Hračky z obyčejných věcí

3899
24.4.20 12:39

Hračky z obyčejných věcí

Podělte se o tipy na věci, které nejsou hračkami, ale děti se s nimi hezky hrají…

U nás je momentálně hitem guma (taková ta do teplaků), já jsem myslela, že by přes ni mohli skákat, ale oni si s tím už pár dní hrají na koně, různě se do toho zamotávají a vymotávají a tak. Tolik radosti za 32 korun…

Taky jsme koupili v Obi prkno do plotu, stalo asi padesát korun (nebi tak nějak, prostě do stovky), a to používají jako kladinu, případně na to neco vyrovnávají, jezdí po tom autíčkama…

Nějaké další nápady?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
24.4.20 12:41

Houbičky na mytí nádobí jsou lepší než kostky. Děti si z nich staví domečky, věže, silnice. Když je po sobě hází, tak si neublíží a když je přestanou bavit, tak je spotřebuju.

• Citovat
  • Upravit
72725
24.4.20 12:45

@Platanka u nás doteď frčí karton.. Z toho uděláš vše.. Od garáže pro auta až přes domek na bydlení.. Krabice beru vesměs v obchodech, Ty obří na stěhování staly 40 Kč, takže investice jen do času, kdy z toho vyrábís.. Ale dětská radost k nezaplacení.. Jinak klasika, kolíčky, kelímky atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
24.4.20 12:47

U znamych chlapecek miloval zachod a štětku, dokazal si tam hrat hodiny. Nikdy nemeli tak cistoucky zachod :lol:

• Citovat
  • Upravit
37131
24.4.20 12:47

Velike krabice, kdyz objednavam neco velkeho a pride to v mega baliku, tak syn ma vetsi radost z te bedny nez z jejiho obsahu, pak do ni leze, vyrizne si dvere, pokresli ji, proste si z ni dela domek a kdyz uz je rozlamana a znicena, tak ji bez výčitek vyhodim a za chvíli mi pride dalsi balik a zacina znovu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28851
24.4.20 12:49

Metlička na šlehání s tou kuličkou uvnitř, vařečky, lžičky, misky :) vykrajovátka, různé zdobičky a spol. Nikdy nevím, kde to mám :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
24.4.20 12:50

My jako děti jsme si vyráběly lodičky, kousíček prkýnka, hřebík, provázek a pustily jsme to na řeku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
24.4.20 12:54

U nás jsou nejoblíbenější různá dřívka a odřezky - rekonstruujeme, takže máme odřezky z garnyží, palubek, dřevěné kroužky na záclony. Z toho si staví závodní dráhy pro auta.
Naprostá bomba je potah na volant na plastovém kole. muž si ho koupil do auta a nenainstaloval. Máme ho doma víc jak 2 roky a můžu říct, že s ničím si nikdy syn víc nehrál. Měl i dětský hrací, ale „opravdový“ je nejlepší.
Já šiju, takže zbytky látek. Mám 2 kluky a když jim vysypu tašku, tak 2 hodiny máme klid. Buď stříhají a lepí, nebo dělají dráhy pro auta.
Pak super jsou dětské puzzle, co se dává kojencům na zem. Máme 4 sady a kluci si z toho staví auta, krabice, domečky. To je sice hračka, ale většina kamarádek měla u mimin, my dokupovali u vetších dětí, protože 2 sady byly málo.
Pak krabice všech tvarů a velikostí, plata od vajec, roličky od toaleťáku.

• Citovat
  • Upravit
37131
24.4.20 12:55

Jeste mi napadlo, ty vyplne co jsou v balicich, takove ty polysterenove polstarsky, do toho se syn zahrabaval a hral si ze je to hoda a plave v tom, ty nafukovaci polstarky rad propichuje a rop je bublinkova folie, do toho se cely zabali :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2916
24.4.20 12:55
@Platanka píše:
Podělte se o tipy na věci, které nejsou hračkami, ale děti se s nimi hezky hrají…

U nás je momentálně hitem guma (taková ta do teplaků), já jsem myslela, že by přes ni mohli skákat, ale oni si s tím už pár dní hrají na koně, různě se do toho zamotávají a vymotávají a tak. Tolik radosti za 32 korun…

Taky jsme koupili v Obi prkno do plotu, stalo asi padesát korun (nebi tak nějak, prostě do stovky), a to používají jako kladinu, případně na to neco vyrovnávají, jezdí po tom autíčkama…

Nějaké další nápady?

Brácha když malé, nebo ne úplně malé, tak cca 4-10 let miloval zámky, klasický zámky, čím větší, tím lepší, má je rád dodnes, ale už to hodně opadlo naštěstí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
24.4.20 13:01

Mimo zmiňované víčka od pet lahví, různé barvy. Hrají si s tím doma, venku v bazénu, v pískovišti, v trávě. Když je víčkové období, máme je všude. Dál papírové kapesníky. Čím víc, tím lépe, staví různé dráhy, je to všude po schodišti, trefují je podle pořadí atd, taky zábava na hodiny.
Syn byl naprosto uchvácen kalkulačkou. Dostal ji ke 4. narozeninám, to byl naprostý top dárek, hrál si s ní denně klidně i několik hodin až do 8 roků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10251
24.4.20 13:11

U nas se vse meni ve sliz a trpitky. Pisek, kvitky, polivka je taky vlastne jen sliz ve kterem neni dost aktivatoru…
Z krabic se delaji domecky, to je klasika.
Detska predstavivost a fantazie je krasna vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
24.4.20 13:22
@Platanka píše:

Nějaké další nápady?

jenže to jim nemůžeš koupit a „hrajte si“… to si musíš koupit pro sebe, oni ti to musí šlohnout.
Manžel třeba koupil plastove instalaterske trubky, že prima stavebnice a neujalo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
311
24.4.20 13:44

Vařečky. Nakreslí jim ksichtíky a obléká do odstřižků látek, pomocí provázků nebo mašlí. Na některé jsme i nalepily vlasy z nastříhaných provázků nebo vlny. A máme „panenky“.
Na vaření mě zbyly jen dvě vařečky s dírou a ta zkosená. Se nehodily… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elibro
24.4.20 14:12

Plácek holé hlíny před domem. Vyhloubili v něm mělkou díru, občas si jí napustí vodou a mají „jezero“. Jindy se tam jen tak plácají s auty, s bagrem… Vedle je velké pískoviště, ale takový úspěch nemá :D „Ségrou“ plácku je pak asi půlmetrová díra na zahradě, kterou jim vykopal táta. Taky super.

A ještě sázecí kolík. Ten je ceněná věc, z nářadí nejúžasnější.

A doma: deky a polštáře, rozkládací pohovka.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí

Tatra 815

• (5) + 20 recenzí

Usínáček Dino