovinu, muze to dokonce byt jen treba infekce, proto to jen sleduji. Vubec to neres, tvoje telo virus s nejvetsi pravdepodobnosti znici a jeste se jim asi i nekde nakazi:)
Opravdu si s tim nedelej hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
3.3.12 18:26

LOKI, aha, o tom testu jsem nikdy neslysela.

Jinak MISO, vazne to hod za hlavu, c. 2 je presne to, co mam ja a jak jsem se bavila s lekari, tak v drtive vetsine se udeluje jen diky tomu, ze se laborant jaksi potrebuje kryt, kdyby nahodou neco, ze c. 2 je ale naprosto v pohode. Takze chod dat pravidelne na cytologii a vice bych neresila. Buh vi, jestli i Tvuj novy pritel nema HPV :) . Promorenost je vazne vysoka. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí