Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, čekám chlapečka v lednu 2015 a chtěla bych poradit co vše nakoupit za hračky od Vás, zkušených maminek ![]()
lehátko - houpací nebo s vibrací, popř. obě funkce? Kdyžtak můžete hodit odkaz jaké lehátko máte Vy ![]()
hrací deka - využiji ji vůbec, když budu mít lehátko?
Popř. jaké další hračky byste doporučily krom kousátek atd.?
MOC DĚKUJI ![]()
Pro minimimino si nemusíš dělat starost s hračkama, to je rádo že je rádo:-)
Lehátko je fajn, ale není na dlouhodobé ležení, rozhodně bych ho nebrala jako jedinou variantu odpočinku prcka.. placatit se na dece-jakékoliv je pro dítě nejlepší:-)
Lehátko v žádném případě
z něj bude dítě lenivé a s křivými zády ![]()
nejmenší dítě potřebuje hlavně mámu ne hračky, ty mu přítomnost mámy nenahradí
@subsomi je jasné že s mimčem budu neustále, ale měla jsem spíš na mysli nějaké hračky na zpestření
Příspěvek upraven 22.09.14 v 10:13
Hracky maji smysl tak od 2-3mesicu. Lehatko nekupuj driv nez si ho nekde treba vyzkousis. Nektere deti v tom nechteji byt vubec
@Kofolová dobře, takže myslíš, že spíš než lehátko koupit tu hrací deku?
@mmarketaaa je to lepsi investice. Na tom muze byt furt, a lehatko muzes kdykoliv dokoupit. U syna sem ho mela (tedy obyc, ne vibracni) a nechtel ho. Dcera by v nem klidne i byla ale ted ho zase nemam ![]()
Malej mimís si nejspíš oblíbí nějakej kolotoč nad postýlkou, něco, co s eblejská, je to barvený, hýbe se to. Pak aby to bylo příjemný na dotyk, něco multikulti z více materiálů, ideálně nejakého mazlíka. Pak něco na žužlání, nějaký chladicí kroužek, až mu porostou zoubky. Naše děti měly nejraději obyčejný (plastový) spínací špendlík (hračku, ne sychrajsku ze šitíčka).. Na mačkání a zvuky až tak od půl roka, možná i déle. Mám dojem, že více hraček dítě vesměs ani nepotřebuje. respektive postupem času byly nejlepší ty hračky, které sloužily ke konkrétnímu účelu, tzn. fakt pomoct mámě a tátovi, ne jen si hrát „na něco“. (Tím netvrdím, že naše děti nemají hračky. mají jich asi tunu a 90 procent z nich tam prostě leží.)
Lehátko - leckterá doktorka vylítne metr do vzduchu, až se zmíníš, že máš dítě v polohovátku. Je to ale tvoje volba, obecně se doporučuje prostě deka na zemi. Za sebe, my měli dětský koberec a na něm hrací deku, a ještě navíc darovanou (ne že bychom neměli na novou, ale prostě jsme podědili.)
Dont warry be happy
![]()
Jo a co milovali obva kluci, přes postýlku utěrku nebo ručník a já ho jako za oponou na ně bafala. A oni nevěděli ze který strany to přijde. A to by dělali furt. Čili investice ten ručník.
Koupila bych radsi tu hraci deku. Co se tyce hracek, predstavovala jsem si, co vsechno musim mit, aby se dcera spravne vyvijela v motorice, zkoumala barvy, tvary, atd., ale nakonec jsme stejne skoncili u sustivych sacku, pozdeji klicu, plastovych lahvi…ty hracky nejsou zpocatku vubec dulezite, hlavne mliko a cista plenka ![]()
@Emilie Kolotoč nad postýlku už mám, jen jsem váhala mezi tou hrací dekou a vibračním/houpacím lehátkem
takže vidím, že se asi všechny shodnete na té dece
chladící kousátko už také nějaké mám. Díky moc za rady ![]()
Lehátko jsme skoro nevyužili. Nebo až když syn začal s příkrmy a ještě neseděl.
Hrací deka s hrazdičkou zato byla skvělá asi od 3 měsíců prcka. Byl tam moc rád. Ale takhle maličcí stejně neudrží pozornost moc dlouho, takže tě po chvilce bude chtít u sebe ![]()
Chrastítka se mu líbila asi od 2 měsíců, kousátka až když lezly první zuby.