Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
petrag píše:
ahojky, děkuji za rady.odrážedlo koupil tatínek(ale určitě víte, jak to dopadá, když to necháte na chlapech-koupil motorku, která je nám zatim k ničemu, protože malá nedostane na zem-ikdyž jsem jasně říkala,že má vzít autíčko)hračky jsou schované, tak uvidím za týden.samozřejmě vím, že dítě je na plný úvazek 24 hodin denně, ale potřebuji ji zabavit, když je špatné počasí, protože si dálkově dodělávám školu a mám 1,5 měsíce před maturou.ze všeho jsem nervozní a nechci být protivná i na Natálku.babičky hlídají, jak se dá,ale ještě chodí do práce a s tátou nepočítám vůbec, protože je v práci až do večera,aby jsme měli z čeho platit hypotéku.takže bojové podmínky
![]()
petrag,úplně tě chápu,já si sice školu nedodělávám,ale taky nestíhám…práce kolem baráku je tady dost…a hlídání…to je další kapitola,taťkova mamka-babička je po CMP a děda už není extra fit…no a moje mamka pracuje a ještě má starosti se ségrou,které je 8let…takže sama toho má plný zuby no a taťku máme taky do večera v praci,aby bylo na hypotéku,sakra vždyť mi se všichni honíme jen skrz ty dluhy a chlapi ani pořádně nevidí jak děti rostou… ![]()
Předem se omlouvám, nečetla jsem příspěvky, tak se možná budu opakovat. Máme to u mladšího stejné.Hračky ho vůbec nebaví, ale u nás pomohlo to, že dostal dva hrnce, větší a menší a s nima si hraje. Někdy je to teda rámus, ale nezlobí, on je jinak totiž hrozně ubrečenej. Taky si docela vyhraje s vařečkou, to si nahází kostičky do hrnce a míchá, vydrží tak třeba hodinu. Zrovna teď si hraje s kelímkem od jogurtu a lžičkou.
Nové hračky nekupuju, nemá to cenu, dostal jich spoustu od babiček, má hračky po bráchoj, ale stejně si s nima nehraje. On si teda ani starší s hračkama moc nehrál, začal až tak po druhých narozeninách s traktorama a bagrama, ale to je asi tak všechno, co ho zajímá ![]()
U nás naprosto to samé - žádné hračky, jenom ty úplně „normální“ věci a nejvíc ze všeho samozřejmě ty nevhodné, nebo přímo zakázané (knoflíky od trouby, elektrické zástrčky,…). Byli jsme dnes v novém dětském koutku - všude plno balónků, autíček, skluzavky atd. - a on? Všiml si, jak paní kontroluje elektrické zástrčky - a hotovo. Sice na nich mají všude kryty, ale to byl konec. Stejně tak mohl sedět u zástrček doma. To má ale samozřejmě zakázané… Taky doufám, že ho brzo začne bavit si s něčím hrát sám, protože je to opravdu síla - zabavit ho ve dnech, kdy celý den prší a nedá se ani vystrčit nos.
Jéééé, Nšoči… Možná tě potěším - pro tvého synka by asi byla jako dělaná stavebnice MERKUR E 2 - elektronic. Zapojování monočlánků, žároviček, diod, vypínačů, myslím je tam i reproduktor a bzučák…
Tak přesně ta stavebnice se mně vybavila, když teď čtu tvůj příspěvek. Cena bude určitě pod 1000 korun (maximálně několik set), ale viděl jsem i mnohem luxusnější obdobu (tuším vyrobenou ve Francii…) za 2300 korun.
No a když to svítí, bliká, houká… to je potom žůžo dobrodrůžo… ![]()
Moc díky za tip, to bude u nás určitě jednou hooooodně oblíbená stavebnice. Jenže je mu teprve 21 měsíců, tak by jí nejspíš půlku snědl… ![]()
Aha, tak to jo. V tomhle věku aby mu to skládal někdo jiný - a on by si pak jenom „blikal“, že ano… ![]()