Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky, jestli můžu poradit, myslím, že se ani tak nebudí hladem, jako prostě vyžaduje tvou přítomnost a prso v puseně, znám to
Malá byla plně kojená, ale asi od 5. měsíce se taky budila snad každou hodinu. Dudlík nechtěla, s prsem usnula skoro hned a tak to šlo celou noc. V 6. měs. jsme začali dávat kaše s domněním, že má třeba hlad. Snědla plnou porci kaše (ze lžičky), třeba hodinu na to jsem ji před spaním nakojila, ona u toho usnula. Později jedla večer už normálně třeba zeleninu, na noc jsem ji nakojila a budila se pořád stejně. Vydržela jsem do 14 měs. Pak jsem si řekla, že musíme to noční „cucmání“ prsa odnaučit. Pár nocí poplakávala, ale nebudila se aspoň každou hodinu. Bohužel pak přišly noční můry a ty byly horší než kojení co hoďku a tak jsem jí vrazila hrníček s pitím a od té doby zase v noci pije čaj
Četla jsem dost článků třeba na www.kojeni.net, že děti by se neměly uspávat u prsa, neumí pak usnout v noci jinak a pořád nás vyžadují a opravdu to buzení není o hladu jako o tom zvyku.....Přeju pevné nervy. Vím, že jak se člověk nevyspí, stojí všechno zaprd
Na metříku vidíš kolik je naší berušce a celé noci jsme spali asi 3. Teď se budí tak 2krát na nočník, u toho se zrovna napije a navíc jí stačí hrozně málo hodin spánku. Tak jen doufám, že druhý prcek bude větší spáč. ![]()
Radím zkusit v noci místo prsa hladit, přitulit se a nebo nabídnout vodu nebo čaj, mně osobně se to zdálo lepší než kojit každou hodinu kdoví kolik let
Drž se !
ahojky Ivulo:)
to s tím hlazením a čajičkem sem už taky zkoušela..prostě nechce nic jen prso, málo kdy se stane že ho hladím po hrudníčku a pak usne..ale tak za hodku se opět vzbudí na prso..nevim no a nadlábnout ho na noc prostě nepomohlo asi zajdu do obchoda a zkusím koupit sunar jestli to je fakt tím..vždycky sem si myslela že kaše zasyti vice než umělé mlíčko tak nevim ozkouším a uvidime
Já dávam malému rok a pul na noc do flasky sunar asi jen 5 odmerek na 180ml + mu do toho dam jeste tak dve vrchovate lzice kase sunarky na noc s medem.Samotna kase s vodou mi neprijde tak chutna.Sice nemame a nikdy jsme nemeli problemy se spanim,ale zkusit to muzete ![]()
ahojky a mužu se zeptat jakej sunar jako myslím číslo???zetra ho kupim:)tak at vim diky moc
Podle veku ditete.Ja to nejak neresim,davala jsem malemu od 6 mesicu a ted v roce a pul jsem mu koupila tu trojku,byla levnejsi
.Dam mu tam tech odmerek 5 at je to dvojka nebo trojka.Kdyztak ti poradi v lekarne ![]()
tohle NENI o hladu.
musis utnout nocni kojeni a vsechna. taky jsme si tim prosly, vstavala jsem tri mesice co hodku,uz jsem nemohla. chtela jsem ji nechat (v osmi mesicich) jedno v noci a jedno nad ranem a nepomohlo. musela jsem se odstehovat z loznice a tatinek za tri-styri noci zvladnul. a az pak zacala lip jist pres den. byla obdobi, ze bojkotovala kase, tak dostala proste zeleninu od obeda. podivej se na kojeni.net, tam je to hodne dobre rozebrano ze vsech stran. uspavanim u prsa to fakt neni, ja jsem to cilene s ni nedelala a vysledek nikde ![]()
pak se nam zasa vratilo to brzke ranni v pet, ale to ted zas likviduju uz sama (v 17 mesicich). tak uvidim. a to mame dite, co hodne spatne spi uz od narozeni. ten se mi budi tak 2-3× za noc, ale uz to zvladneme bez kojeni. mam z nocniho kojeni uz takovou hruzu, ze jsem si nedala ani kdyz ten byla nemocna a tri dny nejenom ze nejedla, ale pro jistotu ani poradne nepila (pres den jsem kojila prakticky porad, ale to se zasa spravilo v podstate samo)
Přesně jak píšou tady holky!! U nás to bylo stejné a co hodinu vzhůru…Zkusila jsem na to metodu kontrolovaného spánku co mi poradila kamarádka a byla jsem překvapená po jedné noci,kdy jsem mu postě nedala prso a řídila se pokyny to klaplo
.Byla jsem jak Alenka v říši divů druhou noc když spal jak špalek a já se pořád automaticky budila,protože jsem byla už zvyklá
. Kojení jsem dala na ráno když vstával a druhé po večeři.Posunula jsem si to tak ,aby mi neusínal u prsa pak si chvilku hrál a až pak bylo koupání a po té spinkání.Klaplo to krásně a za pár dnů, už malý po večeři ani prso nechtěl.Takže jen ráno a to pak s úplným odstavením taky nebyl problém
.Vzbudil se zabavila jsem ho a hned šup snídani
.Jen to musíš vydržet a nepolevit!!!
Tak držím pěsti ať se ti zadaří ![]()
Ahoj
Já jsem kojení neutla brzy a máme to buzení do dneška.O hladu to opravdu není. Jen chce prso. Terce jsou 2 roky a pořád se vnoci budí a chce prso. Když nedám tak se začne vztekat. Kope nohama, mlátí rukama, řve, kňourá.
Už jsem jí odstavila z odpoledního uspávání prsem a teď začínám odstavovat večer.Já vím že je to pozdě ale by mi to líto jí dřív odstavit. Ale teď už je to fakt neúnosný.Tak doufám že to brzy skončí. ![]()
Takže zakladatelce radím odstavit úplně. Aby jsi nedopadla jako my.A neboj se té zeleninky k večeři nebo pečiva.