Trestání dítěte.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
692
15.4.10 10:50

Ahoj, tak já jsem z toho úplně smutná, když tady čtu jak Anonymní a Dana27 trestají děti.Je to přehnané ale je to jejich volba. Já bych své děti takhle netrestala.A naprosto souhlasím s názory od Angua.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7270
15.4.10 11:58
Angua píše:
Anonymní, no když myslíš… :nevim: Mým cílem není vychovat tupou poslušnou ovci (jenom se podívej, jak to dopadlo třeba v Německu - Hitler a spol., nechali se totálně zblbnout, protože byli zvyklí slepě poslouchat autority), ale člověka, který má vlastní názor a o věcech přemýšlí. Tím neříkám, že budu trpět nějaké scény v obchodě apod., ale mlátit dvouměsíční dítě a myslet si, jak božsky nevychovávám mi teda přijde trochu moc :roll:
Pro mě je na prvním místě to, aby moje děti měly ve mně oporu, věděly, že je podpořím za každých okolností, nebály se mi cokoli říct, o čemkoli si se mnou promluvit. Fakt nechci, aby šlapaly jako hodinky proto, že se budou bát, že je spráskám… Nebo mi pak třeba utíkaly z domu, že mají trojku na vysvědčení a mají strach z výprasku. Ale každý chceme od života něco jiného, že… :nevim:Dana27 - tak to ti můžu s klidem říct, že kdybys byla moje ségra, tak bys něco takového nepřežila :wink: Když už má přijít fyzický trest, tak ho má udělit rodič, nikdo jiný na to nemá právo a nikdo mi moje dítě mlátit v žádném případě nebude.
Spráskat dítě, až má obtisky všude není o tom, že ho potrestáš, je to o tom, že si vybiješ na něm vztek :roll: :cert:

Tak pod toto se musím podepsat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
skatka
15.4.10 12:08

Ahojte,jsem tu prvne=)
Deniskce byl ted rok..taky dela ted hrozny blbinky u prebalovani…nejhorsi kdyz zacne jeste nez ji ocistim.. :poblion: Jinak s placanim pres rucicky jsme moc neuspeli zatim..jak slysi jak to pleskne zacne delat paci paci..a smeje se a kdyz to ditko hodi ten sibalsky usmev i kdyz vim ze vi ze to nesmi tak ji neodolam a uz vube cbych ji nedokazala dat vareckou!!Jsme zvedava jak to pujde dal… :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
8448
15.4.10 12:19

Milá anonymní, až tvoje dceruška odroste a ty dorosteš do doby, kdy nebudeš schopna se sama o sebe postarat, tak čekej pořádnej nášup.

Dana27, kdyby mi kdokoliv vztáhnul ruku na mé dítě, tak si může rovnou zažádat o protézu - urazila bych mu ji. Spráskat dítě vařečkou, tak že má jelita, strčit ho pod sprchu a ještě se tím chlubit - no holka zlatá, popřemýšlej nad sebou. Vynucování si autority hrubým násilím je dost smutné.

Moje máma praktikovala tvrdší výchovu, dopadlo to tak jak to dopadlo :nevim:
Nejsem zastáncem tělestných trestů. Ale nepočítám mezi ně lehké plácnutí přes ručku v kritických situacích (sahání na zásuvky atd) nebo malé poplácnutí přes zadeček - taky ale jen ve vyjímečných situacích (no naštěstí to u nás ještě nenastalo)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janik01
15.4.10 12:53

holky mam pocit, ze to pisou tyto osoby spise z hecu, ze nas chteji nastvat, anonymni to je extrem trisknout 2 mesicni dite, to je fakt psycho. Myslim, ze spise chteji rozpoutat brutalni diskusi, to neni normalni prece

• Citovat
  • Upravit
248
15.4.10 13:03

Taky mě to napadlo, že to snad ani nemůže být možné, ale maminky jsou různé… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janik01
15.4.10 13:07

to vis ze jo, tohle je fakt extrem 8-o

• Citovat
  • Upravit
14335
15.4.10 14:30

Já malého taky plácnu, ale to když opravdu zlobí, ne že něco vyvedl. to bych to dítě musela plácat pořád - proč ho bít, když se ošívá při jídle, při přebalování, ono prostě je živé, ale když vidím, že něco provede s úmyslem, vyhazuje dvd, hlínu z květináče a ví, že to nesmí dostane.. Trestat ano i ta vařečka, ale jak jsem to zakládala, tak jsem měla na mysli malé děti - ne už 3 leté, což je taky malé :-) , ale opravdu děti okolo roku a roku a půl. Je to každého věc, ale osobně bych dítě tak nebila. Důslenost musí být, to mám i já v plánu, ne takové … Honzíček může všechno a dítě vám šmárá v obýváku pastelkou, jennom, že je malý , což jsem zažila. No to by mě zajímalo, ale nechci se taddy hádat, co si myslíte o mamince, jestlii jste viděli zprávy, jak ji učitlka ve školce zbila dítě - ale byla to jenom facka no.. a to mělo 4 roky, což ona to žene do televize.. tak najednu stranu někdo je pro trestat kojence a když někdo dá 4letému dítěti facku a je zle.. nevím, asi každá jsme jiná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.4.10 14:38

Že to byl hec mě samo napadlo, ale zas poté, co jsem viděla u nás před obchodem jednu maminku, která mluvila se svýma dětma (tipuju tak 7 a 3-4 roky), jak s totálníma dementama - a to ani nezlobily, tak si nedělám iluze o ničem :roll:

Co se týče té učitelky (neviděla jsem to teda) - nedávám dítě do školky pro to, aby mi ho tam mlátili, už jsem psala, na to nikdo cizí právo nemá. Očekávám od učitelky, že bude pedagog a zvládne usměrnit moje dítě jinými prostředky (a že jich je) - ať udělá, co chce. Pokud to neumí, nemůže bohužel takovou práci dělat :nevim: Jestli bych to hnala až do TV nevím, spíš ne, ale pokud se maminka nemůže „domluvit“ třeba s ředitelkou a je to zametáno pod koberec, tak se jí možná skoro ani nedivím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.4.10 22:10

taky si myslím, že bití z dítěte nevychová vzorného člověka. My byli biti jako děti hodně, zbytečně a za blbosti, díky tomu jsme měli z otce strach a byli šťastní, když nebyl doma. Já teda nechci, aby moje děti jen čekaly na chvíli, kdy půjdu pryč z domu a jedině tak byly šťastné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.4.10 22:16

Manželo mě teď „přinutil“ podívat se na tu zprávu o chůvě, co mlátila 11 měsíční batole. Možná takovou paní by si rády vzaly Anonymní, Dana27 nebo zakladatelčiny kamarádky ke svým dětem :cert: Je mi z toho úplně zle :poblion: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
15.4.10 22:21

Kikijo, myslíš, že tím, jak se chovám k dítěti, tak se bude chovat ono ke mě? No nevim nevim, až budu stará bába, tak moje dcera nebude už malá holčička, bude dospělá ženská, která bude mít svůj rozum a rozhodne se, jestli se o mě třeba bude starat, nebo do mě kopne.
No a k tomu dítěti mý ségry, tak ta proti tomu neměla námitek. Já vim, teď tu vypadám s Anonymní jako tyranka zralá snad na trestní stíhání, ale stačí trochu na tu vařečku přitlačit a hned je obtisk. Vy máte asi dojem, že jsem do něj tloukla jako hluchá do vrat, to nééééé. Ale stejně mi to nedá a víc tíhnu na tu stranu jakoby dávno minulou (asi nejsem moderní matka). Vemte si jenom jaké to bylo ve škole dřív, děti učitel mlátil rákoskou a ty ani nenapadlo si doma rodičům stěžovat. Né že bych chtěla, aby mi dítě pořád někdo otloukával, ale když by si to zasloužilo, tak ať mu učitelka dá. Ale to se „dneska“ nesmí no. A jak píše Anqua, je to pedagog, ale těch je dneska taky dost. Ve školce otloukávaj a na lyžáku olizujou - taky nedávná aférka. Tak jim pak věřte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
15.4.10 22:24

Ježiši, to mi ani nemluv, to jsem viděla, koukala jsem na to s manželem a ten řekl, že kdyby to někdo udělal jeho dítěti, tak by ho zabil. Takže doufám, že mě nezabije. To byl samozřejmě vtip, to bych v životě neudělala ani psovi, natož dítěti. Jéžiš, ještě teď jsem z toho hotová.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.4.10 22:35

Dano, no jak jsi to napsala, tak to vyznělo dost drsně… Samo záleží, jaké máte vztahy a dohody, já bych za toto bráchovi pracky přerazila - a to se jinak máme rádi moc :mrgreen:

Co se týče těch tělesných trestů ve škole - za mě ani tak ne. Ať mi napíšou, co udělal a já ho potrestám sama. Nebo ať ho potrestají nějak jinak oni. I když věřím (a vím), že spousta rodičů takových není a nedá na bobánka dopustit :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
15.4.10 22:42

Se ségrou máme vztahy super, je to poho, má ještě dceru a teď čeká třetí dítko, ale ten její povedenej synáček, to je fakt děs. Zrovna dneska u mě byla a brečela, že ho nezvládá, že je to s nim děs, že mu domlouvá a nic. Ale teď už mu je 6, takže já ho mastim taky. A jak řikáš, když by něco provedlo mé dítko ve škole, ať mu dá učitelka trest, ale v podobě opisu, nebo něco takovýho, nebo referátu navíc, já nevim, ale mlátit? Vždyť to by se dneska ty učitelé umlátili, věř mi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí