Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
U nas ted jednoznacne vede latkova knizky s obrazky (z www.dracek.cz), zaroven susti a cinka. Malej se do ni uplne zamiloval.
Cau, Romca a David 5 mesicu
Skvělé kelímky mají taky v Ikee za 49Kč. Je jich 7 a každý z nich je jiný, s jinými okraji, povrchem, barvou a tvarem. Jeden má dokonce dírky jako konvička, takže je skvělý na polévání ve vaně. Když se postaví do sebe, vypadají jako maják. Mrkněte na www.ikea.cz. Jinak u nás jsou taky oblíbené kuchyňské potřeby, krabičky a igeliťáky. A pak taky malý látkový míček a dřevěné postavičky na pružině. Ty Karolínka ráda cucá a pozoruje, jak skáčou.
Klára
Ahojky,
u nás vede barevná knížka-leporelo,petlahev s čajem ale hlavně papír. krabička s kapesníkama,ty pořád vytahuje,takže nám šetří práci,ale pak jich mám vedle hromadu:-))) Jo a všechno šustivé a vysílačky na TV a DVD jsou taky príma
tak pa
Mon a Den 5,5m
Ahojky,
vidim, ze je to vsude stejne. U nas se jeste osvedcily lekovky - take s nejakym hrkacim obsahem, je to male, tak se to drzi lip nez PETka a mala s tim vydrzi chrastit pul hodiny. Taky prazdna sklenicka od presnidavky, dovnitr jsem dala kovovou rolnicku. Ta sklenicka je tezka, takze ma velkou setrvacnost, dlouho se kutali a dela hluk (mame drevenou podlahu)
Ahoj holky,
u nás je taky nejlepší hračkou balíček papírových kapesníčků…
Je lehký, měkký, dobře se žužlá, šustí,… a hlavně když se dobře v pusince otočí, tak se otevře a uvnitř schované papírové kapesníčky se tak úúúžasně rozpouští v pusince… ![]()
Jarka a Domi (6měs.)
Ahoj holky!
Tak u nás je to taky tak podobně. Kromě toho, co jste už napsaly jako PET lahve, ovladače, kuchyňské věci atd. se u nás nejvíc osvědčila kartonová role, co zbyla, když jsme rozbalili dětský kobereček. A z těch opravdových hraček má teď Andulka za favorita dřevěné kostky, co jsme mívali už my za mlada. Ty jsou fakt vděčné a snad nesmrtelné.
Ali
Ahoj, čtu tady diskuze o hračkách. Mám kluka, za týden 6m a přijde mi, že se už se svými hračkami nudí. Má hrazdu od fisher price a spousty šustivých zvířátek od lamaze, kikk a jiných výrobců. Hrazdu pobouchá, pak jí odstěhuje a už nemá co na práci. Dávám vařečku, naběračku na těstoviny s dírou, plastové dozy, ale nenapadlo mě, že do nich něco dát a uzavřít:-))
co dál poradíte? Zima je ještě dlouhá a miminko se stále vyvíjí a nechci ho vidět znuděnýho ![]()
Mateske centrum, jestli je mas v dosahu. jsou to jiny podnety, at by mel doma hracky jaky chtel
Ja mam taky pulrocni a jsme na tom podobne, hracky poboucha a staci. U nas nejvetai zabava je volne v prostoru polozena na dece a ruzne se kutali na vsechny strany. Prijde mi, ze je to takovy predvoj plazeni - staticke hracky uz nee, ale sama se presouvat jeste neumi.
U nás je hodně oblíbená pískací žirafka Sofinka - píská a skvěle se strká do pusy.
Jinak se mi osvědčilo polovinu hraček na 14 dní schovat, malá na ně zapomene, když je znovu vyndám, tak má velkou radost, že má zase něco novýho. Ona má celkově ráda změny, v jeslích se jí moc líbí hračky, které doma nemá, vždycky chňapne po něčem, co nezná.
@petulatko píše:
Ja mam taky pulrocni a jsme na tom podobne, hracky poboucha a staci. U nas nejvetai zabava je volne v prostoru polozena na dece a ruzne se kutali na vsechny strany. Prijde mi, ze je to takovy predvoj plazeni - staticke hracky uz nee, ale sama se presouvat jeste neumi.
a co s ní děláš celý den? Když jsem na výletě, po kamarádkách nebo mimo dům, tak to jde. Ale když jsme celý den doma, tak je to pro mě i malého náročnější. Já cvičím na velkém míči, koulím ho dopředu a do stran. Pak si hraje na zemi s hrazdou a šteluje hračky. Různě je vyndavá apod. Pak mu hrazdu vezmu, snaží se přetáčet se a na břichu se jakoby plazit.
Po hračkách chňape. Zpíváme, létáme vzduchem, kolíbáme, nosíme se v klubíčku a nasloucháme. Houpeme se na závěsné houp. síti.
Měníme pokoje a prostředí. Dávám do rukou kuch. náčiní, šustící hračky- knížky, prohlížíme leporela. Smějeme se. Lochtáme a muchlujeme se. Dívá se na pohádky a TV v lehátku.
A to je asi vše…
@gk No, moje mala je hrozne hodna, takze ja to moc narocne ani nemam (zatim
). Jedeme ve dvouhodinovych intervalech, o moc dyl nevydrzi a pak pul hodka spanek. Vetsinou si po probuzeni vydrzi hrat tak tech 45min - hodinu sama. Davam ji bud na hraci decku nebo do ohradky, kde na povesene hracky. Tam se ruzne povaluje, prevaluje, kouse hracky…snazi se za nimi dostat. Ted je nejvetsi zabava pisteni a krik - asi zkousi, co umi jeji hlasivky. No a tu druhou hodku se prestehujem obe na decku a ja ji bud podavam hracky, nebo rozbalim z plinky a lechtame, mazlime. Pokud neni zbyti, poustim tv, nebo nosim v klubicku, to je zarucene. Ale ja jsem takovej pidizvik, tak se snazim ji moc nenosit, protoze uz ji skoro neunesu
Ale jinak prakticky nic jineho taky nedelame, samozrejme kocar. Ted s prikrmy nam dost casu zabere i krmeni… Jo a taky zpivame, ja teda zpivat neumim, ale mala to posloucha rada.
Uz se tesim na jaro jak blazen, vypadnem z baraku a budem co nejvic venku.
U nás vedou řehtačky a tedˇtaková kačena co vydává zvuky
no a tuhle neteři rozcupovala sešit dějepisu ![]()