Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj baby,
súrne potrebujem radu - ideme na oslavu 30tky nášho kamaráta a zháňame mu darček. No a keďže má malého - syna, ktorý má 1 rok (
) napadlo nás, že by sme mu kúpili nejakú super hračku, s ktorou by sa hrával práve so synátorom. Že by to bolo po všetkých stránkach fain - aj ftipné, aj vhodné a navyše by ešte spolu príjemne rodinne trávili čas.
Ale nemám potuchy, čo by to mohlo byť. Nemáte nejaký nápad ???
Dik za akýkoľvek tip !!!
Ja premyslim nad necim podobnym. Pritel a syn budou mit svatek kousek od sebe. Tak jsem si rikala, ze jim zkusim sehnat treba stejne obleceni. Ale protoze se to celkem blizi a ja nic nepodnikam, asi to nestihnu.
No ale synek dostal k narozeni od pritelova kamarada auticko na dalkove ovladani a myslim, ze z nej mel TATINEK veeelikou radost:-) Pry mel radist i dotycny kamarad pri vybirani a i prodavac:-)
Nebo taky touzi pritel po autodraze. Ze prej se bude hodit i klukovi:-)
Nebo jim zaplatte kurz plavani. No ale tatinek asi pracuje a nebo je to drahe.
baboo-rozhodne auto na dialkove, tiez ma to presne napadlo ako Aladinu
no alebo vlacik, to moj muz by sa zblazil od radosti, vlacikova draha proste.
A videla som aj vlacik na minidialkove to uz by mozno maly v roku aj zvladal ale to bola skor „hracka“ moj muz miluje aj hot wheels (dufam, ze pisem dobre) stale ich pod zamienkou kupuje akoze malemu, ale my vieme svoje ![]()
Alebo napr. lietadlo, proste nieco taketo.
Alebo mozete kupit jemu vrtacku (ale to je draha hracka teda) a synovi imitaciu, synovec ma neskutocnu boschku, ako ozajstna uplne!!
Sada naradia a mini naradia tiez by nebola zla
no a potom lopty, to Lericek napr. miluje. teraz su tie majstrovstva vo futbale, tak nejaku dobru futbalku a k tomu kopacky pre maleho, alebo tiez miniloptu.
Juj, alebo PLAYSTATION!!!
Nas chlapcek sa dnes neskutocne potesil, ked ocko doniesol pozicany dvd player, no to bolo radosti, a to od oboch to som uz dlho nevidela.
Kludne aj nejaku digihru, L. je z toho uplne hotovy ![]()
No uz som asi vycerpala napady ![]()
Mě pro „velkého s malým“ napadaly úplně jiné hračky
![]()
Ale auto na dálkové ovládání je super nápad (jeden náš kamarád ho koupil své dceři (ha ha), když jí bylo cca půl roku! ![]()
Baghira
Baboo - auto na ovládání je super. Máme doma 2 a tatínek si vyhraje , je je
. Jak malej Jarda.
I když my je koupili poškozený za babku, a děda opravil
. jinak přítel touží i po mašinkách, ne že by si s nima hrál syn, ale hlavně tatínek a dědeček
. na todle se chytí chlap snad v jakémkoli věku.
Takže hlasuju pro auto. ![]()
Baboo,
tak zrovna dnes (si) koupil náš taťka našemu Pavlíkovi k 1.narozkám v Makru jakousi takovou autodráhu
nebo tak něco… ![]()
Viděla jsem zatím jen krabici, ale pokud budeš chtít, prozkoumám to a napíšu detaily a cenu ![]()
Jinak velké auto na dálk.ovládání jim plánuju koupit jako velký dárek k Vánocům ![]()
Peťula + Pavlík 11,5měs
Já bych zkusila ty vláčky, záleží podle investice, ale kdyby manželovi a synovi dal někdo třeba ty lega, tak se oba zblázní radostí
- synovi už je tedy 2 a půl, ale mám ještě ročního a toho už lego duplo začíná zajímat taky. Ne že by stavěl, ale ty barený kostičky se dají krááásně bořit. A od roku a půl už (podle zkušenosti se starším) doma jiné hračky než lego ( a vláčky, ty jen ikeácký) nepotřebujem ![]()
Kubíkovi (to je ten roční) ted budeme dávat lego zoo a manža už se nemůže dočkat, až to vybalí a začne stavět. NO já taky:-)
jojo, jak je to lego drahý, tak je dobrý. Jako dar - ideál a už to pak můžeš dávat pořád…přikupovat přikupovat a přikupovat
a hrát a hrát a hrát
martina
Zdravím všechny dárkyně,
)
jak to tady čtu, nesedí mi některé souvislosti.
Tak především, jednoroční dítě je kromě nadšenosti z hračky také zatím ještě dost značný likvidátor, a nemyslím to nijak zle. Veškeré dráhy, ať již auto či vlako, jsou ohroženy brzkým, i když třeba nechtěným, poničením už jen z běžného rtuťovitého pohybu tak malého dítěte. (A přece byste nechtěla mít doma věčně sedící pecku, kterou byste oba rodiče stálejen okřikovali - nechoď k tomu, nesahej na to apod.)
Tohle se opravdu hodí až tak od tří let výše.
Já bych doporučoval spíš nějakou hračku, která dovede být „veselá“ - nějakého mechanického klauna či opičku neboco, na zavěšení na zeď či na skříň. Tak aby ji dítě vidělo, s nadšením pozorovalo, krásně se smálo, ale nemohlo na ni. Vzpomínám si moc dobře, jak se na chechtajícího šaška řehtal náš malej, a já, coby „vzorný“ tatínek, jsem natahoval šňůrku, měnil baterie, což „přece“ maminka „neumí“, (hlavně totiž tatínky nerozmazlovat!!) a měnil šaškovi mód smíchu a pohybů.
Dnes je synovi 20 let, ale stále si hračku drží ve svém „muzeu“ jako jednu z nejcennějších! I když už si ji pochopitelně nepouští. Ale nostalgie tu funguje sqěle!
Přeju mámám dobrý výběr hraček a nenechte se zblbnout do mechanických hraček „pozemních“ jenom kvůli tátům. Jsou-li použitelní, postačí, budou-li si hrát s dítětem při stavbě z kostek a při jiných hrubších stavebnicových skládáních. To baví i děti, co ještě nechodí. Jo a bezva jsou i větší vláčky dřevěné, ty se tak rychle dítětem nezničí, a jak dítě, tak taťka u něj mouhou projevit svoji kreativitu při „výstavbě“ tratí.
Přeju krásné každé narozky
Vlaser
K modelové železnici toho myslím můžu říct dost - a u nejběžnějších měřítek opravdu hrozí likvidace… Ovšem plechové vláčky v měřítku 1:45 nebo v autodráhovém měřítku 1:32 jsou dětskýma ručkama prakticky nezničitelné - pokud ovšem nemají plastovou karosérii. Ovšem základní sada v těch větších měřítkách vyjde od 5 do 10 tisíc… ![]()
Jinak kamarád kdysi koupil sobě i synkům na hraní stavebnici lEGO - konkrétně formuli 1 za zhruba 4500 korun. Hodně radosti v celé rodině… ![]()