Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojko,
ako darček som kupila pre mojho práve narodeného synovčeka, takú hračku, ktorú možno zavesiť na kočiarik, postielku. Má na sebe rôzne motýliky (kusatka), zrkadielko, časti, ktoré šuštia, svieti, spieva.
Keď som túto hračku však ukázala istej osobe, z hrôzou sa ma opýtala, prečo som kúpila hračku so ZRKADLOM (asi kvôli nejakej povere).
Ja som z toho teraz celá zúfala, jedná sa o kvalitnú, značková a teda i kvalitnú hračku, ktorá sa mi fakt veľmi páči, no mám teraz strach, že fakt nejaká taká povera existuje, a tým pádom to nebude veľmi dobré.
Ja osobne nič také nepoznám, ani na žiadne povery neverím…absolutne žiadne, no sú rôzni ľudia.
Povedzte mi, že nič také neexistuje a že moje obavy sú zbytočné. Inak synovček je zo Zlína…
Veľmi Ďakujem a fakt dúfam, že ma upokojíte
Jejda, neboj, kdybych na neco takovyho verila, tak jsou moje deti uz asi nekolikrat mrtvy, nebo maji nejakou strasnou nemoc, nebo ja nevim co jeste strasnyho by nas mohlo potkat…
Obe hracky se zrcatkama milujou, my ho meli na hrazdicce, a Anezka ji taky dostala hned po narozeni…
Tak se neplas a at se synovcovi hracka libi ![]()
A jinak teda jedina povera, kterou se zrcadlem znam je ze rozbite znamena 7 let nestesti.Ale uz jsme jich rozbili nekolik a porad mi prijde ze mame toho stesti tolik, ze si to snad ani nezaslouzime ![]()
Já teda o ničem takovém nevím. Hračku se zrcadlem bych se bála koupit spíš kvůli nebezpečí úrazu, ale v tvém případě předpokládám, že se nejedná o klasické zrcátko, ale spíš něco jako alobal, ne? Každopádně pokud nemáš pochybnosti o tom, zda je či není bezpečná, tak se netrap a společně s děťátkem si užívejte radosti, které vás čekají. Přeju hodně zdraví.
Zrovna včera jsem koupila malému hračku se zrcátkem http://www.slune-cz.cz/…prew_200.jpg a je z ni opravdu unešený. Vubec neměj žádné obavy. Maminka ti bude vděčná a synoveček nebude řešit, jestli to přináší smulu. Hlavně, když jsou všichni spokojení ![]()
Veľmi ste ma potešili, ja sama fakt ničomu takému neverím,…no daná osoba ma naozaj veľmi zneistila. Dufam len, že mamička môjho synovčeka, bude mať rovnaký názor ako VY
ĎAKUJEM
Maminka tvého synovce bude ráda, že její chlapeček má tak starostlivou tetu. ![]()
My máme taky tu světlušku, co Kykoušek - jediné, z čeho mám u toho zrcátka obavy je, že prcek uvidí hodně pokřivený obraz sebe sama - mohlo být trošku lepší, za ty prachy
![]()
Anguo neboj se nic, než bude schopen zaostřit, aby se v zrcadle viděl, tak už ho to nebude bavit ![]()
No to je fakt, dnes už ho ta hračka vubec nazajímá a to že tam je nějaké zrcátko ho vubec nebere
. Za ty prachy mohla aspon hrát nejaká melodie ![]()
Ahoj,
tak já mám pocit, že na dětské hračky se klasické zrcadlo vůbec nedává. Máme doma několik takových hraček, ale na všech je jakási zrcadlová folie nebo něco takového. Takže bych byla v klidu.
A co se týče pověr, tak malá mi nedávno rozbila obrovské těžké zrcadlo, naštěstí se jí nic nestalo. A štěstí má mnohem víc než rozumu
![]()