Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
bohužel se stalo a v 18 mám dítě. Teď toho už nelituji, je to pro mě můj život. Bohužel to nezvládám, jsem sama.. A budu muset v pondělí do práce. Našla jsem si paní na hlídaní. Budu pracovat skoro každý den od 9 do 9:30 na pokladně. Budu mít 25 tisíc. A nejvíc se bojím moji malé.. Je ji 10 měsíců a já ji musím dát bohužel k hlidání, strašně mě to mrzí a nebude to pro mě lehké.. ale lehké to už vůbec nebude pro malou. Myslíte že to nějak zvládne? Zvykne si vůbec na tu paní? Jsem z toho na prášky a nevím co mám dělat.
Malá to zvládne, děti se umí přizpůsobit. Na tvém místě bych si však na 1000% ověřila že ten plat skutečně dostaneš!!
Víš že v některých obchodech musí prodavačku ihned zaplatit z platu vše co tam lidi ukradnou? Aby jsi s placením hlídání nebyla spíš v mínusu, aby tě někdo nevyužil a nezneužil!
Ověř si ta raději v okolí! Ale samo přeju aby to tak nebylo a vše probíhalo OK. Hodně síly ![]()
@lukasss123 ona tu paní uvidí poprvé a hned s ní zůstane? Asi bych udělala nějakou zvykací dobu. Být s ní a s paní dohromady. Ale to už asi nepořešíš.
@lukasss123 píše:
Dobrý den,bohužel se stalo a v 18 mám dítě. Teď toho už nelituji, je to pro mě můj život. Bohužel to nezvládám, jsem sama.. A budu muset v pondělí do práce. Našla jsem si paní na hlídaní. Budu pracovat skoro každý den od 9 do 9:30 na pokladně. Budu mít 25 tisíc. A nejvíc se bojím moji malé.. Je ji 10 měsíců a já ji musím dát bohužel k hlidání, strašně mě to mrzí a nebude to pro mě lehké.. ale lehké to už vůbec nebude pro malou. Myslíte že to nějak zvládne? Zvykne si vůbec na tu paní? Jsem z toho na prášky a nevím co mám dělat.
Pokud to nejde jinak, tak nemas o cem premyslet. Jinak je to totalni silenost.
Takže to dítě tě vlastně přes den vůbec neuvidíš. Znají se spolu, už bylo někdy, delší dobu hlídané? To se ti vyplatí mít chůvu vlastně na celý pracovní úvazek? Nemáš náhodou 25t hrubého?
Myslis od 9 od rána do 21:30 večer skoro každý den? To je šílenství, to ani za milion.Dyt malou vůbec neuvidis!!Asi to nemáš jednoduchý, ale zkusila bych najít jinou možnost.
@Mirabe1ka píše:
@pikola Mzda se vždy uvádí v hrubém.
No já to vím, ale jestli to ví ona..
@lukasss123 Malá si zvykne, jen si budeš muset také najít čas se jí třeba o víkendu věnovat. Syn šel k paní na hlídání v 15 měsících, v podstatě do soukromých jesliček.
Také se můžeš poohlédnout, zda někde v okolí nemáš jesličky či školku, která přijímá děti od 18 měsíců.
Držím palce ať ti vše vyjde. ![]()
Neznám zadnou pokladní, ktera by přinesla domu 25 000
Tolik si clovek kolikrát nevydělá ani ve statni správě. Upřímně, je mi Te a tvého ditete lito. Využila jsi vsechny možnosti, alimenty, prispevek na bydleni, přídavky, příp. hm. nouzi? Ve finale bys na tom byla lip, protože pani na hlídání taky neco stoji.Ve dvou nebo trech letech muze mala do školky a ty do prace.
Omlouvam se, ale ten plat mi prijde jako science fiction, neznam jedinou samozivitelku, ktere by se vyplatilo nechat tak male dite a jit cvakat za kasu.Jen o malo vyssi plat ma známý, manažer v Lidlu.Na takove misto ale nenastupujes.
Anonym z důvodu zmínky o soc. dávkách, nemíním se s nikým hádat. A nevidim nic spatneho na tom poradit mlade mamince miminka, na co by eventuálně mela narok. A taky k vuli platu známého. Ponechat nebo smazat.
Prosím tě, tohle je šílenost, jak to nezvládáš sama? Máš nějaké dluhy nebo tak? Přeci tu máme systém sociální podpory, ze kterého bys měl skromně vyžít. Jak to myslíš každý den jako 13,5 hodiny v práci? To je snad nelegální
Beru jen 3 tisíce momentálně, brala jsem normálně 7 tisíc, ale teď už je malá větší, tak to kleslo. Nepracovala jsem předtím a proto nemám nárok na zvýšení a brát to třeba jen 2 roky. Otce taky nemám, tak co mám dělat? Budu dělat u Vietnamců.. Mají velký obchod a platit mi budou normálně 25 tisíc. Měla jsem tam kámošku, vše bylo v pořádku.
Nevím jak to tam mají oni, jestli odvadí pak nějaké daně za mě.. ale prostě budu tam dělat každý den.
Tak mohli byste mi poradit, na co mám ještě nárok? Když nepracuji, nepracovala jsem..