Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lukasss123 píše:
No prostě jsem byla v cizině, tam jsem otěhotněla a on utekl. Bydlím v Praze u mamky.. Bydlíme sami v 2+1, platíme 11 tisíc. Mamka má 13, dohromady pak máme nějak 5 tisíc.. z toho mamka platí něco (takže 3 tisíce máme)..Není možné z toho vyžít. Proto je nějaká možnost na příspěvky?
hele, určitě, budete mít nárok na příspěvek na bydlení, byt je vlastní nebo ho máte od někoho pronajatý? Ten příspěvek, když to hodím do kalkulačky velmi orientačně, prostě váš příjem 17000 dohromady a 11000 náklady na bydlení mi vychází měsíčně kolem 5000. Takže jen ten příspěvek na bydlení by vám dost pomohl a není k tomu potřeba otec v RL
@pikola píše:
No hlavne pokud dáš dítě na hlídání a pujdes na celý úvazek před druhým rokem, tak přijde o rodičák, ne?
když dítě nebude v jeslích, tak nepřijde o rodičák
jinak zakladatlko, jsi dobrá, jak se k tomu hodláš postavit, ale zvaž, jeslti ti to stojí za to, nevidět svoje dítě vyrůstat. když bydlíš s mamkou, nestačily by nějaký brigády?? třeba v noci, když by mohla hlídat maminka. párkrát týdně. třeba mekáč někde v centru, co má nonstop, nebo třeba velký tesca do mají 24h denně.
Zkusím udělat takovou možnost, že bych to udělala tak, jak píšete. Prostě bych šla na úřad a zkusila zařidit ty příspěvky na bydlení a sem tam si prostě zašla jen na brigádu a tak bych to zvládla. Paní budu dávat 11 tisíc, což je masakr docela. A to budu muset pracovat furt, jen neděle volno.
@Anonymní píše:
Neznám zadnou pokladní, ktera by přinesla domu 25 000Tolik si clovek kolikrát nevydělá ani ve statni správě. Upřímně, je mi Te a tvého ditete lito. Využila jsi vsechny možnosti, alimenty, prispevek na bydleni, přídavky, příp. hm. nouzi? Ve finale bys na tom byla lip, protože pani na hlídání taky neco stoji.Ve dvou nebo trech letech muze mala do školky a ty do prace.
Omlouvam se, ale ten plat mi prijde jako science fiction, neznam jedinou samozivitelku, ktere by se vyplatilo nechat tak male dite a jit cvakat za kasu.Jen o malo vyssi plat ma známý, manažer v Lidlu.Na takove misto ale nenastupujes.
Anonym z důvodu zmínky o soc. dávkách, nemíním se s nikým hádat. A nevidim nic spatneho na tom poradit mlade mamince miminka, na co by eventuálně mela narok. A taky k vuli platu známého. Ponechat nebo smazat.
U nás třeba nástupák pokladní v Lidlu je přes 20000,– Záleží na oblasti, kde ten Lidl je, mají tabulky podle krajů. Vedoucí úseku pak má přes 25000,– a manažer fakt mnohem víc. A pokud bude dělat pokladní v nějakém obchodě s luxusní módou, nebo tak něco, tak je to reálný.
@lukasss123 píše:
Zkusím udělat takovou možnost, že bych to udělala tak, jak píšete. Prostě bych šla na úřad a zkusila zařidit ty příspěvky na bydlení a sem tam si prostě zašla jen na brigádu a tak bych to zvládla. Paní budu dávat 11 tisíc, což je masakr docela. A to budu muset pracovat furt, jen neděle volno.
prosím tě, jak je to s tím bydlením? To máte v pronájmu?
Ano, ano.. To by tím pádem šlo, pokud je byt v pronájmu ne?
@lukasss123 píše:
Ano, ano.. To by tím pádem šlo, pokud je byt v pronájmu ne?
pokud máte nájemní smlouvu, a byt je vlastníka, ne družstevní, tak ano.
@lukasss123 píše:
Beru jen 3 tisíce momentálně, brala jsem normálně 7 tisíc, ale teď už je malá větší, tak to kleslo. Nepracovala jsem předtím a proto nemám nárok na zvýšení a brát to třeba jen 2 roky. Otce taky nemám, tak co mám dělat? Budu dělat u Vietnamců.. Mají velký obchod a platit mi budou normálně 25 tisíc. Měla jsem tam kámošku, vše bylo v pořádku.
A ptala jsi se na sociálce na jaké dávky bys případně měla nárok? Určitě se tam na někoho obrať a zeptej se. Možná by ti to pomohlo. Ta pracovní doba je šílená, za to hlídání celý den dáš velkou sumu a o malou prakticky přijdeš. A navíc pochybuji, že ti budou platit zdravotní i sociální, takže si ještě odečti platbu aspoň zdravotního.
Pokud bys měla nárok na nějaké dávky, mohla by jsi se podívat po nějaké práci třeba pokladní s kratší pracovní dobou i kdy za méně peněz.
@lukasss123 hele fakt bych tak „radikální řez“ nedělala. doteď jste měli rodičák o necelý 4000 vyšší, a šlo to ne, takže pokud zvýšíte příjem o třeba 6000, tak se budete mít líp než předtím…a to se myslím dá vydělat bez paní na hlídání, jen s hlídáním maminkou, v noci, nebo vvečer. Praha je v tomhle dobrá, tady všude píšou, jak vyjdou vstříc maminkám v plánování směn. myslím že to půjde, zbytečný tohle, vždyť bys, budeš dělat 25-26 dní, z toho bys tak 12 dní makala jenom na tu paní na hlídání, to je blbost ne
radši 10 nočních nebo večerních směn, a hlídání maminky ![]()
Zkusím to vyřešit, máte pravdu, je to masakr. Lepší budu brát nějaký příspěvek, vydržím s malou do 2-3 let, pak půjdu do normální práce a malá bude ve školce. Dá se to zvládnout, pokud budu mít nějaký příspěvek na bydlení, nějakou korunku mi ještě určitě dají.
@lukasss123 píše:
Zkusím to vyřešit, máte pravdu, je to masakr. Lepší budu brát nějaký příspěvek, vydržím s malou do 2-3 let, pak půjdu do normální práce a malá bude ve školce. Dá se to zvládnout, pokud budu mít nějaký příspěvek na bydlení, nějakou korunku mi ještě určitě dají.
Moc ti držím pěsti. ![]()
Ivunak - Děkuji ![]()
Určitě nechci být jak spoluobčané, že nebudu dělat a že budu brát od státu (od vás z daní), takhle rozhodně nemyslím.
@lukasss123 Zvládnete to obě. A podle toho co píšeš, tak jsi zodpovědná máma a dcera se s tebou bude mít dobře.
Premek - Pro ni udělám všechno, ale rozhodně lepší pro ni bude, když bude se mnou, než aby byla každý den pryč do večera a to ještě po práci musím pro ni a pulhodinová cesta domů (večer, v zimě), to jako rozhodně nepůjde asi.
Uvažuji o tom, že s mamkou půjdeme spolu do toho. Ona tam bude 3 dny, já budu s malou doma, já půjdu 3 dny a malá bude s babičkou doma. ( babičku miluje víc jak mě
).. A v neděli budeme mít volno obě.