Trestání dítěte.

14335
8.4.10 17:20

Trestání dítěte.

Ahojte holky, jsem tu nová, ani nevím, jestli mi můj dotaz přijde,ale snad jo. Nedávno jsem mluvila s dvěma maminkami obě mají děti do dvou let, jedna 16 měsíců druhá chlapeček necelé dva roky. Obě, když jsem s nimi mluvila, tak říkaly, že už dostaly na zadek i vařečkou a dokonce měli i otisky :roll: docela jsem se zarazila. Takové malé děti, nevím no, jako určitě někdy dám na zadek možná i vařečkou, ale tak malé. dokonce ta jedna říkala co má 16 měsíční holčičku, že už i facku. Já osobně dávám po ručičce, když hodně zlobí, jednou, dvakrát řeknu, pak upozorním a pak dostane,jak to máte vy všechny???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5697
8.4.10 17:26

Na zadek jo, přes ruku taky, trošku, ony poznají,že je to špatně…opravdu zlehoučka. Proti fackám jsem dodnes a to má Terka 3roky. Otisky jsem měla jako děcko od vařečky - měli jsme takovou velikou, ale opravdu jsem zasloužila. Nicméně daleko starší, co si pamatuju tak asi 2.třída, za to,že jsme v samošce ukradly s kámoškou žvýkačky, pak jako starší za daleko větší úlety.

Ty děti co píšeš od těch kamarádek jsou maličké a nezaslouží si to… po shlédnutí jedné dnešní diskuse, kde je video z Ameriky je to dost citlivé téma…takže souhlas s tebou, podle mě je to nepřiměřené :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
739
8.4.10 17:39

ahoj, též mi to přijde nepřiměřené. Facku a vařečku nééééé. Když už tak symbolicky po zadečku, max. přes ručku, ale rozhodně ne aby to bolelo a fakt ve výjmečných situacích. ale stejně mi ty děti přijdou strašně maličké na trestání. Nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
8.4.10 17:41

Já si myslím, že přes ruku nebo přes zadek rukou je v pohodě pokud dítě něco provede nebo dělá, že neslyší. Ale používat vařečku mi přijde nahlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
8.4.10 17:46

Teda vařejkou bych nedala, facku takhle malýmu taky ne, ale přiznávám, že Vítek už přes ručičky párkrát dostal, ne nějak brutálně, ale trošku jo. No nic méně do kytky už neleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
8.4.10 17:49

Obě moje holky dostaly už na zadek i přes ruku, ale vždycky dopředu upozorním a plácnu, až když neposlechnou. Starší už téměř nedostává, je s ní dobrá domluva.
Vařečka či jakýkoliv jiný nástroj na bití neschvaluju. Dítě nebude stát a čekat, až dostane vařečkou, bude uhýbat a to se pak člověk snadno místo na zadek trefí do zad a může dítěti vážně ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
8.4.10 17:59

U nás se s přes zadek začalo až někdy v roce a půl… Vařečka nepřijde na řadu snad nikdy. Párkrát otisky od ruky měl, ale hlavně proto že prostě ta jediná rána sedla… Facky jako facky taky ne, jen občas lehké plesknutí přes tvář když se mu 20× řekne ať je ticho a on stejně dál hlučí, nebo to taky babička zavedla (ale dělá to sama) když si Kubas vymýšlí.

Na zadek jako na zadek v tom smyslu který beru já za trest pro zapamatování dostal asi 2×…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
8.4.10 18:06

Romiku,tak to závidím,že máš s Nikolkou dobrou domluvu :kytka:

Adámek neposlechne,ať se děje co se děje.Má asi nějaké období nebo co :nevim: Občas dostat musí,ale taky napřed upozorním,několikrát napomenu,potom na zadek.Neřežu ho jak žito,ale párkrát dostal :oops: Mázy neměl..

Nejsem žádná tyranka,ale náš děda - stará škola,říká,že na naplácání na zadek ještě nikdo neokulhal.Svým způsobem má pravdu.Někdy je dobře mířená „facka“ účinnější než domluvy.
Neříkám,že s dědou bezpodmínečně souhlasím.To ne.Ale uklidňuju se,když někde poslouchám ty „moderní“ rady o rozvoji osobnosti,že dítě se nemá bít,nejlépe mu dovolit vše :roll: Další extrém.

Každopádně pernamentní bití malých i větších dětí,vařechou,že by měly otisky,neschvaluju,facky taky ne..

