Kojeni

42
1.10.10 11:19

kojeni

ahojky holky!chtela jsme se zeptat jak je to s kojenim novorozence.Mame 4dny a chtela bych si upresnit po jake dobe ma mimi kojit a kolik by toho mel tak zhruba vypit?mam vahu tak ho pred a po vazim.Nekdy vypije 30-40ml a nekdy az 70-100ml.dekuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
1.10.10 11:30

Kojila jsem po 2 - 3 hodinách. Pod dvě bych nešla, pokud to jde, mimi pak může mít bolesti bříška.
A k tomu vážení. Pokud je mimi donošené a přibírá, tak bych ho nevážila. Jen se tím stresuješ, taky nesníš pokaždé stejnou porci, ani mimi nemá pokaždé stejný hlad. Pokud ti na jedno kojení vypije i 100 ml, tak má nejspíš dost, na 4denní mimčo je to výkon :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
1.10.10 11:42

Nazory na cetnost kojeni se ruzni. Mne dr. v porodnici rikala, ze nejdriv po 1,5hodine a nase pediatricka zas minimalne 2hodiny a kdyz by byl maly nevrly, tak mu dat cajik :nevim: Mary mi pres den basti co tri hodiny, po koupani teda uz driv, protoze jinak haleka. A pres noc ho nechavam, jak se vzbudi.
To, ze mimco vypije jendou min a jindy vic, je taky normalni. Dulezite je, aby celkove pribiralo a za den bylo dost pocuranych plinek a u takhle maleho mimi aspon 3 kakani za den :-D
A taky si myslim, ze vazeni doma, pokud neni opravdu duvod, je zbytecny stres pro maminu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
1.10.10 11:43

Já jsem taky kojila po 2-3 hodinách,ale když třeba brečel bez příčiny,tak jsem mu dala napít,a uklidnil se :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4989
1.10.10 11:53

myslim,ze to zalezi na potrebach miminka. Urcite bych v noci nebudila kvuli kojeni, teda pokud je vse ok a mimco pribyra. Nikdy jsem doma nevazila,jen u doktota.Kdyz mimco neplaka,je spokojene,jiste mu staci to co vypije a je jedno kolik. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22266
1.10.10 12:00

Kojit tehdy, když si miminko řekne, většinou to bývá tak po dvou třech hodinách.

Neustále převažovat zdravé, donošené a spokojené miminko mi nepřipadá smysluplné. A například v porodnici na Bulovce mne od toho u obou dětí výslovně odrazovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
229
1.10.10 12:23

Ahoj, nám Mudr. řekla kojit nejdřív po 1,5h, to se stihne strávit mlíčko. Ale naše mimi stejně dřív než po dvou hodinách nechtělo. Ze začátku jsme měli žloutenku a to jsme měli budit po třech. Ta množství vypitého mlíčka jsou určitě v pohodě, za den by mělo mimi vypít asi 1/6 své váhy, jestli si to dobře pamatuju. Ale každopádně vím, že malá pila takhle po porodu kolem 40-50ml na jedno krmení a pak to rostlo k té stovce plus mínus. JO a v noci jsme napřed budili po těch 3-4, pak už byla větší (asi po 14 dnech) a budila se sama, jak potřebovala. HOdně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.10.10 12:29

tak mě říkali kojit po třech hodinách (pokud možno přesně na minutu :lol: ). Kojila jsem často, malý byl nenasyta, tak jsem měla co dělat, abych ho udržela od prsa aspoň tu hoďku a půl. Kamarádka má zase holčinu, co jí papala po 4 hodinách, dřív nechtěla. Takže bych se řídila mimčem, pokud má chuť k jídlu a má dost pročůraných plínek, tak váhu schovej a važ max. jednou týdně. Já mám váhu také doma (kupovali mi jí rodiče jako dárek za narození Lukáška) a vážila jsem také jednou týdně. Těch stresů s malým miminkem jsem měla dost i bez toho bláznivého vážení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
400
1.10.10 13:18

Kojila jsem vždycky tak, jak měla malá chuť. Někdy to je po třech hodinách, zezačátku to někdy bylo i po hodině. Pokud mimčo přibývá na váze, tak bych to neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
1.10.10 14:42

holky tak moc dekuji!no ja to vazeni zkousle ajen deska abych mela urcitou predsatvu urcite nebudu vazit porad :-)no jen jesm chtal po kolika by se melo jako ze cca ty 3h atd.ona nekdy u toho kojeni usne a dokaze spat az 4-5h nekdy ale zase se probere po tech 2-3 a v nemocnici prave rikaly ze by to tak nejak melo byt a vypit by mela cca 40ml ale nejak to zas mega neresim verim ze si ten svuj rytmus casem udelame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí