Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Premek_Orac píše:
@lukasss123 Zvládnete to obě. A podle toho co píšeš, tak jsi zodpovědná máma a dcera se s tebou bude mít dobře.
Souhlasim.
V jejim veku tu ma vetsina jen natazenou ruku, ona se snazi situaci aktivne resit.
@lukasss123 Vyuzij nabidku @terinka4444, obrat se na ni v SZ a ona ti ochotne poradi.
S malou to urcite zvladnete, drzim palce
.
@lukasss123 Ahoj, zní to šíleně. Vyděláš 25 a 11 dáš za hlídání. Dítko prakticky neuvidíš, co Váš vztah? Malá Tě potřebuje. Zkus zvážit jiné možnosti, zjistit co a jak, holky tu umí dobře poradit.
Kolik budeš platit za hlídání? když minim cena v Praze je 100,– hodinu, i kdyby, vychází mi to na tisícovku denně. Řekla bych, že nebudete na to o moc líp? nemůžete se nějak podělit s mamkou? Nebo že bys byla dopoledne doma, paní na hlídání odpoledne, když malá spí a navečer vykreje mamka. Protože jinak mi to přijde dost šílený
@pikola píše:
No hlavne pokud dáš dítě na hlídání a pujdes na celý úvazek před druhým rokem, tak přijde o rodičák, ne?
To se týká jen kolektivního zařízení, tam nesmíš mít dítě mladší dvou let víc než 46 hodin měsíčně. Pokud je ale dítě hlídané jinak, i když je to cizí paní, placená chůva, tak to omezené není. I když podle mě je to v takovémto rozsahu skoro prašť jako uhoď, maminka celý den pryč v tomhle věku je fakt šílené.
Byla jsem se synem taky sama, porodila jsem ho v 16,nikdo mi nepomáhal, ale na hlídání jsem ho teda nikdy nedala, stát mi pomohl a hned jakmile šel do školky sem šla pracovat ale takto brzo nechat hlídat
bych to nikdy neudělala.
Dyť je to hrozný za a¨asi uplně neni normální dělat 12h denně v kuse celý měsíc(je na to zákon ne, že musíš mít volno).. kdyby to byl krátký dlouhý tak ano, bude v práci polovinu měsíce a polovinu doma..Za mě to rozhodně nestojí za to..
Pokud někde bydlíš a máš tam tvalé bydliště, tak zkus příspěvek na bydlení, zkus zajít na socku na co máš nárok..
Já bych to neudělala ani teď a holce je 5, vidět dítě je pro mě priorita č.1, ale tak mě je jednou tolik co tobě.
Všude berou na brigády, zvlášť teď před vánocema.. spočítej si kolik tě to vyjde, budeš mít sice 25, asi hrubého..budeš tam 12 hodin denně..i tak to vychází maximálně na hrubou 100 na hodinu cca. kterou dáš hlídačce? nebo ta bude zadarmo?
A co budeš mít ze života?
Jak u někde píšete, že 25 tisíc platí v Lidlu…tak to je právě ten případ kde musí před výplatou doplatit co lidi ukradli…takže ženský tleskají, když mají za měsíc plné práce 10 tisíc…ale reklama je reklama, že ![]()