Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím a prosím o radu.
Dcera si napsala Ježíškovi do dopisu, že chce Soustájm - tu velkou sadu.
Nemáte, prosím, někdo tušení, co by to mohlo být?
Přiznám se, že „Ježíšek“ je poněkud bezradný. Zkouším se zeptat tady, než se jí začnu nějak „nenápadně“ vyptávat.
@paja120 píše: Více
Proč nenápadně? Vy se nebavíte o tom, co si do dopisu napíše? ![]()
Já v tom vidím snad jedině nějakou stáj, ale já jsem postižená tím, že moje dcera jede ve Schleichovi a o velkou stáj si taky píše ![]()
Děti píšou všichni 4 najednou. Nestíhám koukat ke každému. Jasně, že se o tom bavíme, ale tohle zrovna proběhlo a nahlas to nezmínila. Teď už je mi blbé se ptát, protože Ježíšek, že.
@paja120 píše: Více
Já bych se klidně zeptala, co si vlastně všechno napsala a co si přeje nejvíc, nepřijde mi na tom nic, co bys musela nějak nenápadně sondovat
Ale třeba někoho napadne, co by to mohlo být.
Tak musíš vědět jestli to viděla někde v katalogu nebo v TV v reklamě? Podle názvu mi to nic neříká, přemýšlím co máme u nás na krámě (pracuji v hračkářství). Jediný co, dle nápovědy že chce velkou sadu, mě napadá, že to je ta nová továrna na sliz, mají několik sad a v názvu je „slime“, tedy „slajm“ a bylo by to aspoň podobný
jinak co si holčičky u nás berou jsou sady kosmetiky, sady na vytváření - náramky atd, a kosmetické kufříky, plně vybavené.
@Acinore Děkuji, nejspíš to viděla v družině nebo o tom slyšela od kamarádky. Doma o tom nemluvila, proto mě to překvapilo a marně si lámu hlavu, co to je. Ale tak v nejhorším to tam nemá psané jako jedinou věc, jen by mě prostě zajímalo, co to je.
Zeptala jsem se Copilota, jestli ho nenapadá nějaká hračka obsahující slovo „time“. Tohle mi napsal:
*Existuje několik hraček, které mají v názvu slovo „time“. Zde je pár možností, které by mohly odpovídat:
„Playtime“ - Může se jednat o sadu hraček, které jsou určeny pro hraní a zábavu.
„Adventure Time“ - Pokud má dítě rádo dobrodružství, mohlo by se jednat o hračky nebo sady inspirované touto populární animovanou sérií.
„Time Machine“ - Existují různé hračky a stavebnice, které umožňují dětem cestovat v čase a objevovat různé historické období.
„Storytime“ - Může se jednat o sady knih nebo interaktivních hraček, které podporují čtení a vyprávění příběhů.
@KáťaKašpi To je zajímavý tip. O divadle ale nikdy nemluvila. Ona ale umí být tajemná, jako hrad v Karpatech.
No nezbyde mi, než se zeptat.
Proč by ses nezeptala? Do Vánoc mraky času.. Nad dopisy dětí si normálně sedneme a povídáme (naše kreslí, a to fakt nemám pojem, co to má být
).. Nepřijde mi na tom vůbec nic divného.
Nepřijde mi nic divnýho na tom se zeptat „hele Maruško, co ty sis vlastně napsala letos ježíškovi?“ a pak o tom rozvést konverzaci. Aby to nebylo nápadný, můžeš se prostě zeptat všech dětí ![]()
@unuděná přesně takhle to řeším s dcerou a rozvede mi třeba podrobnosti, jak by to mělo vypadat
a i vymyslela a nakreslila dárky i pro malou sestřičku
Nejsi v tom sama, já ani po pěti letech nerozklíčovala, co to je “ kobidaši” ![]()
Normálně se zeptej, že ti vrtá hlavou, co od toho ježíška vlastně chce….