Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Promin, ale kelimky s instantnima nudlema, no fuj, to jefakt hnus a jeste o nicem. Nic ti to neda a jeste v tom jsou chemikalie uvolnujici se z toho plastu.
Moje dieta je same dobre jidlo, takze zadne must have nemam.
Ale obcas hresim tak, ze si udelam dobry bramborak upeceny na sadle. Kdyz si ho dam, tak si pak dam dalsi jidlo treba jen bilkovinu a zeleninu a nebo proste odlehcim dalsi den.
A nebo kvalitni zmrzlinu s kopcem hodne tucny kvalitni slehacky.
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem si konecne u dietologa vyzvedla jidelnicek, nepotrebuju dolu nejakou extra vahu 10-15kg, kvuli pocitu. Mam tam jednou tydne, ze si muzu dat nejakou „prasarnu“ hrozne miluju takove ty kelimky s instantnimi testovinami nebo vlasak, camping salat, ruske vejce, chlebicek. Pritel hodne cvici a rika, ze to je blbost at si dam radeji treba burgera v mekaci, ze tam aspon je nejaka zelenina, maso, kdyz uz..myslite ze ty kelimky jsou az takove zlo? Jeden, jednou tydne. Ty majonezove salaty mi jsou jasne ze to je to co kde zbylo, bez tech si to umim predstavit. A co je vase takove jidlo must have?prosim ano nym
Radši nudlovku než hnusn sladkou housku z Mekáče. Saláty nejsou co kde zbylo. Dělají se čerstvé. To je na hygienu, dělat to z oschlých zbytků…
Kelimky jsou jasnej odpad, ale podle me to prezijes ty i dieta, pokud to opravdu budes zarazovat obcas. Ja se taky snazim jist hezky, ale nehroutim se z toho, a urcite ani moje celkova kondice, kdyz sem tam prihodim dortik, sklenku alkoholu nebo klobasu.
Postupem casu uvidis, jestli te porad laka vlasak, nebo se fakt spokojis s nejakou rozumnejsi alternativou, jako je treba ten hamburgr (pokud teda nemluvime o tech pulkilovych s litrem dressingu, hranolkami, velkym napojem a zmrzlinou - ale ani toho bych se nebala, pokud by to bylo opravdu vyjimecne). Myslim, ze je dulezite mit moznost dat si obcas opravdu cokoli.
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem si konecne u dietologa vyzvedla jidelnicek, nepotrebuju dolu nejakou extra vahu 10-15kg, kvuli pocitu. Mam tam jednou tydne, ze si muzu dat nejakou „prasarnu“ hrozne miluju takove ty kelimky s instantnimi testovinami nebo vlasak, camping salat, ruske vejce, chlebicek. Pritel hodne cvici a rika, ze to je blbost at si dam radeji treba burgera v mekaci, ze tam aspon je nejaka zelenina, maso, kdyz uz..myslite ze ty kelimky jsou az takove zlo? Jeden, jednou tydne. Ty majonezove salaty mi jsou jasne ze to je to co kde zbylo, bez tech si to umim predstavit. A co je vase takove jidlo must have?prosim ano nym
dej si na co máš chuť
je to o pocitu že si jednou za čas dopřeješ to co chceš a pak to tolik neláká k prasení alespoň u mě to tak funguje
Mekac bych si nedavala, smazene maso, bila nafoukla bulka o obsahu zeleniny se snad bavit nemusime
to radsi tu nudlovku, sice to neni nic super, ale mas tam testovinu, koření a sragor asi stejne jak v tom mekaci. Chlebicek si klidne dej, u toho můžeš vymyslet i nejakou zdravejsi verzi.
@Kriss Tina píše:
Mekac bych si nedavala, smazene maso, bila nafoukla bulka o obsahu zeleniny se snad bavit nemusimeto radsi tu nudlovku, sice to neni nic super, ale mas tam testovinu, koření a sragor asi stejne jak v tom mekaci. Chlebicek si klidne dej, u toho můžeš vymyslet i nejakou zdravejsi verzi.
To je nesmysl. Testoviny v kelimku neobsahujou jedinou zivinu, zatimco hamburgr je ciste hovezi, ktere neni ani tucne. Rozhodne se nesmazi, ale griluje na platu. Houska je vyzivove srovnatelna s tema testovinama, ochucovadla budou mozna nastejno. Leda bys mluvila o kaloriich, to by jich ten hamburgr mel vic, ale kalorie bych rozhodne u jidla neresila v prvni rade.
Ale priznavam, ze testoviny v kelimku jsem snad nikdy nemela v ruce, tak abych jim nekrivdila… jen tahle jidla jsou obvykle plna rychlych cukru, soli a spatneho tuku.
@Sedmnactnulajedna tak zrovna hamburger z mekace bych nepovažovala za čistě hovězí
o zivinach sem taky nic nepsala, jasne ze nudle s ochucovadlem maj vyzivovou hodnotu nula. Ja spis myslela, ze kdybych se mela rozhodnout, tak si dam radsi tu polivku, kdyz uz nejakou prasarnu pro radost k diete, tak tohle bude aspon min kaloricky no.
@Kriss Tina
Tak to tady vsechny vespolek radime, at si da, co ji udela nejvetsi radost.
Ja jen nechapu, co je za problem s obycejnym hamburgrem. Je to proste houska a kus karbanatku, kecupu, horcice, okurky a cibule. Sacharidy + bilkoviny, stejne jako cela tradicni ceska kuchyne: knedlik, maso, omacka.
S tim hovezim - ja jim teda ve vyrobne nestojim, ale deklarujou 100 % hovezi, vypada to jako hovezi a chutna to jako hovezi, tak treba je to prece jen hovezi ![]()
@Sedmnactnulajedna me to teda chutna jak podrazka, hovězí si teda predstavuju trochu jinak, spis je tam semlety kde co z ty kravy no. Ale tezko rict, mozna se zlepsili, ja od nich nic nemela nekolik let
jako problém nemam, at si kazdej ji co chce, jenom mi proste trochu nudli prislo „dietnejsi“ no.
A co to takhle brát jako změnu životního stylu a ne jako dietu? Po dietě budeš jíst co? Když můžeš jeden den prasit, tak se tu neptej, co je lepší si dát, ale dej si to, na co máš ty opravdu chuť. Jestli nemáš chuť na hambáče, tak to asi nesplní svůj účel. Chuťové pohárky u tebe oblaží čínské nudle, tak do toho. Hlavně bacha, ať těch nudlí není metrák. Rozdíl mezi hambáčem a nudelama nevidím, pro mě je to stejný kekel. Teda pokud ten hambáč není domácí.
Kdyz ma pritel chut na hamburger, at si ho da, kdyz ty mas chut na instantni jidlo, tak si ho dej taky. Ale jist burger, kdyz mam chut na nudle ze sacku, nebude moc fungovat. To si das nakonec oboji.
Jinak podle me burger v dobre burgrarne neni zadne velke praseni, to by bylo kdyby byl pulkilovy s hromadou slaniny a hranolku. A treba to jeste zajedl kyblem zmrzliny. Kdyz si da clovek jen ten burger, tam tam ma trochu housku, maso a trochu omacky/majonezy a syru/slaniny. Zadna katastrofa, ze ktere bych mela depku. To same ty nudle. Se koukni na jejich nutricni udaje. Kdyz si das jedny, je to v pohode. A i kdyby sis jednou tydne dala dva rohliky s vlasakem, co se stane? Nic
Ze ani jedno (nudle, vlasak, rohlik) neni slozenim nic moc, je vec druha. Ale neco nezdraveho si obcas da skoro kazdy. Nejsme roboti.
Ahoj, dnes jsem si konecne u dietologa vyzvedla jidelnicek, nepotrebuju dolu nejakou extra vahu 10-15kg, kvuli pocitu. Mam tam jednou tydne, ze si muzu dat nejakou „prasarnu“ hrozne miluju takove ty kelimky s instantnimi testovinami nebo vlasak, camping salat, ruske vejce, chlebicek. Pritel hodne cvici a rika, ze to je blbost at si dam radeji treba burgera v mekaci, ze tam aspon je nejaka zelenina, maso, kdyz uz..myslite ze ty kelimky jsou az takove zlo? Jeden, jednou tydne. Ty majonezove salaty mi jsou jasne ze to je to co kde zbylo, bez tech si to umim predstavit. A co je vase takove jidlo must have?
prosim ano nym