Hráz měsíc po porodu - tvrdá jizva

Irena L.
27.3.14 12:38

Hráz-tvrdá jizva

Milé maminky potřebovala bych poradit. Jsem měsíc po porodu, hráz šitá, a to nepěkně, porodní asistentka se to na mě bohužel učila :,(. Výsledek je takový, že půlku jizvy (tu blíže konečníku) mám vyhřezlou - vypadá to jako bych tam měla nalepený kus žížaly, červený citlivý asi 1,5 cm dlouhý a půl cm široký kousek. No a druhá část vypadá hezky, ale je úplně tvrdá. Včera jsme se pokusili o první poporodní sex. Výsledek byl takový, že zatvrdlá část jizvy mého muže vůbec nepustila dovnitř :oops:. Bylo to bolestivé, mám pocit jako by mi zmenšili vchod do pochvy, ale vizuélně to tak nevypadá. Poraďte mi prosím nějaký typ jak to řešit, jak problém se žížalou, která je citlivá jak pes, vadí mi i kalhotky, a jak řešit tu zatvrdlost. Nějak to rozmasírovat? Zkoušela jsem jen krouživým pohybem vetřít Bepanthene naší holčičky. Kdyžtak mi prosím dejte typy jak provádět případnou masáž. Moc všem děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4316
27.3.14 12:48

Měsíc po porodu jsem byla v takovém stavu, že by mne ani nenapadlo mít sex. Od toho je šestinedělí, že se to vše dává do pořádku. U mě to dokonce trvalo déle, chce to čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.3.14 12:48

@Irena L. už jsi byla na kontrole po šestinedělí? předpokládám, že ne. svěř se doktorovi - nic navíc by nikde trčet nemělo. Jak toto řešit? teoreticky cokoliv vč plastiky. Ale bez porady s dr Ti nikdo neřekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
27.3.14 12:51

Měsíc po porodu zkoušet sex nebyl moc dobrý nápad, ještě k tomu, když jsi byla podle všeho dost šitá. Taky bych to řešila při kontrole po šestinedělí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5455
27.3.14 12:52

Existují sedací koupele (řepík, dubová kůra), ale pokud ještě odcházejí očistky, tak bych koupel rozhodně vynechala. Maximálně opláchla odvarem z těchto bylin. Určitě zajít na prohlídku po šestinedělí. A některé holky mají jizvu takhle tvrdší a citlivější i 5-6 měsíců - zkušenost z mého okolí. Já sama jsem po SC.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12689
27.3.14 13:01

Jizvu jsem měla po porodu tvrdou několik měsíců. Stejne tak vnitřní šití jsem cítila hodne dlouho a vždy se to zhorsovalo s menstruační. Mesic po porodu jsem byla rada, ze muzu zase normálně sedet :) Při sexu jsem to ze zacatku taky cítila a bylo potreba dat všemu čas. První sex byl az 9 tydnu po, kdy jsem za sebou měla i prvni poporodni menstruaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
272
27.3.14 13:02

Taky bych to odlozila na dyl po porodu ja prvni sex mela asi tri mesice po porodu a strasne to bolelo protel se nedostal ani na kousek, ale cvicili jsme to opatrne a po kousickach a hlavne jsme si koupili lubrikant, ale bez bolesti to slo az tak 8 mesicu po porodu.Holt musis asi vydrzet :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.3.14 13:06

@Irena L.
Já brečela při sexu ještě rok po porodu :,(, a to nepřeháním! Manžel byl úžasný, ale stejně to nešlo (velké šití: uvnitř tvrdé jizvění, venku také až ke konečníku). Sex byl peklo, mazala jsem INTIMISSem (intimním balzámem), cca po 3m se to začalo zlepšovat. Nyní jsem znovu těhotná a masíruji dále, aby jinzva povolila ještě víc, a snad budu moci rodit normálně. DR nic nenašel, jen to jizvení, které není tak elastické, a proto to bolí.

Hodně štěstí.

• Citovat
  • Upravit
Irena L.
27.3.14 13:06

Kontrola mě čeká až za dva týdny, ale říkala jsem si abych něco třeba nezaspala a radši to řešila za včasu, když je jizva relativně čerstvá. Šitá jsem byla až ke konečníku, nevím jestli je to hodně nebo normální, uvnitř bez šití. A ten pokus o sex byl opravdu jen pokus, žádné násilí, v podstatě to byl jen dotyk žaludu o vchod pochvy, víc nic :oops:. Očistky jsou už týden minimální.

• Citovat
  • Upravit
Irena L.
28.3.14 12:22

Tak to vypadá, že jsem měla smůlu a podobný problém nikdo nemá. Zajímalo by mě jak bude moje jizva po zmíněných problémech vypadat. Kdyby náhodou měl někdo stejný problém, napište prosím, jak o jizvu pečovat a jak Vám to s ní dopadlo. Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.3.14 12:32
@Irena L. píše:
Tak to vypadá, že jsem měla smůlu a podobný problém nikdo nemá. Zajímalo by mě jak bude moje jizva po zmíněných problémech vypadat. Kdyby náhodou měl někdo stejný problém, napište prosím, jak o jizvu pečovat a jak Vám to s ní dopadlo. Děkuji :)

Přece jsem Ti radila, jak o jizvu pečovat :think:.

• Citovat
  • Upravit
324
31.3.14 20:50
@Irena L. píše:
Tak to vypadá, že jsem měla smůlu a podobný problém nikdo nemá. Zajímalo by mě jak bude moje jizva po zmíněných problémech vypadat. Kdyby náhodou měl někdo stejný problém, napište prosím, jak o jizvu pečovat a jak Vám to s ní dopadlo. Děkuji :)

Nejsi jediná. Jsem dnes přesně měsíc po porodu. Taky mě nastřihli (směrem na levou půlku zadku) a sešili tak, že se sama sobě nelíbím. Pysk, co lemuje poševní vchod, mám přerušený a už se nespojil. A jizva o kousek dál se mi před pár dny jakoby rozjela, ač vypadala do těch 3 týdnů po porodu dobře. Pak se v ní ale objevila červená citlivá boulička, zřejmě živé maso, co vylezlo nesrostlým spojem? Asi… Gynekolog mě objednal až na čtvrtek, dost ale pochybuju o tom, že mi pomůže. :| O jizvu se starám důkladně. Po každém použiví WC ji osprchnu vodou, stále používám pro očistky porodnické vložky (takže bez fólie, aby jizva větrala), dělám oplachy vývarem z řepíku a taky rosalginu, jak radili v porodnici… A stejně se mi to tam tak rozjelo. Bůhví proč… Včera jsem poprvé jizvu na mazala gelem Contractubex, který má hojit ošklivé jizvy, zatím zlepšení vidět není. Asi to chce čas. Na sex si asi pořádně počkám… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Irena L.
2.4.14 10:21

Tak to opravdu máme to samé, také jsem měla jizvu celistvou a tři týdny po porodu to náhle vylezlo. Raději jsem zavolala na gyndu, doktor mi řekl, že tu tkáň pravděpodobně vydráždil vnitřní nevstřebaný steh. Ať to ošetřuji Dermochlorophylem sprej. Pět dní jsem vždy večer ránu nastříkala a teď po týdnu je jizva nebojim se říct „krásná“ oproti té hrůze. Ta část co vylezla se srazila sotva na půlku a už vůbec není jako živá tkáň, je jako okolí, sice tvrdá ale už vůbec ne citlivá, takže paráda. Tu druhou zatvrdlou část jizvy jsem vždy ráno masírovala Bepantenem na zadeček dcery a taky se to výrazně zlepšilo. Takže Dermochlorophyl opravdu všem moc doporučuji! Zdravím a děkuji za reakce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100