Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, máme přesně 4 týdenní holčičku. Už skoro 14 dní se občas kouká na kolotoč, co má nad postýlku atd.
Jako „hračky“ jste měli pro tak malé mimino a kolik? Případně co pak v druhém měsíci? Přijde mi, že ji nemůže bavit se pořád dívat na ty stejné čtyři závěsné hračky, co zatím máme ![]()
Jinak malá celkem dobře spí přes noc, ale většinu dne je vzhůru. Proto nevím, co takhle malé mimino dělá, když zrovna nespí, nejí a ani neřve ![]()
U nás měla úspěch taková ta plastová sychrhajska, malá se s ní učila úchop a byla z ní na větvi. Ale pokud si dobře vzpomínám bylo to až blíž k druhému měsíci. Jinak jsem si s ní hodně povídala a četla. Teda v pauzach mezi řvaním, protože trpěla na bolesti břicha. No a pak jízda v kočárku, čerstvý vzduch měla moc ráda, i když v té době byla zima a Vánoce.
@Martha03 nějaké chrastítka jsme dostali, ale zatím jediné, co pořádně chytne je můj řetízek, takže jsem to ještě nevytáhla ![]()
@Nicole 1234 mému synovi se líbí hračky Lamaze. Konkrétně světluška Freddie. Jsou krasne barevné vytvořené z několika materiálu, chrasti, susti na dotek. Mrkni 😊 synovi je teď 7 měsíců a od narození je ma rad 😊
Touhle dobou celkem nic. Hračky začaly dceru zajímat až po 3. měsíci, taky sicherhajska, Lamaze světluška.
Moje děti hračky absolutně nezajímaly
možná tak od půl roku, když něco chvili chtili do ruky, ale větší úspěch měly obyčejné předměty co doma používám ![]()
@Kriss Tina jo to je nejlepší. Já plnej barák hraček a prkotin a ona si v půl roce asi přes měsíc hrála s petkou a šutrama v ní… ![]()
Tak zezačátku ten kolotoč a hrazdičku. Pak pro staršího rozhodně žirafka Sophie, různá chrastítka a dcera už od 3 měsíců ujíždí na hračkách s čudlíky, co hrají.
Takže koupím sichrnajzku, mrknu na ty hračky Lamaze a uvidím, kdy ji to začne zajímat ![]()
Oball je super. Dá se krásně chytnout do ručičky a mají ho snad všechny děti, které znám. My jich měli hned několik v různých barvách, byla to jedna z nejoblíbenějších hraček od těch dvou měsíců věku.