Hra Carcassonne

461
13.7.11 14:15

hra Carcassonne

Ahoj, potřebuji poradit. Vím, že už tady byly diskuse ohledně deskových her, ale chtěla bych tuhle hru, kterou docela chválíte koupit přítelovi k narozkám. Ale koukala jsem, že je jich několik a různá rozšíření. Už se v tom vůbec nevyznám. Pochopila jsem správně, že je nějaká základní verze a k tomu se pak dokupuje ostatní. Stačí mu na začátek ta základní hra nebo mám rovnou koupit nějaká rozšíření? Je jich asi devět. To se musí kupovat postupně nebo je jedno, jestli koupím třeba pětku, když nemám ty předtím?
Nebo poradíte jinou hru? Předem díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10584
13.7.11 14:20

ja mam jen zakladni verzi a v pohode

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
13.7.11 14:23

Na začátek stačí základní verze. Když pak budete dokupovat rozšíření, tak je jedno, v jakém pořadí se dokupují.
Další hry, co se u nás chytly: Černá ovce, Vlci a ovce a do větší party Cluedo. Něco rychlejšího je Hej - to je moje ryba.

• Citovat
  • Upravit
10584
13.7.11 14:23
:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
13.7.11 14:24

Nevím, kde to budeš kupovat, ale než nějakej supermarket, zajdi radši do hračkářství, nebo nejlépe spešl obchod na deskové desky, a nech si poradit, která přesně krabice to je. Koupila bych základní hru. Na pochopení pravidel to stačí. My, taky proto, že to není levná záležitost, jsme si kupovali rozšíření vždycky k Vánocům a Štědrý večer (po Popelce, samozřejmě :mrgreen: ) jsme strávili hraním, zobáním a popíjením vínka třeba do půlnoci. Te´d už to prostě nejde … A jestli se vám to bude líbit, můžete postupně dokupovat rozšíření. Pasují do sebe, takže by neměl být problém to koupit i na přeskáčku. Ale i osobně jsem chodila fakt do jednoho obchůdku specializovaného na hry (a hlavolamy, karty, atd.) a vždycky si nechala poradit, co by bylo nejlépe dál.

Jinou ti moc neporadím, protže jinou nehraju, ale vím, že koupit podobnou hru pro dva hráče je docela problém. Od tří hráčů se dají třeba hrát Osadníci z Katanu (nehrála jsem :nevim: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5631
13.7.11 14:25

Ano, pochopila jsi správně, je základní verze a na začátek určitě stačí a ani výhledově určitě nemusíš kupovat všechna rozšíření. Třeba pro zvýšení počtu kartiček jsme si pořídili rozšíření „řeka“. A ještě se nám osvědčilo rozšíření „kupci a stavitelé“. Prostě si něco vybereš.
A můžu říct, že my rádi hrajeme se dvěma sadami základní verze (když jsme se sešli se známými). :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.7.11 14:26

My máme jenom základ a hrát se té dá. Teda dalo, než jsme si pořídili dítě, které by nám jistě rozfrkalo všechny dílky bůhví kde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
461
13.7.11 14:57

Je ta základní verze tato?
http://www.svet-her.cz/…ladni-verze/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8042
13.7.11 15:57

Ahoj, já tu základní verzi nemám, ale máme variantu Hrad a sme s tím spokojený :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8042
13.7.11 16:02

Bonanza: jo, to je ta základní. Kdysi sem hrála i ty Lovce a sběrače (opět k tomu nepotřebuješ základ. verzi) a to bylo taky pěkný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
13.7.11 16:13

Ahoj, my hráli základní verzi několik let a pak jsem postupně dokupovali další rozšíření, tak jak přišli na trh. Většinou k Vánocům a tak. Ale všechny stejně nehrajeme, některý rozšíření jsou lepší až když je víc hráčů. Jinak jak tu někdo psal, spojit 2 základní verze je hodně dobrý když je víc lidí. Jen to chce taky dost místa :-) Hra se nám ani po letech neohrála a pořád se k ní rádi vracíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13854
13.7.11 17:01

Důležité je koupit tu správnou základní verzi, protože Třeba Lovci a svěrači nebo ti Objevitelé se nedají rozšiřovat. Což je docela škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
13.7.11 18:53

základní verze obyčejného Carcassonne na zabavení stačí, teď jsme dokupovali k ní první a druhé rozšíření, a to je teprv jízda:-), postupně přikoupíme další asi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
13.7.11 19:33

Ahoj,
máme tu základní verzi a úplně to stačí. Ale musím říct, že mě to moc nenadchlo. Manžel je na ty strategie chtřejší, tak mě vždy porazil a mě to přestalo bavit. Ale zbožňuji Osadníky z Katanu. Dokonalé a pořád nové, můžou to hrát i dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30379
13.7.11 21:11

Základní verze pro začátek stačí a pak jsou nejlepší ty první dvě rozšíření. Je tam hodně kartiček a není to rozšíření tak složité co se týče pravidel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí