Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je normalni nalez, taky ho nemam uplne hladky. Ptala jsem se na to i gynekologa, a rikal, ze to je v poradku. Ale stejne bych na to radeji pri pristi navsteve upozornila… ![]()
Ahojky, určitě na to upozorni lékaře… může to být opravdu v pořádku, ale mohly by to být i nějaké výrůstky… švagrová měla právě ty výrůstky… nebylo to nic vážného, ale zistila to až v těhotenství a nemohla kvůli tomu rodit přirozeně, ale císařem… po císaři ji to odstranili…
jednou jsem si taky něco nahmatala
hned jsem šla ke gyn. prohlédla mě i tím „kukátkem“ a prý v pořádku.
Prý jsou běžné hrbolky a tak.
holky jak si ho nahmatate? ja to zkousela a proste se tam nedostanu az dozadu :/ furt tady ctu, ze cipek ne nahore nebo dole, otevreny, zavreny atd, ale jak na nej dosahnout?
taky jsem si nahmatala hrbolky a objednala se na gyndu a byl to běžný nález. no a jak nahmatat čípek - já ho mám dost nízko asi, protože nemám nejmenší problém ho nahmátnout - zkus nastudovat obrázky a podle toho..ale je možné, že ho máš hůř dosažitelný
Ahojky holky,
taky jsem si na čípku - úplně jakoby u té dírky
nahmatala hrbolek - takové prostě tvrdší místo…myslíte, že mám jít hned k Dr.? nebo že stačí když jdu někdy v září na kontrolu? cytologii jsem vždy měla O. K. a jsem očkovaná proti rak. děl. čípku…Mám docela strach ![]()
@Anonymní píše:
Ahojky holky,taky jsem si na čípku - úplně jakoby u té dírky![]()
nahmatala hrbolek - takové prostě tvrdší místo…myslíte, že mám jít hned k Dr.? nebo že stačí když jdu někdy v září na kontrolu? cytologii jsem vždy měla O. K. a jsem očkovaná proti rak. děl. čípku…Mám docela strach
Asi bych šla hned. Pro jistotu. Já si tam teda nechytám, tak nevím, jestli bych něco poznala. Ale doktor se v tom samozřejmě vyzná.
Ahoj, taky mám na čípku hrbolek, dle kontroly v pořádku, prý je to normální. A cytologie taktéž v pořádku.
A ještě…měla jsem ho i před těhotenstvím a rodila jsem normálně.
@Marika2 Děkuju a je to prostě takové tvrdší místo? jakoby? a není to problém v těhu nebo tak? ![]()
Já mám takhle na čípku několik tukových hrbolků…dr mi vysvětlil že to jsou ucpané tukové žlázky…takže prakticky jako beďar
a vživotě by mě nenapadlo že tukové žlázy můžou být i na čípku
ale taky jsem šla raději hned k dr. protože sme se zrovna začali snažit o druhé mimino a docela mě to vylekalo
@Anonymní píše:
@Marika2 Děkuju a je to prostě takové tvrdší místo? jakoby? a není to problém v těhu nebo tak?
Ano, je to tak 1cm tvrdší výrustek. Je to pořád stejné, i v těhotenství. Nikdo se tím prostě nezabýval při žádné kontrole. U svého dr. se vždycky zeptám, jestli je to o. k. a on že je to běžné a neškodné. Byla jsem u něho před týdnem a stěry v pořádku.
Zkoušela jsem nahmatat čípek a zjistila jsem, že není hladký, ale mám na něm maličké hrbolky…Nevíte, co to může být?