Nicméně mě napadá ještě jedna věc.Dítě si vše může vymýšlet.V období kolem dvou let se objevuje bájivá lhavost.

Dítě si vymýšlí,tak jak „se mu to hodí do krámu“.Lže barvitě a „lži“ a výmysly jsou veeelmiii věrohodné.Znám to od Adámka.Nevymýšlí si,že ho někdo bije,ale že mu ve školce,u babičky,tatínek nedal najíst,že jen mu nedali pastelky,že mu u zubaře vrtali zub :roll:

Viděla jsi ty otisky?Já bych se měla na pozoru,ale dětem okolo druhého roku,bych nevěřila vše,co řeknou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
8.4.10 18:10

Ahojky, asi jsem to špatně napsala to říkaly sami maminky s tím stylem, no náš už dostal i vařečkou i facku.. jako by se tím chválily, proto mě to tak zarazilo, protože sama mám 15 měsíčního chlapce, a nebudu se nikde vychvalovat že už dostal po ručičce , trochu na zadek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
8.4.10 18:13
kvaček píše:
Ahojky, asi jsem to špatně napsala to říkaly sami maminky s tím stylem, no náš už dostal i vařečkou i facku.. jako by se tím chválily, proto mě to tak zarazilo, protože sama mám 15 měsíčního chlapce, a nebudu se nikde vychvalovat že už dostal po ručičce , trochu na zadek

Tak to pak jo..Taky se nikde nechlubím a nevychvaluju,když Adámek „dostane“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
irinek
8.4.10 18:32

Já tomu svému lumpovi taky dám občas přes zadek, ale jsou mu přes dva a ještě nosí plíny takže to necítí. Přes ruku mu jí taky občas plácnu.
Mám ale kamarádku, no teda nemám už se sní nebavím, ale ta svýho synka bije vařečkou, budou mu 3 roky a docela mě to taky vzalo když se stím pochlubila. Přijde mi to fakt na hlavu řezat takmalé děti.

• Citovat
  • Upravit
2081
8.4.10 19:11

Ja se snazim malou nebit vubec. Prislo by mi to jako moje selhani a urcite by to narusilo jeji duveru. Mnohem vic zabira ji chytit a silou drzet v naruci a zaroven treba dvacetkrat rict, co ma delat spravne…no nicmene, kazdy at si to dela jak chce, je to jeho dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2010
8.4.10 19:23

Tak holky, nevim, zda me neukamenujete, ale ja malymu vareckou uz taky dala. A duvod..on NEUSTALE zapina sporak. A dela to opravdu schvalne, vi, ze dostane pres ruce, ale to mi je celkem sumak, ze.. Mame sklokeramiku, a jednou nas frajer malem vypalil.. byla jsem na wc a uterka lezela na sporaku a on otocil knoflikem..No, zacouzenej celej byt, uterka spalena, des. A to dostal. Po plene sice, ale i tak..Ale co budu povidat, dela to furt a ja nevim, co s nim mam delat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12735
8.4.10 19:31

Malá dostala už párkrát přes ručičku a přes plínu jen tak jemně to ani neví, že dostala takový letmý pleskanec, ale přes ruku dostane pleskanec když škube pejska, jinak ne. Spíše kárám tytyty a ona na mě rukou dělá tytyty a u toho taky říká mama tytyty :mrgreen: Nikdy jsem bita nebyla a facku a vařechou?? Neznám a můžu říct, že mi to příjde jako nepřiměřený trest, když jsou otisky. Určo budu s vařechou lítat a vyhrožovat až bude větší a možná i dostane, ale určitě ne tak že by měla jelita. Já teda doufám, že jí ani vytáhnout nebudu muset. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30318
8.4.10 19:37
eviska22 píše:
Tak holky, nevim, zda me neukamenujete, ale ja malymu vareckou uz taky dala. A duvod..on NEUSTALE zapina sporak. A dela to opravdu schvalne, vi, ze dostane pres ruce, ale to mi je celkem sumak, ze.. Mame sklokeramiku, a jednou nas frajer malem vypalil.. byla jsem na wc a uterka lezela na sporaku a on otocil knoflikem..No, zacouzenej celej byt, uterka spalena, des. A to dostal. Po plene sice, ale i tak..Ale co budu povidat, dela to furt a ja nevim, co s nim mam delat..

Tohle je jeden z důvodu, kde ten na zadek byl lepší než tisíc slov a snad si to malej zapamatuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí