Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Hola. Vaše úžasné nápady co dát dětem ven na hraní - hračky, co se nepoškodí povětrnostními i mechanickými vlivy. Ráda bych jim vyčlenila něco na zahradu, brzy se mi tam nudí a páchají škody.
Loni jsem jim ven vyndavala vaření, mohli míchat vodu s pískem a bahnem, ale na to je ještě brzy.
Mají písek,, klouzačku, tatru a motorku, křídy (ale ty rozdupou), bublifuk (ale ten rozlejou).
Prosím raďte hlavně nějaké neotřelé a přitom nízkonákladové vybavení. třebas jak využít staré krámy. Také něco, co se obejde bez mého dohledu.
Já malýmu pořídila na zahradu línej tenis (stál v Albertu 35,– sice to samozřejmě neumí, ale dost se baví…stačí mu ten míček honic pálkou po zemi.
jinak sem mu pořídila malý hrabičky (60,–) a chodí se mnou hrabat trávu.
Našim dětem zakopal manžel na zahradu starou pneumatiku, sehnal nějakou větší. Natřel ji jakousi barvou na ven, aby nečernila. Lezou po tom, skáčou, přelézají.
Pak máme pověšené lano na stromě a z ikee kruhy na houpání.
Tak my máme na zahradě kolo, traktor, koloběžku, kolečko (sbírá klacíky, kameny, šneky),…
Já toužím sehnat někde kus kmene stromu a udělat z toho takové autíčko na ven. Uříznout z toho pět kol, jedno je na volant a mít z toho takové stacionární auto.
Kdybych měla vlastní velkou zahradu, tak udělám dětem vrboviště. Jenže to si nemůžu dovolit u tchýně…
@74paja píše:
Já toužím sehnat někde kus kmene stromu a udělat z toho takové autíčko na ven. Uříznout z toho pět kol, jedno je na volant a mít z toho takové stacionární auto.
Kdybych měla vlastní velkou zahradu, tak udělám dětem vrboviště. Jenže to si nemůžu dovolit u tchýně…
tak za takove auto lobuji uz dlouho, ale stejne jako zahradni domecek je to ve fazi uvah. myslim, ze k maturite ho dostanou ![]()
U nás frčí hromada oblázků a štěrku, dříví a starý stan. Taky lezení na kamennou zeď, to ale bohužel zatím vyžaduje můj dohled.
Jinak samozřejmě vede veškerá manipulace s vodou a blátem (čím větší zima, tím líp) a rýpání se v záhonech
.
@74paja ježiš, to je pěkný…ale to asi chvíli trvá, než vypěstuješ, ne??
@74paja píše:
Vrboviště
To chci, dokonce jsme u potoka a rostou zde vrby prirozene. Od profiku je to ale pekne drahy a ptala jsem se u svagrove, jak ji to staveli a neni to legrace, vrta se dira na kazdy prut a neco se do toho sype. Navic jsem koukala na prochazkach na mistni vrby a neni moc mist, kde by byly pekne pruty. Nicmene jsem odhodlana neco maleho zkusit, ale zatim jsem stale ve fazi teoretickych priprav
.
@Mar__tanka1983 píše:
@74paja ježiš, to je pěkný…ale to asi chvíli trvá, než vypěstuješ, ne??
Profici to postavi fakticky hotove, videla jsem u pribuzenstva iglu. Ale vyjde to na tisice.
Konývka + kýbl s vodou ze kterého si kluk sám nabírá vodu, dětská sada náčiní na zahradu (lopata, hrábě, rýč) + k tomu je ideální bahno a velká kaluž, který vytváří odpouštěcí cestičky.
Jinak ještě máme koloodrážedlo, enduro, míče, pískoviště, tatrovku, kolečko
@74paja píše:
Vrboviště
To je pěkné ![]()
U nás je oblíbená dětská sekačka na trávu. Běhá s ní po zahradě a říká, že seká jako táta ![]()