Hrozí předávkování?

186
15.11.16 22:28

Hrozi predavkovani? ??

Mamci potřebují radu…je me úplné špatně, že jsem malému ublížila…malý (15m ) cca do roka plne kojeny, tak na doporuceni dr. dávám 2 kapky vigantolu. Řekla mi ze mam a davát dal i po roce…tak stále dávám 2 kapky ale už mu nějak přestalo MM stačit tak dvakrát denne na poledni spinkani a na noc) mu dávám UM…a ted jsem se dočetla ze deti na UM nemají už vigantol uzivat ze hrozí predavkovani…Prosím poraďte? Je to mozne? Co mám ted dělat :,( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19567
15.11.16 22:31
@Helis15 píše:
Mamci potřebují radu…je me úplné špatně, že jsem malému ublížila…malý (15m ) cca do roka plne kojeny, tak na doporuceni dr. dávám 2 kapky vigantolu. Řekla mi ze mam a davát dal i po roce…tak stále dávám 2 kapky ale už mu nějak přestalo MM stačit tak dvakrát denne na poledni spinkani a na noc) mu dávám UM…a ted jsem se dočetla ze deti na UM nemají už vigantol uzivat ze hrozí predavkovani…Prosím poraďte? Je to mozne? Co mám ted dělat :,( :,(

a seš si tím jístá? dcera byla na Um od narození a kapali sme vigantol určitě do roka a půl..nikdy jsem nic o předávkování neslyšela a mudra veděla že jsme na um a furt se ptala jestli dáváme vigantol..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
15.11.16 22:33

@tereza12345 a kolik jste kapalí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19567
15.11.16 22:36
@Helis15 píše:
@tereza12345 a kolik jste kapalí?

od půl roku dvě kapky.. já bych řekla, že je to fakt v pohodě.. kapej dál a na kontrole u doktorky se na to zeptej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
15.11.16 22:39

@tereza12345 Ježíš no tos me uklidnila ;-) pro jistotu zítra dr zavolám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
15.11.16 22:40

Vigantolem se zdravý jedinec nepředávkuje dvěmi kapkami za den, protože, aby byl vitamin funkční, tak musí dojít k jeho dvojí přeměně na účinnou látku, jednou v játrech a jednou v ledvinách. Kdyby někdo každý den vypil celou lahvičku, tak to je jiná. A pokud se opravdu bojíš, tak dávej přes jen jednu kapku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
15.11.16 22:43

@zoy a jak poznám ze nedošlo ke dvojí přeměně? Jedna se mi o to, že mu dávám dvě kapky vigantolu a jeste má D v UM…jestli už to není moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
15.11.16 22:45

V UM je vitamin D + uz jste meli davno prikrmy a nyni jidlo kde je nejaka ta ryba, zelenina ktera ho obsahuje taky. Neguglila jsem co zpusobi predavkovani, pochybuju ze neco vaznyho… podle me ho uz jen nepotrebuje. Jinak u nas dr taky vi ze jsme na UM a ze jsme davali vigantol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
15.11.16 22:47

@AndelaCerna no ja právě googlila a co způsobuje predavkovani vit d…a proto je me úplné špatně :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
15.11.16 22:48

Nedělej vůbec nic. hlavně nepanikař. v jedný skupině kde jsme, doporučovali ejdný mamince asi 11 kapek denně, že malej hrozně rychle roste. to mi přišlo šílený, ale kluk je v pohodě. a taky byl na UM
jinak já osobně bych dávala jen kapku, ale rozhodně ho dvěma nepředávkuješ, neublížíš mu tím, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
16.11.16 00:09

Já teda dávala vigantol (1 kapku denně prckovi, kt. byl plně na UM už od šestinedělí. Dr věděla, že je na UM, na každé poradně připomněla, ať nezapomínám dávat Vigantol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.11.16 05:44

Vigantol dostávají i mé větší děti školního věku.
Jednu dobu cca 2 roky v kuse, dostávalo jedno dítě 10kapek denně dle ordinace dětského lékaře, pak jsme změnili lékaře a ten se té dávky zděsil. Nicméně dle laboratoře předávkované nebylo. V dnešní době jen málokterý člověk má v sobě dost vitamínu D.
A všeobečně přes zimu se nejen dětem vitamín D doporučuje.

Tohle o čem píšeš není žádné předávkování.

• Citovat
  • Upravit
3355
16.11.16 10:04

@Helis15 Dcera je na U M od 4 měsíců a kapeme 2 kapky denně. Nepletla jsi to? Nemusí se dávat Kanavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
16.11.16 10:06

@Helis15 A proč dáváš UM??? Proč nedáváš příkrmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
16.11.16 14:21

@Helis15 To nepoznáš ty, ale tělo, když aktivní formy má dost, tak neaktivní uloží v tukové tkáni a použije příště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí