Zlozvyk 2 leté dcery

12.11.16 10:07

Zlozvyk 2 leté dcery

Ahojky maminky..už od miminka má moje dcera místo šmudlika látkovou plenku. Jenže vždy ji měla jen na spaní a ted ji chce pořád..Když brečí nebo je rozčilená tak se s ní uklidnuje. Přítelovy se to nelíbí takže už jí tu plínku bere..jenže já se bojím aby z toho pak neměla nějaké psychické problémy. Řešil tohle také někdo??Nebo něco podobného??Nemáme raději zajít za psycholožkou?? Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35774
12.11.16 10:10

Buď ráda za plinu, my máme medvěda a deku. Chodí s nima i do školky. Někdo má dudlík, to mi přijde horší. Myslím, že na to mají nárok mít svého mazlíčka, ať je to plena nebo hračka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
12.11.16 10:11

Nechápu, proč mu to, proboha, vadí??? To je snad spokojenější, když jí to vezme a pláče?? 8o Nechápu. Rozhodně bych nedovolila, aby jí to bral. Každé druhé dítě má nějakého muchláka…Proč psycholog, proboha??? Je to zcela normální! Normální není chování partnera!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15208
12.11.16 10:15

@pavlinacurdova Nebrala bych jí to, nepřipadá mi plena jako škodlivý zlozvyk, ve dvou letech má nárok. Co přítel nemá žádné své zlozvyky, rituály, možná bymohl začít s odnaučováním u sebe :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2726
12.11.16 10:15

Taky mame decku (dokonce jsem ted objednavala stejny typ aby byla i u babicek). Beru to tak ze to dava synkovi klid a jistotu. Vekove je stejne stary jako vase holcicka a brat mu to jeste nechci, myslim ze by mu to ted udelalo vice skody - v tomto mi tedy pritel prijde zbytecne tvrdy :nevim: nerikam kdyby si to tahala do skoly :lol:, ale jsou ji jen 2 boze… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
12.11.16 10:17

Přítelův syn má látkovou plenu na noc, bez ni neusne a je mu pět. Ve dvou letech je to normální. Seber příteli co má rád, třeba když se naštve a dá si pivo na uklidnění nebo cigaretu (je to příklad),tak mu to seber a pochopí, co to pro dceru znamená ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1776
12.11.16 10:18

Nechapu co se mu na tom nelibi a proc ji tu plinku bere :nevim:? Je malá a nevidim na tom nic spatného, a proč ji chceš tahat k psycholožce? vždyť to neni zlozvyk :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
12.11.16 10:21
@pavlinacurdova píše:
Ahojky maminky..už od miminka má moje dcera místo šmudlika látkovou plenku. Jenže vždy ji měla jen na spaní a ted ji chce pořád..Když brečí nebo je rozčilená tak se s ní uklidnuje. Přítelovy se to nelíbí takže už jí tu plínku bere..jenže já se bojím aby z toho pak neměla nějaké psychické problémy. Řešil tohle také někdo??Nebo něco podobného??Nemáme raději zajít za psycholožkou?? Děkuji za odpovědi

starší dcerka má medvídka, mladší peřinku muchláčka… jezdí s nimi i na dovolené a všude, nepřijde mi na tom nic divného…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35774
12.11.16 10:22

Spíš by asi měla problémy, kdyby jste ji tu její plenku sebrali. Vždyť to nic není, nucemu to nevadí a je to ještě malé dítě. Naši bude 3,5 a nijak to neřešíme, jen je občas těžký na to pořád myslet, jelikož medvěd jezdí všude s náma. Mají prostě svoje oblíbené věci, proč jim je brát. Na to mají dost času v dospělosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
12.11.16 10:22

Náš malej má taky ve 2,5 letech látkovou plenu na usínání, na uklidnění. I když se třeba v noci vzbudí s pláčem, chytne si plínu, kterou má vedle sebe, požužlá ji a usne. Zas lepší plína, než dudlík ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
12.11.16 10:23

My jsme měli bavlněnou plínku, co nosil mladší až do školky. Uklidňoval se s ní, spal s ní, chodil s ní k doktorům. Potom jsme přešli na plyšového pejska, které ho má jenom na spaní a uklidnění dodnes. On je celkově takový nervák a hysterka, takže to neřešíme a necháváme to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
12.11.16 10:25

@pavlinacurdova
Já v tom nevidím žádný zlozvyk. 2leté děcko má ještě na tohle nárok. Můj syn (7let) a vnuk (4roky) mají, byť jen na noc, svoje kamarády v posteli.

Zato přítel je divný.
Vysvětli mu to, a to docela rázně. Když nepřestane, tak se můžete i rozloučit. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
12.11.16 10:25
@LLenule111 píše:
Náš malej má taky ve 2,5 letech látkovou plenu na usínání, na uklidnění. I když se třeba v noci vzbudí s pláčem, chytne si plínu, kterou má vedle sebe, požužlá ji a usne. Zas lepší plína, než dudlík ne?

no mladšímu to žužlání plíny začalo mít vliv na přední zuby( vychýlení dopředu), tak jsme žužlání odbourali a nechali ho jenom žmoulat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
12.11.16 10:29

Mi mati rikala, ze mam naucit malou spat s plysakem, ze to ji pak pomuze usinat samotne, doma nebo ve skolce, protoze u malych deti ta znama vec trochu dotvari pocit bezpeci… pokud ma uz od mala usinacka plinku, nevidim duvod ji to brat, proc to prosimte vadi priteli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
927
12.11.16 10:40

Pokud myslíš návštěvu psychologa pro přítele, pak určitě. Pro dceru? Ne, proč, proboha. Je naprosto normální a přirozené, že má něco (plyšáka, plinku, usinacek…), co ji dodává pocit bezpečí, pohody a uklidňuje ji to. Synovi je pět, od narození má plyšového psa, který se už rozpadá, koupila jsem mu dva stejné nové, ale ty nechce a s tim starým spí a povídá si a pusinkuje ho. Normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí