Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky maminky..už od miminka má moje dcera místo šmudlika látkovou plenku. Jenže vždy ji měla jen na spaní a ted ji chce pořád..Když brečí nebo je rozčilená tak se s ní uklidnuje. Přítelovy se to nelíbí takže už jí tu plínku bere..jenže já se bojím aby z toho pak neměla nějaké psychické problémy. Řešil tohle také někdo??Nebo něco podobného??Nemáme raději zajít za psycholožkou?? Děkuji za odpovědi
Buď ráda za plinu, my máme medvěda a deku. Chodí s nima i do školky. Někdo má dudlík, to mi přijde horší. Myslím, že na to mají nárok mít svého mazlíčka, ať je to plena nebo hračka.
Nechápu, proč mu to, proboha, vadí??? To je snad spokojenější, když jí to vezme a pláče??
Nechápu. Rozhodně bych nedovolila, aby jí to bral. Každé druhé dítě má nějakého muchláka…Proč psycholog, proboha??? Je to zcela normální! Normální není chování partnera!!!
@pavlinacurdova Nebrala bych jí to, nepřipadá mi plena jako škodlivý zlozvyk, ve dvou letech má nárok. Co přítel nemá žádné své zlozvyky, rituály, možná bymohl začít s odnaučováním u sebe ![]()
Taky mame decku (dokonce jsem ted objednavala stejny typ aby byla i u babicek). Beru to tak ze to dava synkovi klid a jistotu. Vekove je stejne stary jako vase holcicka a brat mu to jeste nechci, myslim ze by mu to ted udelalo vice skody - v tomto mi tedy pritel prijde zbytecne tvrdy
nerikam kdyby si to tahala do skoly
, ale jsou ji jen 2 boze… ![]()
Přítelův syn má látkovou plenu na noc, bez ni neusne a je mu pět. Ve dvou letech je to normální. Seber příteli co má rád, třeba když se naštve a dá si pivo na uklidnění nebo cigaretu (je to příklad),tak mu to seber a pochopí, co to pro dceru znamená ![]()
Nechapu co se mu na tom nelibi a proc ji tu plinku bere
? Je malá a nevidim na tom nic spatného, a proč ji chceš tahat k psycholožce? vždyť to neni zlozvyk ![]()
@pavlinacurdova píše:
Ahojky maminky..už od miminka má moje dcera místo šmudlika látkovou plenku. Jenže vždy ji měla jen na spaní a ted ji chce pořád..Když brečí nebo je rozčilená tak se s ní uklidnuje. Přítelovy se to nelíbí takže už jí tu plínku bere..jenže já se bojím aby z toho pak neměla nějaké psychické problémy. Řešil tohle také někdo??Nebo něco podobného??Nemáme raději zajít za psycholožkou?? Děkuji za odpovědi
starší dcerka má medvídka, mladší peřinku muchláčka… jezdí s nimi i na dovolené a všude, nepřijde mi na tom nic divného…
Spíš by asi měla problémy, kdyby jste ji tu její plenku sebrali. Vždyť to nic není, nucemu to nevadí a je to ještě malé dítě. Naši bude 3,5 a nijak to neřešíme, jen je občas těžký na to pořád myslet, jelikož medvěd jezdí všude s náma. Mají prostě svoje oblíbené věci, proč jim je brát. Na to mají dost času v dospělosti..
Náš malej má taky ve 2,5 letech látkovou plenu na usínání, na uklidnění. I když se třeba v noci vzbudí s pláčem, chytne si plínu, kterou má vedle sebe, požužlá ji a usne. Zas lepší plína, než dudlík ne?
My jsme měli bavlněnou plínku, co nosil mladší až do školky. Uklidňoval se s ní, spal s ní, chodil s ní k doktorům. Potom jsme přešli na plyšového pejska, které ho má jenom na spaní a uklidnění dodnes. On je celkově takový nervák a hysterka, takže to neřešíme a necháváme to tak.
@pavlinacurdova
Já v tom nevidím žádný zlozvyk. 2leté děcko má ještě na tohle nárok. Můj syn (7let) a vnuk (4roky) mají, byť jen na noc, svoje kamarády v posteli.
Zato přítel je divný.
Vysvětli mu to, a to docela rázně. Když nepřestane, tak se můžete i rozloučit. ![]()
@LLenule111 píše:
Náš malej má taky ve 2,5 letech látkovou plenu na usínání, na uklidnění. I když se třeba v noci vzbudí s pláčem, chytne si plínu, kterou má vedle sebe, požužlá ji a usne. Zas lepší plína, než dudlík ne?
no mladšímu to žužlání plíny začalo mít vliv na přední zuby( vychýlení dopředu), tak jsme žužlání odbourali a nechali ho jenom žmoulat…
Mi mati rikala, ze mam naucit malou spat s plysakem, ze to ji pak pomuze usinat samotne, doma nebo ve skolce, protoze u malych deti ta znama vec trochu dotvari pocit bezpeci… pokud ma uz od mala usinacka plinku, nevidim duvod ji to brat, proc to prosimte vadi priteli?
Pokud myslíš návštěvu psychologa pro přítele, pak určitě. Pro dceru? Ne, proč, proboha. Je naprosto normální a přirozené, že má něco (plyšáka, plinku, usinacek…), co ji dodává pocit bezpečí, pohody a uklidňuje ji to. Synovi je pět, od narození má plyšového psa, který se už rozpadá, koupila jsem mu dva stejné nové, ale ty nechce a s tim starým spí a povídá si a pusinkuje ho. Normální.