Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, napadlo mě, že tohle téma by tu mohlo být a není…
Máte nějaké vyzkoušené hračky, které jsou skoro zadarmo a vaše děti zaujaly? Nebo nějakou takovou hračku hledáte?
(Ze svého dětství si pamatuju rubriku v Sedmičce pionýrů, která se jmenovala přesně takto.)
Takže pokud máte cokoliv k tématu, sem s tím…
Můj kluk si hraje s kulíkama na prádlo a ten je tak za kačku
, letáky ho zajímají - zdarma, ale máme i plno hraček co stojí peníze
![]()
Kolíčky na prádlo, pet lahev, šustivé věci, čočka ve skořápce z kindervejce,… kalkulačka, kelimek od krému,… ![]()
@renda81
kolicky na pradlo u nas frcely nez si do jednho skripnul ret… ![]()
jinak pet lahve, plastove krabicky od margarinu, krabicky od caje atd.
@Sibyla0 píše:
Mám dvouletou a nejvíc u nás momentálně frčí mytí nádobí
jo spravne takhle se na parchanty musi
![]()
Přidám jednu vzpomínku na dětství - hrozně rád jsem se podílel na domácím pěstování „přísady“ zeleniny, která se na jaře sázela ve formě sazeniček na zahrádku. Vždycky jsme nasypali do kelímků od jogurtu rašelinu, zapíchali tam semínka a zalívali… Po vyklíčení jsem každý den pozoroval, jak rostlinky rostou…
Takže - co tak třeba zřídit za oknem takovou malou zahrádku? Ať si potomci hrajou na zahradníky…
Vsechno, co neni hracka kluky bavi
Mladsimu staci vicko od presnidavky, ruzne krabicky atd. Starsi umi vyuzit hrnce a varecku na nekolik zpusobu (vari, bubnuje, uklizi do hrncu lego atd).
Jinak teda staci barevny papir, nuzky a lepidlo a mas o zabavu postarano na dlouho. Bublifuk je za par kacek a udela hodne parady taky.
@Jura007 píše:
Přidám jednu vzpomínku na dětství - hrozně rád jsem se podílel na domácím pěstování „přísady“ zeleniny, která se na jaře sázela ve formě sazeniček na zahrádku. Vždycky jsme nasypali do kelímků od jogurtu rašelinu, zapíchali tam semínka a zalívali… Po vyklíčení jsem každý den pozoroval, jak rostlinky rostou…
Takže - co tak třeba zřídit za oknem takovou malou zahrádku? Ať si potomci hrajou na zahradníky…
Jeee, diky za tip ![]()
@Lusy23 nikde to je normalni soc. vyvoj téhle doby… s tabletem a mobilem u mi deti dřív než s nůžkami. ![]()
pokud chcete vyrábět s potěrama tak pár nápadů:
1. dírkovačem „vyrobit“ barevnou zásobu konfet, papír pomatlat lepidlem a at si děti vytvoří pomocí konfetek obrázek
2, dna od pet lahví uříznout zapilovat (řežou) a nechat dětem pomalovat temperama (po té se dají zavěsit na vlasec jako girlandy) na sluníčku hází barevná prasátka
hodně jsem toho naposílala tady do skupinky : https://www.emimino.cz/…rankovani/3/?…
@Lusy23 píše:
Tu moji prďolu zajímá elektronika, kde dělám chybu…?![]()
Nikde. K takovému zájmu gratuluju… Jen si začni shánět info o stavebnicích Boffin, Voltík, Logitronik…