Hračka stavba - konstrukční set

3493
1.8.13 15:10

Hračka stavba - konstrukční set

Ahoj holky, chtěla bych dárek pro syna, kterému budou 4roky. Měla by to být stavba, kde je ideálně bagr, jeřáb, nákladní auto, pokud by to bylo na baterky a vydávalo to nějaké zvuky případně jezdilo, tak o to lepší.
Přemýšlela jsem nad vláčkodráhou, ale na dřevěnou už mi připadne velký a elektrické vláčky kupovat nechci. V podstatě to tam všechno funguje bez přičinění dítěte, které se na to pak jen dívá.
Máte tip s čím si vaši synové rádi vyhrají z této oblasti hraček? Díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2195
1.8.13 15:44

@Markytka01 Tak já mám doma 5,5 letého a zrovna ta dřevěná vláčkodráha ho baví pořád. Pokaždé musíme něco přikoupit (nádraží, depo, točnu),máme už několik sad a vyhraje si s tím parádně. Postaví si koleje přes celý pokoj a jezdí. Takže bych to nezavrhovala, u nás si s tím hraje už i 2letý.
A lego duplo, máme vláčky a museli jsme dodatečně koupit i druhou sadu jelikož se o ně byli. A pak zoo, staví domečky a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
1.8.13 16:12

U nás z konstrukčních hraček vede lego, je to jednoduše sestrojitelné, hezky to vypadá, milion variací konečného vzhledu sestaveného stroje. Od všech aut na ovládání nebo blikacích a vrčících strojů se vždy vrací zpět k legu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
1.8.13 22:39

@dalimil No lego právě ještě kupovat nechci, zdá se mi na to malej. Že by to postrácel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
1.8.13 22:51

@Pe-G No duplo už kupovat nechci, máme toho obrovskou krabici a je teda pravda že si s ní vyhrají nejvíc. Ale dceři bylo šest a investovat do dupla už mi přijde zbytečné.
A můžu se zeptat jakou dřevěnou vláčkodráhu máte? A existují i dřevěné vláčkodráhy na baterky? Které se dají použít s baterkama i bez nich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.13 22:55
@Markytka01 píše: … a elektrické vláčky kupovat nechci. V podstatě to tam všechno funguje bez přičinění dítěte, které se na to pak jen dívá.

Myslím, že tento názor obvykle vznikne při návštěvě něčeho takového jako je tady. A přitom skutečnost může být úplně jiná - záleží trochu i na rodičích… ;) Pozorovat nákladní vlak, jak posunuje na seřazovacím nádraží - tam se dá získat odpověď na otázku, jak se skládají vlaky na skutečné železnici. A na domácím kolejišti si to pak může zkusit.
Problém bude možná spíš v tom, že rodiče se „bojí“ vytvářet domácí kolejiště a „na míru“ jim ho nikdo nepostaví… Z toho pak vznikají podobné názory. Bohužel ke škodě synka…
Jinak k dotazu - pokud bych měl pro něco hlasovat, tak jedna středně velká stavebnice LEGO Technic (ne ty velké za pět tisíc…) a pak LEGO City (cokoliv).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.13 22:57
@Markytka01 píše:
@Pe-G No duplo už kupovat nechci, máme toho obrovskou krabici a je teda pravda že si s ní vyhrají nejvíc. Ale dceři bylo šest a investovat do dupla už mi přijde zbytečné.
A můžu se zeptat jakou dřevěnou vláčkodráhu máte? A existují i dřevěné vláčkodráhy na baterky? Které se dají použít s baterkama i bez nich?

Dřevěná vláčkodráha na baterky je napájená tužkovou baterkou a ta je vybitá za míň jak deset minut - pokud se postaví „most“, tak klidně i za dvě minuty… Od této varianty dřevěné vláčkodráhy dítě často dospěje k názoru, že chce elektrický vláček. Ne vždycky na to rodiče slyší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3493
1.8.13 23:12

@Jura007 díky za názor, prosím o název lega technic, které doporučujete. Ale synovi je opravdu 3a půl. Dcera má lego friends a on jí to pořád ztrácí…to mě vede k názoru, že na lego je malý. Investuju nemalý peníz do lega a on to poztrácí a já dostanu infarkt myokardu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.13 23:15

Moment, vyhledám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.8.13 23:16
@Jura007 píše:
Dřevěná vláčkodráha na baterky je napájená tužkovou baterkou a ta je vybitá za míň jak deset minut - pokud se postaví „most“, tak klidně i za dvě minuty… Od této varianty dřevěné vláčkodráhy dítě často dospěje k názoru, že chce elektrický vláček. Ne vždycky na to rodiče slyší…

juro doba pokročila. Máme v dřevěných mašinkách co nám jezdí aspon obden(a to i několik hodin po pokoji 25m2) baterie už přez rok :mrgreen: a jezdí furt

Jinak u nás vedou dřevěné koleje mašinka tomáš, tesco, brio a vše kombinujeme. Hraje si 6 letej i roční
a jinak taky doporučuju lego. Už je na to velkej dost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.13 23:20

Co třeba rypadlo? Vybral jsem schválně menší a jednodušší… Existují i náročnější na sestavení, v cenách 1200-2500 Kč.
A s tím ztrácením - osvědčilo se kostičky dávat na víčko od nějakého plastového úložného boxu… V momentě, kdy jsou kostičky volně na podlaze, je zaděláno na problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.13 23:21

@Kamča.dalmatinka Kamčo, na tužkovou baterku? To tam máte spíš monočlánek, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.8.13 23:21

Ale technik je od 8 let ;).To jedině že postaví tatínek(náš to nezvládne:-D)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
1.8.13 23:24
@Jura007 píše:
@Kamča.dalmatinka Kamčo, na tužkovou baterku? To tam máte spíš monočlánek, ne?

na tužkovou. kupuju normální u vietnamcu 4 za 25kč :mrgreen: a mašinky máme originál tomáš. svítí a jezdí a vyjedou každej kopec
http://www.maxikovy-hracky.cz/…baterie-twrs máme tomáše, persyho a jamese :lol: samojezdící a dalších 50sát na ruční pohon.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
1.8.13 23:26

Těch osm let je tam ze dvou důvodů. Jednak aby se výrobce zprostil veškeré právní odpovědnosti (v případě zranění dítěte) a jednak je to myšleno tak, že průměrné osmileté dítě bez cizí pomoci a z vlastního zájmu dokáže nastudovat návod k sestavení a pak stavět. Mladší se to dokážou pod vedením tatínka naučit docela dobře. No sami by to nezvládali, to je pravda… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí