Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Můj syn to dělá taky, ale je kojený a dělá to jen při kojení, proto mě to nijak nepohoršuje, beru to spíš jen jako mazlení ![]()
Nejedná se u tvého dítka jen o zvědavost? Možná to bude znít divně, ale třeba to bere jako hračku
![]()
Ahoj,
můj syn to dělal taky, dokonce i babičce. Začalo to, když jsem ho odstavila. Strčil si prst do pusy a hladil prsa, vždy se tím uklidnil. Vyrostl z toho sám.
No on to dela treba i kdyz koukame na pohadku a je o me opreny a nebo kdyz se svliknu a vidi prsa tak se zacne smat
.Slysela jsem o tom,ze kojene deti to delaji,ale on uz prave neni kojeny. ![]()
Synovi je 10 měsíců, je kojený a když ho vezmu do náruče, tak mi je hladí a otevírá pusinku.
Myslím si, že se dožaduje a když mu dám, tak saje jak divej.
Zkus mu ho dát, třeba ho to uklidní.
Když je ti to nepříjemné, tak mu to nedovol, nevím, co chceš slyšet… (číst)?
Jitko,ale ja uz nekojim od jeho 8.mesice a vracet se k tomu v roce a pul rozhodne nechci a nebudu.Prave proto je to divne,ze kojene deti to delaji,ale on neni uz kojeny a zacal to delat z niceho nic.
Pipet ja vim,ale prave se ptam,jestli je to normalni nebo ne a jestli to ma take nekdo u nekojeneho ditete.Kdyz mu dam rucicku pryc tak se urazi.
Pipet píše:
Když je ti to nepříjemné, tak mu to nedovol, nevím, co chceš slyšet… (číst)?
Taky bych mu k tomu nedávala příležitost.
mě muj 21 mesíční syn taky takhle pořád ošmakavá…ale je kojeny..a z tohoto důvodu se mi nedaří odstavit…sem z toho uz taky vyřízena… třeba někde sem na veřejnosti a on mi strká ruku do vystřihu a ženský se smějou a říkaj…ještě je kojený že??… Já si ale myslím že i tvuj chlapec je naprosto normální a stejně jako s tím začal tak i přestane ![]()
daří se mi kojit a na vyjímky už jen v noci..ale znamenáto že přes den se nemuzu třeba lehnout na gauč páč v tu ránu je u mě…a když už začny vyžadovat musím ho okamžitě nečím zabavit…hračky..flašku..jídlo…takže rada..odpoutat pozornost…přejde to
Valer,ja jsem prave z tohoto duvodu nechtela kojit dlouho,slysela jsem prave o tom,ze to deti pak delaji a je tezke je to pak odnaucit.Ja musela nasadit v 8.mesici atb takze jsem prestala s kojenim a popravde jsem byla i rada.A ted to tak vypada,ze my to syn asi neodpostil ![]()
Anonymní píše:
Valer,ja jsem prave z tohoto duvodu nechtela kojit dlouho,slysela jsem prave o tom,ze to deti pak delaji a je tezke je to pak odnaucit.Ja musela nasadit v 8.mesici atb takze jsem prestala s kojenim a popravde jsem byla i rada.A ted to tak vypada,ze my to syn asi neodpostil
no nemysli si…a sem chtěla přestat už před rokem..ale ot nešlo…odmial i jakoukoliv flašku…s čajem ..vodou…štávičkou… ted už pije..ale mliko jen od mamy… no jestli mě vyjde ted tehu..ako že dost váhám tak to bude muset jit a holt taka dostane prcka, flaše s čajem a ja pujdu spat k babičce
páč jínak to už nevidím
omlouvám se.ze pravopis…mam blbou klavesnici která nedomačkavá a ne vždy po sobě kontroluju
Ahojky mamci,zitra bude memu synovi rok a pul a asi pred 14 dny mi zacal hladit prsa i bradavky a porad ho to laka,saha mi pod triko a me se to nelibi a nevim zda ho mam napomenout a rict ,ze se to nesmi nebo zda je to normalni a mam ho nechat?Kojit jsem prestala v 8. mesicich takze s tim to nema souvislost.Delaji to taky vase deti?Nevim proc to zacal delat a co si o tom mam myslet.Dekuji za nazory .:think: